AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dini Konular Dinimiz hakkında öğrenmek ve paylaşmak istediğiniz herşey.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-05-2007, 20:24   #41
Kullanıcı Adı
Nazende
Standart Dinimizde Helal ve Haram
İşte bir sorun daha hemde peynirde :o ya insan mümkün olsa herşeyini kendi üretip yiyecek artık en bilinir markalara bile güvenmemeye başladım >
Nazende isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-05-2007, 21:06   #42
Kullanıcı Adı
sumeyra_tonkal
Standart Dinimizde Helal ve Haram
ümitsiz olma ülkerin ürünlerini şu an için kullana biliriz ben biraz şanslıyım annem evde peynir yapıyor.yoksa peynirsiz yaşayamam.peyniri çok sevdigim için araştırdım uzun zamandır dışardan peynir yemiyorum.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 11-05-2007, 21:29   #43
Kullanıcı Adı
Necip Fazil
Standart Dinimizde Helal ve Haram
Haram ve Helal konusunda ince düşündüğümüz zaman görüyoruz ki, insanın hayrına olan hiçbirşey haram değildir. Herhangi bir durumda tereddütte kalan dostlarımız fikir yürüterek durumdan sıyrılabilir.

Zamanımızda bedavaya haram yok desek yalan olmaz sanırım. Buda bir kolaylık olsa gerek

Yanlız konu açılmışken söylemek isterim ki, aman gençler gözlerimize dikkat edelim !

VesseLam
Necip Fazil isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-05-2007, 21:36   #44
Kullanıcı Adı
ZAksu
Standart Dinimizde Helal ve Haram
Kelebekçim güzel bir konuya değinmişsin +1 ve Üstad hayranı kardeşm sen de helal haram konusunda ilk sıralarda yer alması gereken bir mevzuyu hatırlatmışsın ALLAH razı olsun saolasn
ZAksu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-06-2007, 10:49   #45
Kullanıcı Adı
Ak_Kelebek
Standart Dinimizde Helal ve Haram
[color=red][b][u]İnek dışkısından üretilen VANİLYA > >
İlk kez gerçekleştirilen bir geri dönüşüm projesinde, bir saatlik ısıtma ve basınç uygulama işlemiyle inek gübresinden sentetik vanilya elde edildi. Dışkılardan elde edilen sentetik vanilya, şampuan ve kokulu mumlarda kullanılabilecek, ancak yiyeceklere konulamayacak.

Japonya Uluslararası Tıp Merkezi Araştırma Enstitüsü’nde görevli Mayu Yamamoto, "Normal vanilya ile karşılaştırıldığında, içeriği tamamıyla aynı, ama insanların bunu yemeklerine koymayı kabul etmesi biraz güç olacaktır" dedi.

Öte yandan bu yeni yöntemle, vanilya elde etme maliyeti yarı yarıya düşüyor. Araştırma ekibi, şu sıra günde birkaç ton dışkıyı işleyip kullanılabilir hale getirecek bir makine geliştirmeyi amaçlıyor.

Gıdalar, ilaçlar, temizlik ve kozmetik ürünlerinde kullanılan katkı maddelerinin ne derece vahim boyutlar aldığını gözler önüne seren bu haber, sanırım "Helal Sertifikalandırma"nın önemini bir kez daha ortaya koyuyor. İnsanoğlu öyle bir hale geldi ki, inek dışkısından katkı maddesi üretebiliyor. Her ne kadar Japon yetkili dışkıdan üretilen vanilyanın yiyeceklerde kullanılmayacağını söylese de, maliyeti yarıya indirilen bu vanilyayı gıda üreticilerinin süreç içinde gıdalarda da kullanmayacağını kim garanti edebilir? Ayrıca, normal vanilyayla aynı özellikleri taşıdığı söylenen inek dışkısı menşeili vanilyanın yiyeceklerde kullanılması halinde bunun nasıl ayırtedilebileceğine dair nasıl bir tedbir var?

Diyelim ki, yiyeceklerde kullanılmadı. Şampuanlarda kullanılması normal mi yani? Saçınızı temizlemek için kullandığınız şampuanın içinde, inek dışkısından üretilmiş vanilyanın var olduğunu düşünebiliyor musunuz? Düşünebilirsiniz elbette de, neler hissediyorsunuz? Hadi biraz abartalım: İnek dışkısı katılmış bir şampuanla saçınızı yıkar mısınız? Yıkasanız bile, temizlenmiş olur musunuz? Ya da, kendinizi temizlenmiş hisseder misiniz?

Bunlardan daha önemlisi, dışkıdan elde edilmiş bir vanilyanın tüketilmesi helal olur mu?

İş dönüyor dolaşıyor, "Helal Sertifikalandırma"ya dayanıyor. Gıda maddeleri, ilaçlar, temizlik ve kozmetik ürünlerindeki katkıları denetleyecek ve insanların sağlıkları, beslenmeleri, inançları açısından gerekli nitelikleri haiz olduğuna karar verecek etkin bir kurumun varlığı ne kadar da elzem. Bu bir tek örnek bile, GİMDES'in neden desteklenmesi gerektiğini göstermesi bakımından yeterli bir sebeptir.
Ak_Kelebek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-06-2007, 11:19   #46
Kullanıcı Adı
Ak_Kelebek
Standart Dinimizde Helal ve Haram
[color=black][b]Gıdaların veya katkı maddelerinin bir kısmı bazı hastalıkları tetikleyebilir mi?

Cevap kısa ve net: "Evet." Bazı gıdalar veya gıda katkı maddeleri aşağıdaki bulgulardan birinin veya daha fazlasının oluşmasını tetikleyebilir:

Dikkat Sürdürüm Bozukluğu / Hiperaktivite Sendromu

Alerji

Astma

Otizm, Yaygın gelişimsel bozukluk, Enüresis (Altına idrar kaçırma)

Davranış bozuklukları

Depresyon, Duygu durum değişiklikleri

Kulak ağrıları, Kronik orta kulak iltihabı

Göz problemleri

G6PD Enzim eksikliği, Mide-barsak problemleri, Mide ağrısı

Baş ağrısı, Migren

Nazal polip

Cilt problemleri, Egzema, Ürtiker

Uyku problemleri

Tikler, Tourette sendromu
Katkı maddeleri ile beklenmeyen gıda reaksiyonları arasındaki sıkı ilişkiye örnek olması bakımından, bu bulgulara sebep olan katkı maddelirine örnekler verelim:

ASPARTAM: Yapay tatlandırıcı (diyet şekeri) olarak bilinir. Genellikle şeker yerine tatlandırıcı olarak kullanılır. Aspartam duyarlı olan kişilerde az da olsa giörülen bulgulara göre, anjioödeme veya göz kapaklarında, dudaklarda, ellerde veya ayaklarda şişmeye neden olur.

BENZOATLAR: Benzoatlar, muz, kek, hububat, çikolata, soslar, katı ve sıvı yağlar, meyankökü, margarin, mayonez, süt tozu, patates tozu ve kuru maya gibi bazı gıdaların işlenmesi sırasında gıda koruyucusu olarak kullanılır. Benzoatlara karşı gerçek alerjik reaksiyon çok az da olsa vardır.

BHA/BHT: BHA (Butillenmiş hidroksiyanozil) ve BHT (Butillenmiş hidroksitoluen) antioksidandır. BHA ve BHT özellikle katı ve sıvı yağlar ile hububat ürünlerinde kullanılır. Duyarlı kişilerde kurdeşene sebep olurlar.

GIDA BOYALARI: Gıdalara renk vermek için kullanılırlar. Bunlar, E102 (Tartrazin) gibi numaralarla isimlendirilirler. Kekler, şekerlemeler, konserve sebzeler, peynirler, çikletler, sosis, dondurma, portakallı içecekler, salata sosları, mevsim salataları, alkolsüz meşrubatlar ve ketçap gibi bazı gıdalar tartrazin içerirler. Tartrazin duyarlı insanlarda çok nadir oluşmakla birlikte kurdeşen veya astım ataklarına neden olur.

MSG: Monosodyum glutamat (E621) özellikle uzak doğu (Çin, Japon) ve Türk mutfağında kullanılır. Bununla oluşan reaksiyona "Çin Restoranı Sendromu" da denir. Bir çok imalathane ve restoranda da değişik gıdalarda lezzet arttırıcı olarak kullanılır. MSG ile oluşan reaksiyonlar şöyledir: Baş ağrısı, bulantı, ishal, terleme, göğüste sıkışma, boyun arkasında yanma. Bu tür reaksiyonlar fazla miktarda MSG alınması sonrası oluşur. Bu maddeyi tüketen astımlı hastalarda ağır astım atakları oluşabilmektedir.

NİTRAT/NİTRİTLER: Bu iki madde hem koruyucu olarak, hem de renklendirici ve lezzet arttırıcı olarak kullanılır. Nitrat ve nitritler özellikle sosis, salam gibi et ürünlerinde bulunur. Bazı kişilerde baş ağrısı ve kurdeşene neden olabilirler.

PARABENLER: Parabenler gıda ve ilaçlarda koruyucu olarak kullanılırlar. Metil, etil, propil, butil paraben ve sondum benzoat bunlara örnektirler. Bu maddelere duyarlı kişilerde alındıklarında, ağır cilt bulguları veya deride kızarıklık, şişlik, kaşıntı ve ağrıya neden olurlar.

SULFİTLER: SO2, sülfitleyici maddeler (Sülfür di oksit, sodyum veya potasyum sülfit, bisülfit, metabisülfit) olarak da bilinirler. Gıda koruyucusu olarak ve fermente içeceklerin kaplarında kullanılırlar. Fırınlanmış ürünler, çaylar, çeşniler, deniz ürünleri, reçeller, jöleler, kurutulmuş meyveler, meyve suları, konserve ve suyu alınmış sebzeler, dondurulmuş patates ve çorba karışımlarında bulunurlar. Sülfitler göğüste sıkışma, kurdeşen, karında kramp, ishal, kan basıncı düşmesi, başta yanma hissi, halsizlik, nabız hızlanması gibi bulgulara neden olur. Ayrıca sülfitler, bunlara duyarlı astımlılarda astım atağını tetikleyebilir. Bir çok restoranın salata barında yüksek düzeyde sülfit mevcuttur.


Gıda ve kimya endüstrileri uzun yıllardır tüm gıda katkı maddelerinin iyice test edildiğini ve güvenilir olduğunu söylemekteydirler. Ancak gıda katkı maddelerinin tarihine bakıldığında bir çok katkı maddesinin uzun yıllar kullanıldıktan sonra sağlık riskleri taşıdığı ortaya çıkmıştır ve aşağıda listelenenler yasaklanmışlardır.

Katkı maddesi Fonksiyonu Bileşimi Yasak Yılı Problem
Agene (nitrogen trichloride) Un beyazlatıcısı ve yıllandırıcı ajan
sentetik 1949 Bu madde katılmış undan yapılmış ekmeği yiyen köpeklerde epilepsi (sara) nöbetlerine benzer nöbetler

Butter yellow suni renklendirici sentetik 1919 Toksik, sonraları karaciğer kanserine yol açtığı bulundu

Green 1 suni renklendirici sentetik 1965 Karaciğer kanserine sebep
Green 2 suni renklendirici sentetik 1965 Test edilmek için yeterli ekonomik öneme sahip olmama
Orange 1 suni renklendirici sentetik 1956 Organ hasarı
Orange 2 suni renklendirici sentetik 1960 Organ hasarı
Orange B suni renklendirici sentetik 1978
(ban never finalized)Kanser
Red 1 suni renklendirici sentetik 1961 Karaciğer kanseri
Red 2 suni renklendirici sentetik 1976 Muhtemel karsinojen
Red 4 suni renklendirici sentetik 1976 Yüksek düzeyleri köpeklerde adrenal korteks hasarına neden olmakta; 1965 yılından sonra sadece maraschino kirazlarında ve bazı haplarda kullanıldı; halen haricen uygulanan ilaç ve kozmetikte kullanılmasına izin verilmektedir.
Red 32 suni renklendirici sentetik 1956 Iç organlarda hasarlar ve zayıf bir kanserojen olabilir; 1956 yılından beri Citrus Red 2 ismi ile sadece turuncu rengi vermek amacıyla kullanılmaya devam edilmektedir (2 ppm)
Sudan 1 suni renklendirici sentetik 1919 Toksik, daha sonra karsinojen olduğu bulundu
Violet 1 suni renklendirici sentetik 1973 Kanser (Yenilmek üzere kesilmiş sığır etleri üzerinde Tarım Bölümünün denetim mührü olarak kullanılırdı)
Yellow 1 and 2 suni renklendirici sentetik 1959 Yüksekdozlarda barsak lezyonları
Yellow 3 suni renklendirici sentetik 1959 Yüksek dozlarda kalp hasarı
Yellow 4 suni renklendirici sentetik 1959 Yüksek dozlarda kalp hasarı
cinnamyl anthranilate suni renklendirici sentetik 1982 Karaciğer kanseri
cobalt salts bira köpüğünü dengede tutma sentetik1966 Kalp üzerine toksik etki
coumarin Lezzet verici tonka fasulyesi 1954 Karaciğer zehri
cyclamate Suni tatlandırıcı sentetik 1970 Safra kesesi kanseri, testislere hasar; şu anda direk kansere neden olduğu düşünülmüyor, fakat diğer karsinojenlerin etkisini artırdığı düşünülüyor.
diethyl
pyrocarbonate (DEPC) koruyucu (içecekler)sentetik 1972 Urethan oluşturmak üzere amonyak ile birleşir; bir karsinojen
dulcin (p-ethoxy-phenylurea) Suni tatlandırıcısentetik 1950 Karaciğer kanseri
ethylene glycol çözücü sentetik Böbrek hasarı
monochloroacetic acid koruyucu sentetik1941 Oldukça toksik
nordihydroguaiaretic acid (NDGA)antioksidan Çöl bitkisi 1968 (FDA), 1971 (USDA)Böbrek hasarı
oil of calamus Lezzet verici Hintkamışı kökü 1968 Barsak kanseri
polyoxyethylene-8-stearate (Myrj 45)emülgatör sentetik 1952 Yüksek düzeyleri safra yolları taşı ve tümörüne neden olmuştur
safrole Lezzet verici (kök birası)sassafras ağacı 1960 Karaciğer kanseri
thiourea koruyucu sentetik 1950 c. Karaciğer kanseri

Yasaklanan bu kadar katkı maddesinin bazıları gelişmekte olan ülkelerde hâlâ kullanılmakta. Bir de, el'an kullandığımız katkı maddelerinin de ileride bazı zararlarının çıkmayacağını kimse garanti edemez.



Ak_Kelebek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-06-2007, 11:56   #47
Kullanıcı Adı
Ak_Kelebek
Standart Dinimizde Helal ve Haram
[color=red][b]J E L A T İ N N E D İ R ?
Jelatin, hayvanların deri ve kemiklerinden elde edilen bir katkı maddesidir ve protein olarak bilinir.

Jelatin üretiminde, hammaddenin temizlenip hazırlanması aşamasından sonra birbirini takip eden şu işlem basamakları vardır:

- Ön işlemler

- Extraksiyon

- Saflaştırma

- Konsantrasyon

- Kalite kontrol

- Kurutma

- Öğütme

- Eleme

- Harmanlama

Ön işlemlerde, asit uygulaması ile A tipi jelatin, baz uygulaması ile B tipi jelatin elde edilir. A tipi jelatin kemik ve domuz derisinden, B tipi jelatin kemik ve inek derisinden elde edilir.

Kullanım Alanları:

- Gıda

- Kozmetik

- Eczacılık

- Fotografçılık

- Gübreler

- Kaplamalar

- Microenkapsülasyon

- Beslenme

- Yıkama ürünü

- Temizleme ürünü



Fonksiyonları:

- Köpürmeyi sağlayıcı

- Emülgatör

- Kristalizasyonu düzenleyici

- Stabilizör

- Jelleştirme

- Bağlama

- Film oluşturucu

- Kremleştirme ajanı

- Durultma ajanı

- Koloidal yapıyı koruyucu

- Koyulaştırıcı

- Yapışma ajanı

- Diğer

Gıdaların protein açısından zenginleştirilip yağ ve karbonhidrat oranının azaltılmasında da jelatin kullanılır.

Kullanım Yerleri:

- Şekerlemeler

- Tatlılar

- Süt ürünleri

- Et ürünleri,

- Soslar

- Çorbalar

- İçecekler

- Fırın ürünleri.

Fonksiyonel Özellikleri

- Jelleşme ajanı olarak jöleli tatlılar, etler, şekerlemeler, et soslarında kullanılır.

- Yapı sağlayıcı olarak lokum, koz helvası, kremalar, sufleler, fırın ürünleri ve diğer ürünlerde kullanılır.

- Bağlama ajanı olarak rulo etler, konserve etler, şekerlemeler, peynirler, süt ürünleri ve diğer ürünlerde kullanılır.

- Durultma ajanıbira, şarap, meyve suları ve diğer ürünlerde kullanılır.

- Film oluşturucu olarak meyvelerin kaplanmasında ve etlerde kullanılır.

- Koyulaştırıcı olarak toz içecekler, et suyu, soslar, çorbalar, pudingler, jöleler, şuruplar, süt ürünleri ve diğer ürünlerde...

- İşlem yardımcısı olarak tadlandırıcılar, yağ, vitamin ve renklendiricilerin mikroenkap-sülasyonunda kullanılır.

- Emülgatör olarak çorbalar, soslar, tadlandırıcılar, et ürünleri, kremalar, şekerlemeler, süt ürünleri ve diğer ürünlerde kullanılır

- Stabilizör olarak krem peynirler, çikolatalı sütler, yoğurt, buzlandı-rılan ürünler, kremalar, don-muş tatlılar ve diğer ürünlerde...

- Yapışma ajanı olarak şekerlemeler ve et ürünlerinde kullanılır.

- Köpürmeyi sağlayıcı olarak şekerlemeler, kremalar, dondurmalarda kullanılır.

- Kristalizasyonu düzenleyici olarak dondurmalar, buzlu ürünler, donmuş tatlılarda kullanılır.

- Jelatin, kozmetik alanında saç ve cilt bakım ürünlerinin üretiminde kullanılır.

- Eczacılıkta ise en yaygın kullanım alanı, yumuşak ve katı jelatin kapsüllerin üretimidir.

- Fotoğrafçılıkta ise fotoğraf filmlerinin üretiminde kullanılır.

ŞİMDİ SORMAK LAZIM...

Kullanım alanı bu kadar yaygın olan jelatinin hammaddesinin ne olduğu hususunda bir müslüman olarak duyarsız kalabilir miyiz?

Jelatin üretiminde büyük oranda domuz kullanıldığını bile bile, firmaların beyanını esas alarak jelatinli ürünleri tüketmeye devam mı edeceğiz?

Yoksa, firmaların, ürünlerinin denetimi yapılarak GİMDES SERTİFİKASI almalarını mı talep edeceğiz?

ŞİMDİ KARAR ZAMANI!

Ak_Kelebek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-07-2007, 19:41   #48
Kullanıcı Adı
sumeyra_tonkal
Standart Dinimizde Helal ve Haram
Danone meyveli yoğurtta şok rapor!..

Romanya Sağlık ve Gıda Güvenliği müfettişlerinin yaptığı denetimlerde Danone firmasına ait bazı meyveli yoğurtlarda kanserojen madde tespit edildi.

Romanya Sağlık ve Gıda Güvenliği (ANSVSA) müfettişlerinin yaptığı denetimlerde Danone firmasına ait bazı meyveli yoğurtlarda kanserojen madde tespit edilmesi üzerine bu ürünlerin satışı durduruldu.

Sağlık müfettişlerinin bir ihbar üzerine bazı marketlerde yaptıkları denetimler sonucu Danone Romania'ya yoğurtlar laboratuvarlarda incelemeye alındı. İnceleme sonucunda vişneli ve karışık meyveli yoğurtlarda kansere neden olan zehirli madde tespit edildi. Bunun üzerine bu yoğurtların satışı durduruldu.

Açıklamada, bu yoğurtlarda ek madde olarak Hint fasulyesinden elde edilen 'Guar sakızı'nın kullanıldığı belirtildi. Şirket yetkilileri ise adı geçen ürünleri piyasadan çektiğini açıklamakla yetindi. CİHAN

GIDA RAPORUNUN NOTU: Haberde guar sakızı diye geçen maddenin literatürdeki adı Guar Gum veya Guar Zamkıdır. Avrupa Kotlama sisteminde E 412 ile gösterilmiştir. Hint salkım fasulyesin (Indian cluster bean)den elde edilen diyetsel liflerdir. Guar gum çoğunlukla kıvam artırıcı olarak reçel, marmelat, meyve suları, dondurma gibi gıda maddelerinde, ilaç ve kozmetik sanayiinde katkı maddesi olarak kullanılmaktadır. Ancak çeşitli ülkelerin tıb uzmanlarınca yürütülen araştırmalarda önemli yan etkiler oluşturduğu ortaya çıkmıştır.

Bu araştırmaların bazılarına göre meydana getirdiği yan etkiler şöyledir.

1- Karında tokluk hissi oluşturması sebebi ile yemek yeme isteğinin azalması

2- Yemek borusunu tıkamaya sebep olabilir

3- 10 ila 20 katı su alarak şişebilen guar gum sindirim sistemini bloke edebilir

4- Pekçok araştırmanın gözden geçirilmesi ile, zayıflama üzerinde bir etkisinin olmadığı gösterilmiştir

5- Alkol içeren bir ilaç veya gıda guar gumla alınırsa, zihin problemleri, mide bulantısı veya kusma, bayılır gibi hissetme veya bayılma, yürüme ve konuşma güçlüğü, titreme ve felç gibi sonuçlarla karşılaşılabilir.

6- Guar gumla diabetik(şeker hastalığı) ilaçlar birlikte alınırsa, kan şekerinin çok fazla düşmesine neden olabilir. Görme bulanıklığı, dilde titreklik ve peltelik, baş ağrısı, terleme hissi, çok mecalsiz hissetme ve uyuma isteği, sinirli ve aç hissetme, düzensiz kalp atışları

7- Dini inançlarımıza pek uymasa da guar gum doğum kontrolu ilaçlarla alınırsa, İlacın etkisini yok eder, anormal vajinal kanamalar oluşabilir, aybaşı periyodu karışabilir.

8- Kabızlık, Mide ve barsaklarda aşırı gazlanma, karında şişkinlik oluşabilir

9- Hamile ve emzikli hanımlar, yutma güçlüğü olanlar, yüksek tansiyon veya kalp ve damar rahatsızlığı olanlar guar gumlu maddelerden uzak durmalıdırlar

10- Nefes alma problemleri, gırtlak ve göğüste tıkanıklık, göğüs ağrısı, deride kurdeşen, döküntü, kaşıntı ve şişlik olanlar da guar gumlu gıda ve ilaçlardan uzak durmalıdır.

Bu haber bizi yalnızca bir markaya dikkat etmekle sınırlamamalıdır. Bu katkı maddesini içeren bütün ürünleri sorgulamamıza vesile olmalıdır.

  Alıntı ile Cevapla
Alt 11-08-2007, 14:09   #49
Kullanıcı Adı
Ak_Kelebek
Standart Dinimizde Helal ve Haram


Marketlerde satılan kaymaklı yoğurdun sırrı?..

Yoğurtçular, margarincilere niçin dadandı?


Bu haberi özellikle kaymaklı yoğurt yemeyi sevenler iyi okumalı. Çünkü kaymak diye yoğurtların üzerinde bulunan o insanı cezbeden tabaka aslında margarin karışımı. Nasıl mı?, gelin, yoğurt dünyasında yaşananlara birlikte bakalım.

Türkiye'de pastörize süt satıcıları, aynı zamanda yoğurt pazarına da hakim durumdalar. Sokak sütçüleri ile birlikte, mahalle yoğurçuları da hızla ortadan kalktı.

Pastörize sütçülerin yoğurt sektöründe yaptıkları ise çok daha vahim. Kaymaklı yoğurtların kaymağının nasıl yapıldığı çok tartışılacak bir noktada.

Sütün içindeki yağın tamamını alıp tereyağı olarak değerlendiren firmalar, son yıllarda kaymaklı yoğurda olan talep artınca yeni bir yöntem geliştirdiler.

Unilever'in hazır yemek sektörü için pazara sunduğu Dorina markalı margarin yağı, yoğurt üreticilerinin can simidi oldu. Tereyağı aroması bulunan Dorina margarin, bir miktar sütle birlikte eritilip yoğurdun üzerine kaymak diye dökülüyor. Buyurun size kaymaklı yoğurt.

Unilever'in en büyük bayilerinden biri Rotahaber'e bu konuda şu bilgileri paylaştı:

"Son zamanlarda bizim Dorina margarin satışımızda hızlı bir artış kaydettik. Müşteri kitlesinde bir zenginleşme gördük. Müşterilerimiz arasında yoğurt üreticilerinin önemli bir yeri olduğunu tesbit ettik. Bunların hangileri olduğunu paylaşmamız elbette mümkün değil. Ama, çok farklı markalar olduğunu söyleyebilirim."
Ak_Kelebek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi