![]() |
#1 |
![]() İbrahim b. Edhem, Basra çarşısında gezerken şöyle bir soruya muhatap olmuş -"Ey Ebu İshak! ALLAH , Kur'an'da "Bana dua edin, dualarınızı kabul edeyim' buyuruyor. Biz dua ediyoruz; ama ALLAH duamıza karşılık vermiyor." Bunun üzerine İbrahim b. Edhem şöyle buyurmuştun -"Çünkü sizin kalplerinizi on şey öldürmüş: 1.) Allah'ı biliyorsunuz; ama O'nun hakkını vermiyorsunuz, eda etmiyorsunuz... 2.) Kur'an'ı okuyorsunuz; ama onunla amel etmiyorsunuz... 3.) ALLAH Resulünü sevdiğinizi iddia ediyorsunuz; ama O'nun sünnetini terk ediyorsunuz... 4.) Şeytanın, düşmanınız olduğunu iddia ediyorsunuz, sonra da ona uygun hareket ediyorsunuz... 5.) Cennete istekli olduğunuzu ifade ediyorsunuz, onun için çalışmıyorsunuz... 6.) Cehennemden korktuğunuzu söylüyorsunuz, ondan kaçmıyorsunuz... 7.) Ölümün hak olduğunu söylüyor; fakat onun için hazırlık yapmıyorsunuz... 8.) İnsanların ayıplarıyla uğraşıp kendi ayıplarınızı unutuyorsunuz... 9.) Allah'ın nimetlerini yiyor; fakat şükrünü eda etmiyorsunuz... 10.) Ölülerinizi defnediyorsunuz; fakat ibret almıyorsunuz... Dualarınız nasıl kabul edilsin ki!" Herşeyin en iyisini ve güzelini bilen Subhan olan ALLAH’tır.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() insan ne kadar sig bakiyor bazen olaylara bu bilgiler de bize bunu gosteriyor, tesekkurler..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Değerli arkadaşlarım burada bir hadis'i sizinle paylaşmak isterim. Ebu hureyre'den rivayetle Peygamber Efendimiz (s.a.v) şöyle buyurmuştur .. Sizin herhangi birinizin duası " Dua ettimde kabul edilmedi " diyerek acelecilik etmediği sürece ( acele etmediği takdirde) kabul edilecektir. Dua mevzusu aslında çok derin bir konu. İnşaallah bir gün bununla ilgili sizinle bir kaç önemli detay paylaşmak isterim. selam ve dua ile. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() benim de bildiğim eğer duamızın kabul olacağına inanır ve sabredersek bu dünyada olmasa dahi o duanın öbür dünya da bi şekilde bize fayda sağlayacağıydı.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() ![]() *** DUA ÖTELERE UZANAN ELLERİMİZDİR BİZİM İÇİN... DUA MEVZUNDA KESİNLİKLE BEN DUA EDİYORUM KABUL OLMUYOR... BİRİNDEN DUA İSTİYORSUN MESAL; AMAN KELİN İLACI OLSA BAŞINA SÜRER GİBİ ŞEYLER SÖYLÜYOR. BİR YERDEN OKUDUM ÇOK DA GÜZELDİ VE AÇIKLAYICI İDİ... HER DUAYA CEVAP VARDIR VE BU HADİSLERCE SABİTTİR... AMA DURUM ŞÖYLE...; DÜŞÜNÜN BİR ÇOCUK DOKTORA GİDİYOR, DOKTOR BAŞIM AĞRIYOR BANA ŞU İLACI VER DİYOR, AMA DOKTOR MUAYANE EDİYOR HAYIR OLMAZ O İLAÇ SANA YARAMAZ HEM BELKİ ZARAR BİLE VERİR.SANA ONDAN DAHA İYİSİNİ YAZIYORUM DER. ŞİMDİ ÇOCUK DOKTORA DESE HAYIR BEN DAHA İYİSİNİ İSTEMİYORUM BEN BU İLACI İSTİYORUM DESE, NE KADAR AHMAKLIK ETMİŞ OLUR... DUADA BÖYLEDİR. ALLAH KULLARININ DUALARINA HER ZAMAN EN İYİ ŞEKİLDE KARŞILIK VERİR. İŞTE BUNDAN DOLAYI, HAKKIMIZDA HAYIRLISI İÇİN DUA ETMELİ, DUAM KABUL OLMUYOR YERİNE; RABBİM BANA HAYIRLISNI VERECEKTİR, BİRAZ SABRETMELİYİM DEMELİ.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() ![]() Yapmış olduğunuz bu güzel, anlamlı paylaşım ve birbirinden güzel yorumlar için Allah hepinizden razı olsun. ++++ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() benim bi ara ne istesem ne dua etsem kabul oluyordu şimdi pek olmuyor
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() paylaşım için teşekkürler güzel bir konuya deyinmişsiniz ++
ben bir yerde okumuştum ALLAH'u Teala sevmediği kullarının duasını hemen kabul edermiş ki onların sesini tekrar duymamak için ama sevdiği kullarının dualarını geç kabul buyururmuş onların da seslerini daha fazla duymak için... Bunun için sabırla beklemek ve duada ısrarcı olmak düşüyor bizede... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
![]() Alıntı:
Alıntı:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |