![]() |
#1 |
![]() neyiniz var ?
- kimsem yok. cok yalnizim doktor. ole yalnizim ki golgem bile cikmiyor. + ben size nasil yardim edeyim? - grup terapisi verseniz? sole kalabalik olanindan . + bana şikayetlerinizi tarif edin. - hep yalnizim . cok sıkılıyorum. canim hic bisey yapmak istemiyor . + depresyonda misiniz? - yok, girmeye usendim. + size bir doktor arkadasimi tavsiye edicem. - o da mi yalniz? + hayir psIkolojik yardim amaciyla.. - anladim. beni cift kisilikli yapabilir mi? boylece yalniz kalmam . + hayir ama isterseniz sizi oldurunce toplu mezara gomebilir. - sahi mi? + hayir. + anneniz hayatta mi? - bu hayatta degil. + peki annenizi hatirliyor musunuz? - hayir. tek hatirladigim bana 'seni leylekler getirdi' derdi. + bu normal. her cocuga boyle derler. - ama beni leylekler geri getirmis. + ailenizden gorustugunuz birileri var mi? babaniz, kardesleriniz, teyzeleriniz? - hepsi ben kucukken bir trafik kazasinda olmus. + butun sulaleniz bir trafik kazasinda mi olmus? - evet. bizde murat 124 vardi. onlarin arkasi nasil genistir bilirsiniz. herkes binmis. sonra arabayi kullanan babam karsidan hizla gelen elektrik diregini gormeyince kaza olmus. + anneniz de bu kazada mi olmus? - hayir arabada yer olmadigi icin o arkadan kosuyormus. kazayi gorunce kalpten olmus. + anladim . + cocuklugunuzdan bahsedelim biraz. hic arkadasiniz var miydi? - vardi. sık sık telefonla konusurduk. beni yeniden dinlemek icin 9 a bas derdi. butun gun konusurduk. sonra evdekiler cok telefon parasi geliyor diye onu aramami yasakladi. + evdekiler? onlar kimdi? - bilmiyorum. karsi komsu iste. + simdi hic arkadasiniz var mi? - bana gore mi onlara gore mi? + tamam bu soruyu gecelim.. hic sevgiliniz oldu mu? - onceki hayatimdakiler sayilir mi? + tamam bunu da gecelim. + buyuk bir travma atlatmissiniz. bole travmalarin en iyi ilaci zamandir. - bende o ilacin yan etkileri oluyor. + o zaman yeni arkadaslar edinmeyi deneseniz? mesela bir sosyal cevreye girmeyi deneyin. - AB beni kabul etmedi. + daha kolay girilebilecek sosyal cevreleri deneseniz? - birlesmis milletler gibi mi mesela + mahalledeki genclerin grubuna katilin mesela.. - ben kalabalik icinde kendimi daha yalniz hissediyorum ama. + hmm.. .. + o zaman geriye tek bir care kaliyor. - neymis doktor? + ben size en kisa zamanda bir trafik kazasi ayarlamaya calisacagim.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() ÇOK ĞÜZEL BİR FIKRA
|
|
![]() |