![]() |
#1 |
![]() Ak Parti tarafından geçen yıl uygulanmaya başlayan, bütün düz liselerin anadolu lisesi yapılmasını protesto ediyorum!
Bütün liseler Anadolu Lisesi olacak, daha ne istiyorsun diyebilirsiniz. Ama burada kaçırılan bir durum var. O da; Liselerin düz lise yapılmasında bir kriter var, nüfus kriteri, bu kritere uymayan liseler Çok Programlı Lise yani endüstri meslek lisesi yapıldı. Böylece kasabalarda bulunan liselerin hepsi ÇPL oldu. En yakın Anadolu lisesi kilometrelerce uzak olan bir kasabada aileler çocuklarını özellikle de kızlarını buralara göndermeyeceklerine göre, daha önceden kasabasında okuyup üniversite kazanan, öğretmen, doktor, mühendis olan çocuklar, artık endüstri meslek liselerinde okumaya mahkum edildiler. 5-6000 nüfuslu bir kasabaya baktım, her sene mezunlarının %95'ini üniversiteye yerleştiren bir lise, artık ÇPL olmuş, hangi bölümler var diye sordum. Erkekler için Muhasebe, Kızlar için sekreterlik. Düşünebiliyormusunuz, 5000 nüfuslu bir kasabada erkeklerin hepsi muhasebeci, kızlarda sekreter olacak. Artık o kasabadan ve o kasabaya benzer binlerce kasabadan üniversiteye öğrenci gitmeyecek. Dışarıdan bakıldığında, taşralı çocuklar okumasa da olur diyerek yapılmış bir icraat gibi geliyor. Bu bence Ak Partinin Eğitimde yapmış olduğu EN KÖTÜ icraatlardan birisidir.O nedenle de PROTESTO EDİYORUM. İnşallah yaptıkları hatadan bir an önce dönerler.....
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Bence yeterli sayıda anadolu lisesi açılmalı o sayı artırılmamalı ve eğitim nitelikleri artırılmalı kalan diğer tüm liseler meslek lisesi formatında olmalı.
sağlık meslek kız meslek imam hatip teknik lise endüstri meslek vs. %70 - 80 oranında meslek lisesi % 20 30 oranında anadolu fen sosyal bilimler liseleri olmalı. |
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Sadece ismini değiştirip bir şey yaptıklarını sanıyorlar..
İçerik aynı nitelik aynı.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() düz lise candır...
|
|
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
![]() kat sayı sorunu kaldırıldı diye biliyorum, yani meslek liselilerde ünide mühendis mimar tıp vs okuyabilir.. ben pek ortada mağduriyet görmüyorum, süper liseler vardı hatırlarsınız, onlarda anadolu olduğunda tepki yağmıştı, ama söz konusu bir mağduriyet yotu aksine eğtim kalitesi dahada arttı... birde şu göz önünde bulundurlmalı, anadolu liselerinde kalite okulun isminde, yani herhangi bir çocuk istediği herhangi bir düz liseye kaydolabilir, ama anadolu liselerinde bu söz konusu değil, üni formatıyla puanı ne kadar yüksekse o kadar kaliteli bir anadolu lisesine gider... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() evet katsayı kalktı ama anadolu lisesi olarak eğitim veren bir okul ile endüstri lisesi formatında eğitim veren bir lisenin eğitim düzeyi aynı değildir. Üniversite sınavına diğer çocuklara göre geride başlayacak.
ayrıca bu gün yarın üniversite sınavını kaldıracağız diyorlar, sınav kalktığı zaman ne olacak, çocuk lisede ne eğitimi almışsa o bölüme gitmek zorunda kalacak. Yani katsayı kalksa bile çocuk istesede okumak istediği bölümlere gidemeyecek. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
AK Parti Eğitimden anlamıyor 10 yıl geçti hala bir şey öğrenemediler Düz liselerin zaten %80'i anadolu lisesi oldu Kalan liseler işe enkaz yığınına döndü Tabelası değişen düz liseler anadolu lisesi olunca çokça eğitime katkı sağlamadı 3 Sınavlı SBS getirildi Düz liselerin sayısı azaltıldı Sonra SBS kaldırıldı Tek sınava geçildi Şimdi ise sınavı kaldıralım diyorlar Kendi yaptıklarını Yine kendileri beğenmeyip bozuyorlar Sürekli bir şeyler deniyorlar Ne yaptıkları ne yapacakları belli değil Eğitim tablet dağıtma işi değildir |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Bugün olmuş hala Milli Eğitim’de çocuklarımıza Mustafa Kemal’in yani Atatürk’ün en sevdiği şarkılar en sevdiği yemekler şeklinde ödev veriyoruz.İnternette bununla ilgili binlerce ödev sitesi ve içeriği var.Dünyada daha bu türden bir saçmalığın eşi varmıdır acaba.Atatürk’ün en sevdiği yemekler en sevdiği şarkılar , bunlar milli eğitim müfredatına göre çocuklara ödev olarak veriliyor.Zıkkımın kökü ÖDEVİ ..Biz çocuklarımızı okula, Atatürk hangi yemekleri severdi hangi şarkıları severdi gibi saçmalıkları öğrensinler diye mi gönderiyoruz? bari şunu da eklesinler “Atatürk’ün en sevdiği RAKI” ,çocuklara yakında bunu da ödev olarak verirler.. Şaka değil gerçek ne yazık ki..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
anadolu lisesi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|