![]() |
#1 |
![]() --------------------------------------------------------------------------------
Adamin biri Afrika'da safariye çikarken yanina minik köpegini de almis.Min ik köpek bir gün ormanda dolasip, kelebekle ri kovalar, çiçekleri koklarken kayboldug unu fark etmis.Ne yapacagin i düsünürken bir de bakmiski karsidan bir leopar geliyor ve belli ki günlük yiyecegin i ariyor "Simdi basim dertte" diye düsünmüs minik köpek. Etrafina bakmis yerde kemik parçalarini görmüs. Hemen arkasini leoparin geldigi yere dönerek kemikleri kemirmeye baslamis, bu arada da arkadaki hareketi kestirmey e çalisiyormus. Leopar tam saldiraca kken minik köpek kendi kendine >konusmus; "Ne kadar lezzetli bir leoparmis . Acaba etrafta bundan bir tane daha var mi?"Bunu duyan leopar bir anda donmus kalmis ve en yakindaki agaca tirmanara k dallarin arasina saklanmis . "Tam zamaninda kurtardim yoksa bu köpege yem olacaktim" diye düsünmüs leopar.Bütün bunlar olup biterken bir baska agacin üstündeki bir maymun olanlari izliyormu s. Bildikler ini kullanara k bundan sonra leopardan kurtulabi lecegini düsünmüs.Leoparin yanina giderek neler oldugunu anlatmis. Leopar kopegin yaptiklar ina çok sinirlenm is ve maymuna "Atla sirtima, gidip sunu yakalayal im" demis. Ancak minik köpek neler oldugunu ve leoparin sirtinda maymunla birlikte süratle kendisine yaklastig ini fark etmis. "Simdi neyapacag im" diye düsünürken kaçmaya tesebbüs etmemis. Bunun yerine arkasini leoparin geldigi yöne dönerek,kemikleri kemirmeye devam etmis. Tam leopar saldiraca kken yine kendi kendine konusmus;"Bu aptal maymun da nerede kaldi? Yarim saat önce bir leopar daha getirsin diye gönderdim hala haber yok!" Diplomasi böyle birsey iste... Yapabiliy orsan; hizli düsün, sakin ol, güçlü görün, düsmanini kendi silahi ile yen...
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() oku düşün ve neticelendir diyor sayın Başbakanımızda yanılmıyorsam ;)
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Güzeldi.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |