AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 09-16-2007, 19:06   #1
Kullanıcı Adı
Nazende
Standart Dünyanın En Zengin Adamı Bir OSMANLI Torunu
Forbes, 'En zengin Slim' dedi

Meksika telekomünikasyon kralı kökleri Osmanlılara dayanan Carlos Slim, 2007 yılı boyunca servetini 12 milyar dolar (15 milyar 120 milyon YTL) artırarak "dünyanın en zengin işadamları listesi"nin zirvesine yerleşti.
Amerikan ekonomi dergisi Forbes'in hazırladığı listede geçen yıl ikinci sırada yer alan Slim'in bu yıl 59 milyar dolarlık (74 milyar 340 milyon YTL) bir servete ulaştığı ve 13 yıldır listenin zirvesinden inmeyen Microsoft şirketinin sahibi Bill Gates'i geride bıraktığı bildirildi. Dergi Bill Gates'in servetinin 58 milyar dolarda (73 milyar YTL) kaldığını duyurdu.
Lübnanlı bir göçmen babanın oğlu olan 67 yaşındaki Slim'in, Meksika telekomünikasyon devi Telmex ve Güney Amerika'nın en büyük cep telefonu üreticisi America Movil'in yanı sıra, bankadan hava yoluna, restorandan sigaraya çeşitli alanlarda yatırımı bulunuyor. Slim'in şirketlerinin Meksika borsasında işlem gören hisse senetleri, ülkedeki tüm hisse senetlerinin yüzde 33'ünü oluşturuyor.
Meksikalı dolar milyarderinin, Bill Gates'i geride bırakarak dünyanın en zengin işadamı olduğunu geçen ay saygın bir Meksikalı gazeteci de açıklamıştı. Dünyanın en zengini olmanın nasıl bir duygu olduğunu soran gazetecilere Slim, "Umrumda bile değil" karşılığını vermişti.

11 yaşından beri her yediğini bir yere not ediyor

Slim’in servetinin kaynağını babasından kalan miras oluşturuyor. İlk işi, Şark Yıldızı anlamına gelen La Estralla Del Oriente adlı kuru gıda dükkanıydı. En büyük atılımını ise Meksika’nın ana telekom operatörü Telmex’i 1990 yılında özelleştirmeden alarak yaptı.
Slim son derece sade ve tutumlu olmasıyla da tanınıyor. İlk yatırımını 11 yaşında hazine bonosu alarak yapan Slim’in, 12 yaşından bugüne kadar yediği çörekler, içtiği içecekler dahil tüm harcamalarını bir kenara not ettiği belirtiliyor.

ASLINDA SOYADI ‘SELİM’

Meksikalılar, Haddad’ın Selim olan soyadını tam telaffuz edemedikleri için ailenin soyadı zaman içerisinde Slim olarak değişti. İnşaat mühendisi olan Slim’in asıl başarısı 1990 yılında Meksika’da özelleştirilen telekom şirketi Telmex’i satın almasıyla başladı. Bugün şirketlerinin yönetimini üç oğluna devreden Slim, sağlık ve eğitim yardımları için kurduğu fona dört yıl içinde 10 milyar dolar ödemeyi taahhüt etti.
Dünyanın en zenginlerinin listesini yayınlayan Forbes Dergisi Nisan ayında Slim’in Warren Buffet’tan ikinci sırayı devraldığını ancak Gates’in ardında olduğunu kaydetmişti. Mart ile Haziran ayları arasında yaşanan gelişmeler sonucunda Carlos Slim’in, yaklaşık 9 milyar Dolar Gates’in önüne geçtiği kaydediliyor. Bill Gates’in serveti de yaklaşık 60 milyar Dolar olarak tahmin ediliyor

milliyet.com.tr

Nazende isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-16-2007, 19:09   #2
Kullanıcı Adı
R.T.E.
ya keşke akraba filan çıksak ha.
benim de soyadım selim. :D
R.T.E. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-16-2007, 19:09   #3
Kullanıcı Adı
kayısıkentli44
helal olsun adama yaaaaaa ;) ;)
kayısıkentli44 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-16-2007, 19:46   #4
Kullanıcı Adı
dildade
halal olsun sanaaaaaa ;)
dildade isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-16-2007, 21:12   #5
Kullanıcı Adı
Nazende
valla bencede,okudum hoşuma gitti paylaştım ;)
Alt 09-17-2007, 00:55   #6
Kullanıcı Adı
AkSa- 34
bu haberi daha önce okumuştum.burda görmekte sevindirdi.ellerine sağlık.
AkSa- 34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-17-2007, 00:58   #7
Kullanıcı Adı
Nazende
Alıntı:
AkSa- 34 Nickli Üyeden Alıntı
bu haberi daha önce okumuştum.burda görmekte sevindirdi.ellerine sağlık.

bir an korktum burada paylaşılmıştı demenizden,neyse korktuğum olmadı okuduğunuz için teşekkürler

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)