|
![]() |
#1 |
![]() Diyanet'i ürküten araştırma
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Görmez: ''Yüzde 20'lik bir kesim Kur'an-ı Kerimi eline bile almadı'' Gaziantep'te bir Kuran Kursunun açılışında konuşan Görmez, şunları kaydetti: ''22 bin kişi üzerinde yapılan bu araştırmada, yüzde 20'lik bir kesimin Kur'an-ı Kerim'i hayatta eline almadığı, yüzde 60'ının Kur'an-ı Kerim'i eline aldığı ancak yüzüne okuyamadığı ve yüzde 40'lık kesimin de Kur'an-ı Kerim'i yüzüne okuyabildiği ve yüzde 80'lik bir kesimin ise yüzüne okuduğu Kur'an-ı Kerim'in manasını bilmediği sonucu bizleri ürküttü. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, ülkemizde yaşayan her Müslümanın mutlaka Kur'an-ı Kerim'i bilmesini isteriz. Ancak, yüzde 20'lik bir kesimin Kur'an-ı Kerim'i hiç eline almamış olması bizleri çok üzdü. Tüm Kur'an kurslarımızda okunan Kur'an'ın mutlaka mealinin okunmasını istiyoruz ki insanlarımız okunan Kur'an'ın anlamını bilsinler.'' AA
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Tabi diğer rakamlar da üzücü lakin benim takıldığım nokta %20'lik kesim..
Eline hiç Kuran'ı almamak ..İfademi mazur görün ama bu kişilerin yaşayan bir ölüden farkı yok malesef.. Allah hidayet versin.. En güzel şekilde öğrenenler-öğretenler arasında yerimizi alabilmemizi nasip etsin.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Eline hiç kuran almayan bir hristiyana kızmak ne ise bence Müslanım deyip hiç kuranla mülaki olmamış birisine de kızmak o olsa gerek
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Eline hiç Kuran-ı Kerim almamış bir Hristiyana kızmak çok saçma. Başka bi dinin kitabını okumak zorunda değil ama eli Kuran tutmamış Müslümana kızıyoruz elbette.
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
Ben ahkam kesip gayr-i müslimlere kızan Kuransızlar diye racon kesenleri kast etmiştim.Veya misyonerlik masonluk faaliyetlerine tpki koyup bide siz kuaranı görseniz deyip kendi bihaber olanları kast etmiştim.....Neyse SAÇMALAMAYALIM yine ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
Sadece en küçük bilgiler bile bilmeyenler için çok büyük görünebiliyor(küçük değil tabi de anlatmak mahiyesinde) onun için bilmeyenlere kızmak yerine bildiklerin doğru ise anlatmak daha iyi,diye düşünerek yazmıştım.Size itham etmek istememiştim,yanlış anlaşıldı ise kusura bakmayın (: |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Eline Kuran - Kerim i almayanlara değil,bilipte uyarmayan,bir nebzede olsa birşeyler anlatma zahmetinde bulunmayan,kendi dinimi kendim yaşarım diye bencillik (!) gösteren ''İslamiyeti'' anlatmayan kişilere kızmak lâzım (: Müslümanlığı dilinde söyleyip aslına inememiş çok kişi var
ha diyorsa ki kişi anlattım yükümlülük benden kalktı..o zaman Allah Islah etsin (: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Estağfurullah.. Meranızı yanlış anlamışızdır Üstad . Sitem etme hemen
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |