![]() |
#1 |
![]() Arkadaslar dıyanet isleri hakkında Yılmaz ozdıl gıbı bırcok kesım verdıgı vergılerı helal etmemesi durumunda bu ınsanların hakkı bızım uzerımize gecmıs olmuyor mu? Bircok ınsandan duydugum benım vergılerımle abdest alıyorsunuz lafları cok zoruma gıdıyor ve bunun bı acıklaması varmıdır?Hepınızın degerli yorumlarını beklıyorum
Diyanet İşleri Başkanlığı 3 Mart 1924 tarihinde 429 Sayılı Kanunla Başbakanlığa bağlı bir teşkilat olarak kurulmuştur. Diyanet İşleri Başkanlığı, İslâm Dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, Din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmekle görevlidir. Anayasamızın 136. maddesinde; “Genel idare içinde yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı, laiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasî görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak ve milletçe dayanışmayı ve bütünleşmeyi amaç edinerek, özel kanununda gösterilen görevleri yerine getirir.” hükmü yer almaktadır.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Üstad diyanet işleri kurumunu müslümanlar kurmadı ki. Sistemin dini resmileştirmesi gerekiyordu. Yapacağı en iyi iş buydu ve yaptı. 28 Şubat döneminde kurum üzerindeki baskılarını hatırlayalım, o dönemki Türkçe ezan Türkçe Kur'an propagandalarını hatırlayalım.
Birilerinin vergileriyle abdest alsak abdestimiz kabul olur mu ![]() Sahi üniversitelerin bütçesinden yapılan çılgın partileri, devlet kurumlarının içki kokteyllerini falan da unutmayalım. Hak meselesiyse baya alacaklıyız. |
|
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
![]() Alıntı:
![]() ![]() Ama madem aynı devletin vatandaşıyız devletin ödenek ayırdığı işler hoşumuza gitmese de vatandaşlık borcumuzu ödemeliyiz. Yani vergi vermeliyiz. Onlardan diyanet için vergi alınmıyor ki devletin ödenekleri için vergi alınıyor, o vergilerden bir kısmı diyanet işleri kurumuna akıyorsa suç bizim mi? Öyleyse ben ordumuzun olmasını desteklemiyorum orduya giden vergiyi de kabul etmiyorum diyen, üniversitelerden nefret ediyorum oralara giden paramı helal etmiyorum diyen insanlardan vergi almayalım. Vergi geneldir. Vergiyi kabul etmeyen vergileri düşük bir ülke arayabilir kendine ;) |
|||
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Vergileri vermek en dogal hakkıdır ama konu Diyanet olunca diger kurumlar kadar hassas olamıyorum..Alevi kardeslerımız Cem evi istiyor diyannetten sımdı onlarada kaynak ayırması lazım gelir mi?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
![]() Ama herhalde harcamalarında bazı şeyleri gözönüne alıyordur diyanet. 100 kişilik bir grup biz patates dinindeniz, bize bir patates ibadethanesi açacaksınız derse olmaz herhalde. |
||
![]() |
![]() |
#7 | ||
![]() Alıntı:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||
![]() Alıntı:
![]() |
||||
![]() |
![]() |
#9 | ||||
![]() Alıntı:
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||||
![]() Alıntı:
Ak partiye açılan kapatma davasından sonra niye şaşırdınız ![]() Milli görüş partilerinden birinin kapatılma nedeni şu maddeyi mecliste "tartışmaya açmak": "Siyasi partiler Kanunu: DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞININ YERİNİN KORUNMASI MADDE 89 - Siyasi partiler, lâiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasi görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak ve milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek özel kanunda gösterilen görevleri yerine getirmek durumunda olan Diyanet İşleri Başkanlığının, genel idare içinde yer almasına ilişkin Anayasanın 136 ncı maddesi hükmüne aykırı amaç güdemezler." ;) |
||||||
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|