AK Gençliğin Buluşma Noktası
Diğer Partiler Diğer Partiler ile ilgili propaganda ve reklam dışındaki bütün paylaşımlarımızı burada yapıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 12-07-2012, 13:40   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Diyarbakır'da Sezgin Tanrıkulu krizi

Dersim için özür diledikten sonra görevden alınan Muzaffer Değer'in ardından Diyarbakır'da sular durulmuyor.

İl Başkanı Özkoyuncu, Sezgin Tanrıkulu'ndan şikayet ederken "Huzurum kalmadı" dedi. Kılıçdaroğlu "bekle" mesajı verdi ancak MYK kongre kararı aldı

CHP eski Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer'in, "Dersim olaylarından dolayı özür diliyorum" açıklaması gerekçe gösterilerek görevden alınmasının ardından başlayan kriz sürüyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun devreye girmesi ile Merkez Yönetim Kurulu (MYK) geçen haftaki toplantısında olağanüstü kongre kararı aldı. CHP'nin yüzde 2 oy potansiyeli olan Diyarbakır'da, partililer ikiye bölünürken, Tanrıkulu'nun Amerikan yazışmalarında ve Wikileaks belgelerinde adının TR-705 olarak yer alması nedeniyle parti içi tartışmanın adı, yine "TR-705 krizi" oldu.

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır'daki Tanrıkulu sıkıntısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na MYK'nın kongre kararı öncesi iletildi.

‘HUZURUM KALMADI’

Son kongrede il başkanı seçilen Haşim Özkoyuncu, Kılıçdaroğlu ile görüşerek, "Ben ortak aday olarak seçildim. Eğer benimle ilgili sıkıntı varsa kongreyi hemen toplayalım parti örgütünde de ailede de huzurum kalmadı" dedi. Tanrıkulu ile ilgili ildeki tepkileri de aktaran Özkoyuncu'ya CHP lideri, "benim kararımı bekle" mesajı verdi. Ancak Tanrıkulu'na yakın delegelerin yeter sayıda imzaya ulaşmasının ardından Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK, olağanüstü kongre kararı aldı. Karar il örgütüne iletilirken, tüzük gereği kongrenin 45 gün içinde toplanması için hazırlıklara başladı.

Muzaffer Değer'in, 23 Kasım 2011'de görevden alınması ile başlayan süreçte, Genel Merkez, Tanrıkulu'na yakın Muzaffer Sayın'ı geçici il başkanı olarak görevlendirmişti. Değer, görevden alma kararını yargıya götürünce, mahkeme, parti il yönetimine Medine Seyrek'i kayyum olarak atamıştı. Diyarbakır'daki yargı süreci ile ilgili evrakların Genel Merkez'de kaybolduğu da ortaya çıkmıştı.

25 Şubat 2012'deki olağanüstü kongrede kayyum olarak atanan Medeni Seyrek il başkanlığına seçildi. Seyrek, seçilmesinden 4 gün sonra Genel Merkez tarafından görevden alındı. Yeniden olağanüstü kongreye gidilince Seyrek yeniden seçildi. Bu kez Muzaffer Değer yargıya gitti.
Birkaç kez ertelemenin ardından 3 Temmuz'da gerçekleşen olağanüstü kongrede, tarafların uzlaşması ile ortak aday Haşim Özkoyuncu il başkanı seçildi.

BUGÜN GAZETESİ

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)