AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 11-13-2008, 19:22   #1
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart Diyarbakı Belediye Başkanı Baydemir'den provokasyona devam

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 Ekim'deki ziyareti sırasında çöpleri toplatmayıp, toplum taşıma araçlarını çalıştırmadığı için tepki gören DTP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, davranışından oldukça memnun olduğunu "Oh ettik, iyi ettik" sözleriyle ifade etti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti Bağcılar İlçe Kongresi'nde sarf ettiği, "İstismarı bırakın da elinizdeki belediyelerle oralarda yaşayan vatandaşlarımı, affedersiniz pislik içinde yaşamaktan kurtarın. Ama inanıyorum ki benim vatandaşım 29 Martta, bu pisliklerden de kararını verecek ve kurtulacaktır.'' sözlerine cevap veren Baydemir, "Aslında pislik olan, insanların yaşamına mal olan, Başbakan'ın siyasetinin ta kendisidir. Başbakan'ın Diyarbakır'a geldiğinde görmüş olduğu manzara çözüm getirmeyen siyasetinin sonuçları ve enkazlarıydı. Sayın Başbakan, siyasetinin sonuçlarını biçiyor, ektiğini biçiyor. Görmeye layık olanı görüyor. Neyi görmeye layıksa Diyarbakır halkı onu göstermiştir." dedi.

Baydemir, Diyarbakır'ın bir kale olduğunu, AK Parti Hükümeti ve devletin, Kürt siyasetini bitirmek için yerel seçimlerde kenti almak istediğini savundu.

Diyarbakır'da gazetecilerin özel görüşme taleplerini kabul etmeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Hollanda'nın Rotterdam şehrinde PKK terör örgütüne yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı (ANF)'na konuştu.

Baydemir, 8 yıllık çalışmalarının 80 yıllık Cumhuriyet tarihinin tüm hizmetlerini katlar nitelikte olduğunu öne sürdü.

Hükümetin kent genelinde yaptığı sağlık yatırımlarının sonuçlarını kendi çalışmalarına maleden Baydemir, "Sağlık merkezini oluşturduk. Merkezimize başvurmak için herhangi bir şartımız bulunmamaktadır. Yeşil, sarı kart, kırmızı kart, hiçbir kart talep etmiyoruz. Diyarbakır'da yeşil kart sahibi olmak demek başlı başına bir handikaptır.Yeşil kart sahibi olmak için bir güvenlik kontrolünden, adeta GBT'den geçmek gerekiyor. Yeşil kart sahibi olamayan yüzde 30'luk bir nüfusumuz var. Tam da noktada kimsesizlerin kimsesi, çaresizlerin çaresidir sağlık merkezimiz." ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır'ı isteme talebini "Her siyasetçinin yüksekten atma hakkı vardır. Başbakan da bana göre yüksekten atıyor." şeklinde değerlendiren Baydemir, şu iddialarda bulundu: "Neden AK Parti, örneğin Kürt illerinin geri kalanını istiyor? Neden istiyor? Bu hizmet aşkı mıdır, başka bir şey midir? Bunun hizmet aşkı olmadığına ben bütün içtenliğimle inanıyorum. Bu siyaseten Kürdü bitirmektir. Kürt mücadelesini, demokrasi talebini, eşit ve onurlu birlikte yaşam talebini ve onurlu barış talebini ortadan kaldırma çabasıdır. Bu noktada çok dikkatli olmamız gerektiğini düşünüyorum."

Başbakan Erdoğan'ın şehrin kirli bırakılmasıyla ilgili eleştirilerine ilk kez cevap veren Baydemir, "Hükümetin bana ve bütün belediye başkanı arkadaşlarıma yönelttiği tek haklı eleştiri vardır. O da siyaset yaptığımız gerçeğidir. Hem birlikte yürüttük hem de oh ettik, iyi ettik. Aynı koşullar oluşursa tekrar siyaset yaparız." dedi.

ERDOĞAN'IN DİYARBAKIR'I İSTEMESİNİN SEBEBİ, ULUSLARARASI DELEGASYONUN DURAĞI OLMASI

Baydemir, Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni isteme gerekçesinin şöyle yorumladı: "Diyarbakır halkının, yöre halkımızın taleplerini, özlemlerini, davasını uluslararası platformlara büyük bir olgunlukla taşımasını başarmıştır. Temel sıkıntılardan biri de budur hükümetin. Sadece hükümet Diyarbakır'ı istememektedir, devlet Diyarbakır'ı istemektedir. Bu bir devlet politikasıdır. Çünkü devlet de alışkın değildi Diyarbakır'ın böyle temsil edilmesine. Yenilik oluştu. Her uluslararası delegasyon yakın döneme kadar Türkiye'ye geldiğinde birinci adres Ankara'ydı, ikincisi Diyarbakır, bunun bir anlamı olmalıdır. Dolayısıyla Diyarbakır'daki muhatapları da Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'dir. O halde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi hangi siyasetin elinde olursa Diyarbakır ve bölgenin yansıması da o dille ifade edilecektir. Bunun için de AKP Hükümeti ve devlet tarafından Diyarbakır'ın kimliği değiştirilmek, iradesi düşürülmek isteniyor. Diyarbakır halkı bunun farkındadır, bunun bilincindedir ve Diyarbakır halkı onuruna da iradesine de sahip çıkacaktır."

Gündeminde Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmak bulunmadığını belirten Baydemir, "Büyükşehiri hangi partinin alacağıyla ilgili sorunumuz olmadığına inanıyorum." açıklamasını yaptı.

(CİHAN)

FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)