AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 02-14-2009, 00:20   #1
Kullanıcı Adı
Gölge
Thumbs down Doğan'dan Başbuğ'a çengel !
''SİZİ DE BU İŞİN İÇİNE ÇEKERİM'' MESAJI MI?


Doğan'dan Başbuğ'a çengel !
Doğan Grubu Ergenekon'un içine Org. Başbuğ'u çekmek için operasyon başlattı.


Doğan Grubu, Ergenekon Davası’na karşı hukuksal çerçevede davranan, dava sürecine müdahil olmayan Org. Başbuğ’u dava sürecinin içine çekerek, Ergenekon Davası’na karşı cephe almasını sağlamaya mı çalışıyor? Tıpkı, mahkemedeki savunmasında ve çapraz sorgusunda ısrarla ve tekrarla iki eski Genelkurmay Başkanı’nın ismini zikreden Doğu Perinçek gibi…

Perinçek’in, Genelkurmay Başkanları’nın ismini davaya karıştırarak, davanın önünü tıkamaya çalışması ve üst düzey komutanlara üstü kapalı “sizi de bu işin içine çekerim” mesajı göndererek davanın önünde bir set oluşturacak cephe kurma hamlesi, kendisi ETÖ sanığı olduğu için anlaşılabilir…

Peki Doğan Grubu neden aynı şeyi yapıyor?

Genelkurmay Başkanlığı dün akşam saatlerinde yaptığı 11 maddelik açıklamada, isim vermeden Org. İlker Başbuğ ve isim vererek Tuğgeneral Metin Gürak hakkında çıkan iki habere vurgu yaptı. Ve bütün açıklama bu iki habere yönelik tepki üzerine kuruluydu.

Ergenekon Terör Örgütü sanığı İbrahim Şahin’in ifadelerinden alınarak yapılan bu iki haberi de Radikal Gazetesi yapmıştı.

Haberler 11 ve 12 Şubat tarihinde yayınlandı. Genelkurmay açıklamasında aynen şöyle diyordu: “…. aynı tutuklu kişiye ait (İbrahim Şahin) ifadelerin bu sefer büyük bir bölümünün, 11 ve 12 Şubat 2009 tarihlerinde bir gazetede yer alması gerçekten düşündürücüdür. Bu haberler ile; Türk Silahlı Kuvvetleri, bir kurum olarak haberin odağına alınmaktadır.”

Sözkonusu haberlerde İbrahim Şahin, Org. İlker Başbuğ ve Tuğgeneral Metin Gürak’la ilişkileri olduğunu, kendilerinden emirler aldığını ve bu doğrultuda yaptıklarını çeşitli biçimlerde iddia ediyordu.

Radikal, Şahin’in geniş ifadelerinden sözkonusu iki üst düzey komutanla ilgili iddiaları öne çekerek, üst üste iki gün oldukça büyük haberler verdi.

Türk basınında ilk kez bu haberlerle Org. Başbuğ’un ismi Ergenekon’la anılmış oldu. Yani TSK’nın açıklamasındaki deyimle; “Türk Silahlı Kuvvetleri bir kurum olarak odağa alındı”

Genelkurmay’ın açıklamasından sonra Doğan Grubu’na ait televizyonlarda ve gazetelerde, Genelkurmay’ın açıklaması sanki Ergenekon Operasyonu’nu yürüten Yargı ve kolluk güçlerine yapılmış gibi sunuldu. Oysa açıklamanın ana ekseni Radikal Gazetesi’nde üst üste iki gün büyük boyutla verilen sözkonusu iki haber üzerine kuruluydu.

Ergenekon Terör Örgütüne karşı sert yayınlar yapan, Taraf, Star, Zaman, Yenişafak, Sabah gibi gazetelerden hiçbiri İbrahim Şahin’in ifadelerinin bu bölümünü yayınlamadı. Peki daha önce rahatlıkla ulaşılabilen Ergenekon belgelerini, hatta basına dağıtılan iddianame ve delil klasörlerindeki pek çok belgeyi yayınlamayan Doğan Grubu ve Radikal Gazetesi, Genelkurmay Başkanı hakkında İbrahim Şahin’i referans alarak böylesine ağır iddiaları neden manşetlerine taşıdılar?

Ergenekon Davası’na Org. Başbuğ’un ismini bulaştırma gayreti neden?

Doğan Grubu, Ergenekon Davası’na karşı hukuksal çerçevede davranan, dava sürecine müdahil olmayan Org. Başbuğ’u dava sürecinin içine çekerek, Ergenekon Davası’na karşı cephe almasını sağlamaya mı çalışıyor? Tıpkı, mahkemedeki savunmasında ve çapraz sorgusunda ısrarla ve tekrarla iki eski Genelkurmay Başkanı’nın ismini zikreden Doğu Perinçek gibi…

Perinçek’in, Genelkurmay Başkanları’nın ismini davaya karıştırarak, davanın önünü tıkamaya çalışması ve üst düzey komutanlara üstü kapalı “sizi de bu işin içine çekerim” mesajı göndererek davanın önünde bir set oluşturacak cephe kurma hamlesi, kendisi ETÖ sanığı olduğu için anlaşılabilir…

Peki Doğan Grubu neden aynı şeyi yapıyor?

Org. İlker Başbuğ’un ismini İbrahim Şahin gibi birini referans alarak Ergenekon Davası’na katmanın amacı ne?

4 DVD’den oluşan Ergenekon delil klasörlerinde tonla “belge” varken; “belgeleri” es geçip bir “ifade”yi referans almak ve Başbuğ’u bu işin içine çekmek neden?

Ergenekon Dava sürecine hukuk çerçevesinde yaklaşan ve Ergenekonla irtibatlı tüm muvazzafları savcılığa teslim eden bir önceki Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt da görevi devrederken Doğan Grubu’nun benzer saldırılarına maruz kalmıştı. Oramiral İlhami Erdil’in resmen yolsuzluktan mahkum olmasını bile geçiştiren Doğan Grubu, Org. Büyakanıt’ın evinden arabasına kadar her şeyi çarşaf çarşaf vermişti. Daha da ileri giderek, Org. Büyükanıt’ın eşiyle ilgili ipe sapa gelmez iddiaları manşetlere çekmişti.

Aynı şeyi Ergenekon’a mesafe koyan ve Karargah Evleri’yle ilgili bütün belge ve bilgileri savcılıkla paylaşan, sözkonusu muvazzafları savcıya teslim eden Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Aydoğan Babaoğlu’na da yapmıştı Doğan Grubu… Babaoğlu’nun üzerine tarihte hiçbir kuvvet komutanının üzerine gitmediği kadar gitmişti Hürriyet, Milliyet ve Vatan…

Şimdi, Org. Başbuğ'un Ergenekon soruşturmasına karşı saygılı tavrını, bu tip haberlerle tahrik yoluyla değiştirme çabasıyla karşı karşıyayız. Genelkurmay bu çabayı sezmiş olmalı ki; 11 maddelik sert bir açıklama yaptı.

Genelkurmay ayrıca çok ilginç bir şey daha yaptı. Radikal sayesinde bugüne kadar Ergenekon hakkında çok haber yapmış, Ergenekon’a karşı gazetelere şu cümlelerle teşekkür etti: “11 Şubat 2009 günü bir gazetede yer alan habere ilişkin, 12 Şubat 2009 günü, birkaç gazete hariç, çok sağduyulu bir davranış içinde bulunan yazılı medyaya da bu hassasiyetinden dolayı teşekkür ederiz.”

Genelkurmay’ın belirttiği 11 Şubat’ta Radikal’de devasa boyutla verilen ve Org. İlker Başbuğ’u işin içine çekmeye çalışan haberdi. Bu haberi Radikal vermesine rağmen, bugüne kadar Ergenekon aleyhine sayısız haber yapan gazeteler vermediler, bu oyuna düşmediler.

Bu açıklama, Radikal’in oyununa İlker Paşa’nın düşmeyeceğinin de kamuoyunu rahatlatan göstergesiydi..

AKTİFHABER

İLGİLİ HABER:
RADİKAL'DEN ŞAHİN İDDİALAR

samanyoluhaber

 

Gölge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-14-2009, 00:22   #2
Kullanıcı Adı
mehmetakif24
Standart
28 Şubatta bu adamı indirin ülkeye maliyeti ne olursa veririm diyen doğandan aynı şeyler beklenir. Vakit uyanık olma vaktidir.
mehmetakif24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım