AK Gençliğin Buluşma Noktası
Ekonomi Ekonomi haberlerini bu bölümde paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-02-2008, 15:17   #1
Kullanıcı Adı
Feyza
Standart Dünyanın beklediği karar onaylandı

02 Ekim 2008 04:28
Geçen gün ABD'deki mali krizin aşılması için hazırlanan 700 milyarlık destek paketini reddeden Temsilciler Meclisi, genişletilmiş pakete onay verdi.










ABD'de finans sektörünü kurtarmak amacıyla hazırlanan ancak hafta başında Temsilciler Meclisinde reddedilerek çıkmaza giren 700 milyar dolarlık paketin genişletilmiş hali Senato'da yapılan oylamada kabul edildi.
Senato'da yapılan oylamada paket 74'e 25 oyla kabul edildi.
Yeni pakette eskisine ilave olarak vergi indirimi içeren ve bankacılık sektörüne güvenin arttırılmasını amaçlayan önlemler yer alıyor.
Başkan George W. Bush yönetimi ve Kongre liderleri ilk paketin pazartesi günü Temsilciler Meclisinde reddinin ardından, planın genişletilmiş versiyonunun bu defa önce, pakete daha sıcak bakan Senato'dan geçirilmeye çalışılmasına karar vermişti.
Senato'nun kararının ardından yönetim, paketin Temsilciler Meclisi'nden de geçmesi için Meclis üzerinde baskı oluşturmaya çalışıyor. Paketin Temsilciler meclisinde yarın oylanması planlanıyor.
ABD'de bir yasanın yürürlüğe girebilmesi için Kongrenin alt kanadı Temsilciler Meclisi ve üst kanadı Senatoda kabul edilmesi ve Başkan tarafından imzalanması gerekiyor. Yasa teklifi, önce Temsilciler Meclisinde veya önce Senatoda oylanabiliyor.
PAKET TEMSİLCİLER MECLİSİNDE YARIN OYLANACAK
ABD'de Temsilciler Meclisinin daha önce reddettiği ancak bugün Senato'dan geçen 700 milyar dolarlık ekonomiyi kurtarma paketi, seçmene ve planı yarın tekrar oylayacak Temsilciler Meclisi üyelerine cazip gelebilecek ekler içeriyor.
Orta gelir düzeyi başta olmak üzere, halk için on milyarlarca dolar tutarında vergi indirimleri sağlanarak paket daha cazip hale getirildi. Bu indirimlerden ev sahipleri, arazi sahipleri, enerji sektörü ve girişimciler yararlanabilecek.
Ekler arasında ayrıca, sigorta ile garanti altına alınacak her bir banka mevduatının üst sınırının 100.000 Dolardan 250.000 Dolara yükseltilmesini içeren, böylece bankacılık sektörüne olan güvenin arttırılmasını amaçlayan madde de yer alıyor.
Ancak kırsal alanlardaki okulların gelecek 5 yıllığına desteklenmesi için 3 milyar dolar ayrılması, orta batı eyaletler başta olmak üzere felaket bölgeleri için 8 milyar doların yine 5 yıllığına ayrılması gibi, paketin ana amaçlarıyla pek bağdaşmayan, paranın merkezi Wall Street'teki kriz ile ilgisi olmayan ancak seçmene hoş gelecek pek çok ek de, Kongre salonlarındaki pazarlıklar sırasında alelacele pakete ilave edildi.
TEMSİLCİLER MECLİSİ YARIN OYLUYOR
Kabul edilen bu metnin yarın öğle saatlerinde (Türkiye'ye göre Cuma akşam saatleri) Temsilciler Meclisinde oylanması bekleniyor.
Temsilciler Meclisi'ndeki çoğunluk Demokratların lideri Steny Hoyer, oylama ile ilgili bugün Temsilciler Meclisinde bazı görüşmeler olduğunu belirterek, ''benim planım oylamanın cuma sabahı ileri bir saatte veya öğle erken saatlerde yapılması'' dedi.
AA

 

Feyza isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi