AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 06-20-2009, 23:27   #1
Kullanıcı Adı
Atlantis
Standart Dünyanın en yaşlı adamı öldü
Dünyanın en yaşlı adamı öldü

Peki nasıl bu kadar yaşadı?

Dünyanın en yaşlı adamı olarak bilinen Tomoji Tanabe 113 yaşında, Japonya'nın güneyindeki evinde uykusunda öldü.

Japonya'nın Kyushu adasının Miyakonojo kentinin bir yetkilisi, yaptığı açıklamada, Tanabe'nin uykusunda kalp yetmezliğinden öldüğünü bildirdi. Tanabe'nin ailesiyle aynı evde kaldığı belirtildi.

Açıklamaya göre, kentin eski kadastro memurlarından olan, 18 Eylül 1895 yılında doğan Tanabe'nin 5 erkek ve 3 kız çocuğu, 25 torunu, 53 torun çocuğu ve 6 torunun torunu var.

Beşinci oğlu ve geliniyle yaşayan Tanabe'nin, her sabah süt içtiği, gazete okuduğu; alkol ve sigara kullanmadığı belirtildi.

Tanabe, 111 yaşındayken dünyanın en yaşlı adamı olarak Guinness rekorlar kitabına girmişti.

Ortalama yaşam süresinin en uzun olduğu ülkelerden Japonya'da, kadınlar ortalama 79, erkekler 86 yıl yaşıyor. Japonya'da yaşam süresinin uzunluğu genelde balık ve pirinçle zengin beslenme alışkanlığına bağlanıyor.

Japonya'da 100 yaşını aşanların sayısı son altı yılda ikiye katlanırken, geçen yıl bu sayı rekor seviyeye çıkarak 36 bine ulaştı.

BM tahminlerine göre Japonya'da yüzyıl yaşayanların oranı 2050'ye kadar yaklaşık 1 milyonu bulacak.

Atlantis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-21-2009, 00:25   #2
Kullanıcı Adı
Feyza
O kadar yaşamak istemezdim, gerçi istesemde Japonya'da değil Türkiye'de yaşıyorum yaş ortalama yaşam süremiz baya düşük . Allah hayırlı ömür hayırlı ölüm nasip etsin ele ayağa düşürmesin...
Feyza isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-21-2009, 02:30   #3
Kullanıcı Adı
Neşe
o kadar uzun yaşamak istemezdim....
Neşe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-21-2009, 02:34   #4
Kullanıcı Adı
melih218
Bir 120 daha iyi olurdu
Ben isterdim.
melih218 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-21-2009, 03:42   #5
Kullanıcı Adı
Seyyah
Nabcan be kardeşim 120 yıl bırak kendini Allaha uğraşma fani ile
Seyyah isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-25-2009, 02:38   #6
Kullanıcı Adı
Atlantis
cennete gidecegimi bilsem bugün ölmeye raziyim
Atlantis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-25-2009, 10:26   #7
Kullanıcı Adı
El Emin
az öz kısa mutlu huzurlu imanımda bir yaşamı tercih ederim..
El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)