AK Gençliğin Buluşma Noktası
Protesto Tüm protestolarımızı burada paylaşıyoruz. Küfür ve hakaret etmek yasaktır.

Stil
Seçenekler

Alt 03-08-2012, 04:16   #1
Kullanıcı Adı
akil adam
Standart düz liselerin anadolu lisesi olmasını protesto ediyorum.
Ak Parti tarafından geçen yıl uygulanmaya başlayan, bütün düz liselerin anadolu lisesi yapılmasını protesto ediyorum!

Bütün liseler Anadolu Lisesi olacak, daha ne istiyorsun diyebilirsiniz. Ama burada kaçırılan bir durum var. O da;

Liselerin düz lise yapılmasında bir kriter var, nüfus kriteri, bu kritere uymayan liseler Çok Programlı Lise yani endüstri meslek lisesi yapıldı. Böylece kasabalarda bulunan liselerin hepsi ÇPL oldu.

En yakın Anadolu lisesi kilometrelerce uzak olan bir kasabada aileler çocuklarını özellikle de kızlarını buralara göndermeyeceklerine göre, daha önceden kasabasında okuyup üniversite kazanan, öğretmen, doktor, mühendis olan çocuklar, artık endüstri meslek liselerinde okumaya mahkum edildiler. 5-6000 nüfuslu bir kasabaya baktım, her sene mezunlarının %95'ini üniversiteye yerleştiren bir lise, artık ÇPL olmuş, hangi bölümler var diye sordum. Erkekler için Muhasebe, Kızlar için sekreterlik. Düşünebiliyormusunuz, 5000 nüfuslu bir kasabada erkeklerin hepsi muhasebeci, kızlarda sekreter olacak. Artık o kasabadan ve o kasabaya benzer binlerce kasabadan üniversiteye öğrenci gitmeyecek.

Dışarıdan bakıldığında, taşralı çocuklar okumasa da olur diyerek yapılmış bir icraat gibi geliyor. Bu bence Ak Partinin Eğitimde yapmış olduğu EN KÖTÜ icraatlardan birisidir.O nedenle de PROTESTO EDİYORUM.

İnşallah yaptıkları hatadan bir an önce dönerler.....

akil adam isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-08-2012, 17:25   #2
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Bence yeterli sayıda anadolu lisesi açılmalı o sayı artırılmamalı ve eğitim nitelikleri artırılmalı kalan diğer tüm liseler meslek lisesi formatında olmalı.
sağlık meslek kız meslek imam hatip teknik lise endüstri meslek vs.

%70 - 80 oranında meslek lisesi % 20 30 oranında anadolu fen sosyal bilimler liseleri olmalı.
Alt 03-08-2012, 19:24   #3
Kullanıcı Adı
Ebuzer
Sadece ismini değiştirip bir şey yaptıklarını sanıyorlar..
İçerik aynı nitelik aynı..
Ebuzer isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-08-2012, 20:31   #4
Kullanıcı Adı
İntifada
düz lise candır...
Alt 03-08-2012, 20:56   #5
Kullanıcı Adı
_Ednâ_
Alıntı:
artık endüstri meslek liselerinde okumaya mahkum edildiler
biz bir zamanlar mahkummuymuşuz yahu
kat sayı sorunu kaldırıldı diye biliyorum, yani meslek liselilerde ünide mühendis mimar tıp vs okuyabilir..
ben pek ortada mağduriyet görmüyorum, süper liseler vardı hatırlarsınız, onlarda anadolu olduğunda tepki yağmıştı, ama söz konusu bir mağduriyet yotu
aksine eğtim kalitesi dahada arttı...
birde şu göz önünde bulundurlmalı, anadolu liselerinde kalite okulun isminde,
yani herhangi bir çocuk istediği herhangi bir düz liseye kaydolabilir,
ama anadolu liselerinde bu söz konusu değil, üni formatıyla puanı ne kadar yüksekse o kadar kaliteli bir anadolu lisesine gider...
_Ednâ_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-09-2012, 01:15   #6
Kullanıcı Adı
akil adam
evet katsayı kalktı ama anadolu lisesi olarak eğitim veren bir okul ile endüstri lisesi formatında eğitim veren bir lisenin eğitim düzeyi aynı değildir. Üniversite sınavına diğer çocuklara göre geride başlayacak.

ayrıca bu gün yarın üniversite sınavını kaldıracağız diyorlar, sınav kalktığı zaman ne olacak, çocuk lisede ne eğitimi almışsa o bölüme gitmek zorunda kalacak. Yani katsayı kalksa bile çocuk istesede okumak istediği bölümlere gidemeyecek.
akil adam isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-09-2012, 01:21   #7
Kullanıcı Adı
manifesto
Alıntı:
akil adam Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ak Parti tarafından geçen yıl uygulanmaya başlayan, bütün düz liselerin anadolu lisesi yapılmasını protesto ediyorum!

Bütün liseler Anadolu Lisesi olacak, daha ne istiyorsun diyebilirsiniz. Ama burada kaçırılan bir durum var. O da;

Liselerin düz lise yapılmasında bir kriter var, nüfus kriteri, bu kritere uymayan liseler Çok Programlı Lise yani endüstri meslek lisesi yapıldı. Böylece kasabalarda bulunan liselerin hepsi ÇPL oldu.

En yakın Anadolu lisesi kilometrelerce uzak olan bir kasabada aileler çocuklarını özellikle de kızlarını buralara göndermeyeceklerine göre, daha önceden kasabasında okuyup üniversite kazanan, öğretmen, doktor, mühendis olan çocuklar, artık endüstri meslek liselerinde okumaya mahkum edildiler. 5-6000 nüfuslu bir kasabaya baktım, her sene mezunlarının %95'ini üniversiteye yerleştiren bir lise, artık ÇPL olmuş, hangi bölümler var diye sordum. Erkekler için Muhasebe, Kızlar için sekreterlik. Düşünebiliyormusunuz, 5000 nüfuslu bir kasabada erkeklerin hepsi muhasebeci, kızlarda sekreter olacak. Artık o kasabadan ve o kasabaya benzer binlerce kasabadan üniversiteye öğrenci gitmeyecek.

Dışarıdan bakıldığında, taşralı çocuklar okumasa da olur diyerek yapılmış bir icraat gibi geliyor. Bu bence Ak Partinin Eğitimde yapmış olduğu EN KÖTÜ icraatlardan birisidir.O nedenle de PROTESTO EDİYORUM.

İnşallah yaptıkları hatadan bir an önce dönerler.....
Eğitimci olarak ve öğrencileri iyi liselere hazırlayan biri olarak bu dediklerine aynen katılıyorum
AK Parti Eğitimden anlamıyor
10 yıl geçti
hala bir şey öğrenemediler
Düz liselerin zaten %80'i anadolu lisesi oldu
Kalan liseler işe enkaz yığınına döndü
Tabelası değişen düz liseler anadolu lisesi olunca çokça eğitime katkı sağlamadı

3 Sınavlı SBS getirildi
Düz liselerin sayısı azaltıldı
Sonra
SBS kaldırıldı
Tek sınava geçildi
Şimdi ise sınavı kaldıralım diyorlar
Kendi yaptıklarını
Yine kendileri beğenmeyip bozuyorlar
Sürekli bir şeyler deniyorlar
Ne yaptıkları ne yapacakları belli değil
Eğitim tablet dağıtma işi değildir
manifesto isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-12-2012, 07:50   #8
Kullanıcı Adı
Tayyib
Bugün olmuş hala Milli Eğitim’de çocuklarımıza Mustafa Kemal’in yani Atatürk’ün en sevdiği şarkılar en sevdiği yemekler şeklinde ödev veriyoruz.İnternette bununla ilgili binlerce ödev sitesi ve içeriği var.Dünyada daha bu türden bir saçmalığın eşi varmıdır acaba.Atatürk’ün en sevdiği yemekler en sevdiği şarkılar , bunlar milli eğitim müfredatına göre çocuklara ödev olarak veriliyor.Zıkkımın kökü ÖDEVİ ..Biz çocuklarımızı okula, Atatürk hangi yemekleri severdi hangi şarkıları severdi gibi saçmalıkları öğrensinler diye mi gönderiyoruz? bari şunu da eklesinler “Atatürk’ün en sevdiği RAKI” ,çocuklara yakında bunu da ödev olarak verirler.. Şaka değil gerçek ne yazık ki..
Tayyib isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
anadolu lisesi

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)