AK Gençliğin Buluşma Noktası
Müzik Her türlü müzik paylaşımı ve şarkı sözleri.

Stil
Seçenekler

Alt 03-27-2008, 17:37   #1
Kullanıcı Adı
eddie
Standart duman
Vokal ve gitarda Kaan Tangöze, gitar ve geri vokalde Batuhan Mutlugil, bas gitar ve geri vokalde Ari Barokas’tan oluşan Duman, büyük çıkış yaptığı albümü “Belki Alışman Lazım”ın ardından hayranlarını ve müzikseverleri uzun süredir bekletti. Dumanseverler grubun müthiş sahne performansını yansıtan “Konser” albümü ve yine NR1 Müzik tarafından 2004 yılı sonunda yayınlanan Türkiye’nin ilk müzik DVD’si “Bu Akşam” ile teselli bulmuşlardı.Ardından 2 yıllık bir aradan sonra 2005'in yaz aylarında "Seni Kendime Sakladım" adlı stüdyo albümlerini yayınladılar.

Duman, 1999 yılında çıkan Eski Köprünün Altında isimli albümleri ile ilk çıkışını yaptı ve kendilerince "kemik kitle" dedikleri hayran topluluğunu oluşturdu. Başta davulcu sorunları yaşayan grupta sonradan taşlar yerine oturdu. İlk albümde gruba Alen Konakoğlu eşlik etti, ama 2. ve 3. albüm kayıtlarında grub Cengiz Baysal'la çalıştı. Alen Konakoğlu ise sahne performanslarında grupla birlikte olmaya halen devam ediyor.

Masal adlı şarkının konusu Adnan Menderes ve Deniz Gezmişin asılmasıdır. Albümde bulunan bir diğer şarkı ise Sezen Aksu'nun söylediği müziği Thanou Mikroutsikou ait ünlü Her Şeyi Yak(Mia Pista Apo Fosforo) şarkısının bir cover versiyonudur.

2003 yılında Bostancı Gösteri Merkezi'nde verdikleri konser kaydını 2004 yılında Türkiye'nin ilk Rock Konser DVD'si olarak NR1 Music'ten çıkardılar.

Uzun bir bekleyişten sonra dördüncü albüm "Seni Kendime Sakladım" 2005 Temmuzunda çıktı. Açılışta yer alan “Özgürlüğün Ülkesi” dünya politikasını eleştiren enerjik bir punk rock şarkısıdır. Duman grubu geçen süre içerisinde iki yüze yakın konserde hayranlarıyla buluşurken, birçok gazete, dergi, TV, okul ve üniversite tarafından “Yılın En İyi Grubu” seçildi.

2007 mayısta NR1 müzikle sözleşmesi biten grup bu tarihten sonra Menejer Şermin Ekinci ile çalışmaya başladı.

Kaan Tangöze ve Batuhan Mutlugil Askerlik Görev Yerleri:

* Batuhan Mutlugil Jandarma Er 125'inci j. er eğt. a. k.liği Safranbolu / Karabük
* Rıza Kaan Tangöze Piyade Er 9'uncu kor. 109'uncu top. a. k.liği Susuzharmanlar / Erzurum 'da

Askerlik görevlerini yerine getirmek üzere 11 Aralık'ta birliklerine teslim oldular. Askerlik görevlerini kısa dönem (6 ay 12 gün) olarak yerine getirdiler ve 2007 yılı mayıs ayı ortalarında vatani görevlerini tamamladılar.

* Gruba konserlerde eşlik eden Alen Konakoğlu'da Kaan Tangöze ve Batuhan Mutlugil'le birlikte vatani görevini yapmaya başladı ama uzun dönem askerlik yaptığı için vatani görevine devam ediyor...

eddie isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-27-2008, 17:44   #2
Kullanıcı Adı
legend
Standart duman
iyi kasıyorlar, seviyorum bu grubu...
legend isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-29-2008, 23:50   #3
Kullanıcı Adı
oturanboğa
Standart duman
bi hocamız biz dumanı dinlerken''bu ne yav,mezarlıkta gibi söylüyo bu adamlar,siz gençsiniz niye dinliyosunuz bunları,yok mu bi ebru gündeş açın onu''dediydi de 2 ay güldüydük...hala da gülüyoz edi ablam ile
oturanboğa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-30-2008, 00:28   #4
Kullanıcı Adı
eddie
Standart duman
bak yine güldüm.. haha
Alt 04-02-2008, 16:23   #5
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart duman
Az önce bu şarkısını dinliyordu: http://www.youtube.com/watch?v=PoG9tZRVV70

Severim bu grubu,2. albümünden beri hep dinlerim sıkılmadan.
Masal adlı şarkıyı Adnan Mendere ve deniz gezmişin asılmasıyla ilgili olduğu şaşırtı ben,dinleyim bakalım tekrar :-*
+1
Alt 04-02-2008, 17:01   #6
Kullanıcı Adı
oturanboğa
Standart duman
ben de o şarkının erbakanla ecevite olduğunu düşünüyodum ama asılınca diyo demi.pardon
oturanboğa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-02-2008, 23:04   #7
Kullanıcı Adı
eddie
Standart duman
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı
Az önce bu şarkısını dinliyordu: http://www.youtube.com/watch?v=PoG9tZRVV70

Severim bu grubu,2. albümünden beri hep dinlerim sıkılmadan.
Masal adlı şarkıyı Adnan Mendere ve deniz gezmişin asılmasıyla ilgili olduğu şaşırtı ben,dinleyim bakalım tekrar :-*
+1
+ için sağolasın hüdaverdi

Alıntı:
oturanboğa Nickli Üyeden Alıntı
ben de o şarkının erbakanla ecevite olduğunu düşünüyodum ama asılınca diyo demi.pardon
pardon neye pardon? :D :D

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)