04-23-2008, 00:40 | #1 |
Dua edenin, 'Rabbim' demesi..
[size=10pt][size=10pt]Dua edenin, 'Rabbim' demesi,
Allah'in 'efendim' demesinin ta kendisidir... Birisi her gece kalkip Allah'i aniyor, O'na dua ediyordu.. Seytan ona dedi: Ey Allah'i çok anan kisi ! Bütün gece Allah deyip çagirmana karsilik seni buyur eden var mi? Sana bir tek cevap bile gelmiyor, daha ne zamana kadar dua edeceksin? Adamin gönlü kirildi, basini yere koydu ve uyudu. Rüyasinda ona söyle dendi: Kendine gel uyan! Niye duayi, zikri biraktin? Neden usandin? Adam: Buyur diye bir cevap gelmiyor ki, kapidan kovulmaktan korkuyorum dedi. Bunun üzerine dendi ki ona: Senin Allah demen, O'nun buyur demesi sayesindedir... Senin yalvarisin, Allah'in senin ruhuna haber uçurmasindandir... Senin çabalarin, çareler araman, Allah'in seni kendine yaklastirmasi, ayaklarindaki baglari çözmesindendir... Senin korkun, sevgin, ümidin Allah'in lütfunun kemendidir... Senin her Yarabbî demenin altinda, Allah'in buyur demesi vardir... Gafilin, cahilin canİ, bu duadan uzaktir... Çünkü Yarabbî demeye izin yok ona... Agzinda da kilit var, dilinde de... Zarara ugradigi zaman, aglayip, sizlamasin diye Allah ona dert, agri, sizi, gam, keder vermedi... Bununla anla ki, Allah'a dua etmeni, O'nu çagirmani saglayan dert, Dünya saltanatindan daha iyidir... Dertsiz dua soguktur. Dertliyken yapilan dua gönülden kopar... [/size][/size] Mesnevi Duada ölçülemeyecek güç saklıdır..İstediğiniz kadar hatta daha fazlasını isteyin Allah'tan..Allah her kulunun duasına icabet eder unutmayın.. :-*
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
04-23-2008, 00:48 | #2 |
Rabbim her daim buyur dediklerinden eylesin...
Mükemmel bi paylaşım çok teşekkür ederiz Allah razı olsun + |
|
04-23-2008, 00:49 | #3 | |
Alıntı:
|
||
04-23-2008, 21:06 | #4 |
damlaya damlaya göl olur unutmamak lazım ;) damlıyor ama göl dolmuyor diye bişey yok, sabretmezsek hiç bi mükafat alamayiz. . .
çok güzel bi paylaşımdı teşekkürler +1 |
|
04-23-2008, 23:12 | #5 | |
Alıntı:
|
||
04-23-2008, 23:20 | #6 |
Tamda yarama bastın. Ben yıllardır kendim için dua edemiyorum. Gülmeyin ama yemin olsun utanıyorum. Rabbim bize namaz kılmayı buyurmuş. Kulluk borcu yüklemiş. Bu borcu eksiksiz ödemeyen bir insanın kendisi için dua etmesi acaba ne kadar doğru? Sanki yüzsüzlük olur gibime geliyor, dua etmeye başlasam bile aklıma gelip yarıda kesiyorum.
|
|
04-23-2008, 23:33 | #7 | |
Alıntı:
kilometrelerce uzunlugundaki yol bir adımla başlar ;) |
||
04-24-2008, 00:08 | #8 | |
Alıntı:
|
||
04-24-2008, 00:24 | #9 | ||
Alıntı:
|
|||
04-24-2008, 12:57 | #10 |
Rabbimin buyur ey kulum! dediğini gönlümüzde hisedip, yürekten ona sığınıp ancak ondan istemede güzelliğini bizlere yaşatan bu güzel dua için teşekkürler..+1
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|