AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 06-30-2008, 21:43   #1
Kullanıcı Adı
Meftun
Standart DP'den, Anayasa Mahkemesi'ne: AKP'yi yere serme keyfini bize yaşatın

DP lideri Süleyman Soylu, "Sonuna kadar demokratız." dedi.
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, demokrasinin ve milletin tarafı olduklarını söyledi.

Partisinin 10. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde konuşan Soylu, "Bizim adımız Demokrat Parti'dir. Biz tarafız. İkircikli davranamayız. Parti kapatmanın karşısındayız. Sonuna kadar siviliz, sonuna kadar demokratız. AKP üzerinden milletin dövülmek istenmesine itiraz ediyorum, buna 'Hayır' diyorum, başkaldırıyorum." dedi. DP lideri, AK Parti'yi de 'milletin oylarına sahip çıkmamakla' suçladı. Başbakan Erdoğan için 'Sürüye kurt getiren beceriksiz çoban' benzetmesini yaptı. 22 Temmuz'da her iki kişiden birinin AK Parti'ye oy verdiğini hatırlatarak, "Bu oyları taşıyamadı, hakkını veremedi, kıymetini bilemedi. AKP samimiyetsiz demokrat. Süklüm püklüm olmuş, bir yerlere yılışma gayreti içinde." ifadelerini kullandı. İktidar partisinin ekonomi politikalarını da eleştiren Soylu, kapatma davasına ise daha şiddetle karşı çıkılmasını istedi. Halkın, siyasete yapılan müdahaleler yüzünden partileri seçimlerde layıkıyla değerlendiremediğini vurguladı. Anayasa Mahkemesi'ne "N'olur kapatmayın da AKP'yi yere sermenin keyfini bize yaşatın." diye seslendi. AK Parti'nin kapatılmasını kurucu iradenin istediği yönündeki değerlendirmelere de şu karşılığı verdi: "Kimmiş bu kurucu irade? Kurucu irade Atatürk'ün bu milletle beraber yaptığı bağımsızlık savaşıdır. Kurucu irade bu milletin ta kendisidir. Kimseyi ikinci sınıf vatandaş olarak göremezsiniz. AKP'nin yaptığı hatalardan dolayı millet iradesine saygısızlık yapmayın."

Ahmet Dönmez, İstanbul
zaman

Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-30-2008, 21:50   #2
Kullanıcı Adı
LüGaT
Standart DP'den, Anayasa Mahkemesi'ne: Ak Parti'yi yere serme keyfini bize yaşatın
Aslanım benim, tüm siyasetçiler bu abimiz gibi olsa
Alt 06-30-2008, 21:55   #3
Kullanıcı Adı
tayyipleyiz
Standart DP'den, Anayasa Mahkemesi'ne: Ak Parti'yi yere serme keyfini bize yaşatın
Tutarlı eleştirmiş ama realitenin de farkında ... Realiteyi yani, olması gerekeni ön plana çıkarıcı ifadeler bunlar. Muhalefet yapıcı olduğunda, iktidar kayıtsız kalamaz. Muhattabı olmayan bir İcra "eylemsizlik" özelliğini ön plana çıkarır.
tayyipleyiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-30-2008, 21:56   #4
Kullanıcı Adı
LüGaT
Hızımı alamadım bir daha yazacağım. Şu Mhp denilen parti müsveddisi şu adamın dediğini bir dese Türkiye'de neler değişecek. Böyle yapıcı muhalefete can kurban. Takdir ettim gerçekten.
Alt 06-30-2008, 21:59   #5
Kullanıcı Adı
ENGİNEER
Valla ben bu adamda pek liderlik ve siyasetçi vasfı göremiyorum bir türlü ama MHP ve CHP'ye göre çok daha karakterli konuşmuş...
Alt 06-30-2008, 22:00   #6
Kullanıcı Adı
politikaci
Chp yerine mecliste bu olsaydı daha iyi olurdu ülke için
politikaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-01-2008, 12:28   #7
Kullanıcı Adı
habib
"İstemem yan cebime koy" mesajı veriyor,mahkemeye "Kapatırsanız bi biz iktidar olur,emrinizden çıkmayız" mesajı veriyor,Mehmet Ağar'ın adamı
habib isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-01-2008, 18:22   #8
Kullanıcı Adı
Hasretim
evet habib mehmet ağarın adamı oda tansunun elemanıydı zaten
sonuç olarak görülüyorki zamanında sandığa gömülenler piyonlar sürmekte
Hasretim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-01-2008, 18:26   #9
Kullanıcı Adı
ALTIN_NESİL
Alıntı:
habib Nickli Üyeden Alıntı
"İstemem yan cebime koy" mesajı veriyor,mahkemeye "Kapatırsanız bi biz iktidar olur,emrinizden çıkmayız" mesajı veriyor,Mehmet Ağar'ın adamı
Ne Güzelde Söyledin

Sözlerini Pek Samimi Bulmadım
ALTIN_NESİL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-03-2008, 00:01   #10
Kullanıcı Adı
habib
Aklınca vatandaşa "biz kapatma davasını desteklemedik" mesajı veriyor.Mahkemeye ise "Kapatın gerisini biz hallederiz" diyor.Yani zahirde söyler göründüğünün tam tersini kasdediyor,uyanık vatandaş!
habib isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)