11-22-2008, 14:00 | #1 |
Ebubekir Subaşı -- Tarih/ Roman serileri
Savaşçıların Efendisi Alparslan - 1071
ANADOLU'NUN KAPISI AÇILIYOR Malazgirt oyasında kılınan Cuma namazından sonra bütün erler birbirleriyle helalleşmişti. Alparslan beyaz bir elbise giymişti. Askerlerine dönerek; 'Askerlerim; Burada Allah'tan başka bir Sultan yoktur. Emir ve kader tamamıyla O'nun elindedir. Bu sebeple benimle birlikte savaşmakta veya savaşmamak için uzaklaşmakta serbestsiniz. Ben de sizlerden biriyim ve sizinle birlikte savaşacağım. Eğer burda şehit düşecek olursam bu elbise kefenim olsun, beni vurulduğum yere gömün.' Askerler bu konuşmanın ardından heyacanla; 'Asla emrinden ayrılmayacağız' diye haykırdılar. life kılıcını sıyıran Alparslan 'Bismillah' diyerek atını şimşek gibi Bizans ordusu üzerine yürüdü. (ARKA KAPAK) Sayfa: 279 Piyasa Fiyatı: 8.50 YTL Ebat: 21 x 14cm Kağıt türü: 2. Hamur, Karton Kapak ISBN No: 9789944103053 Barkod: 9789944103053 ====================================== Tarihin Dönüm Noktası Fatih Sultan Mehmet - 1453 TARİHİN DÖNÜM NOKTASI FATİH SULTAN MEHMET 1453 Şahin bakışlı Sultan Rumeli Hisarı'nın üzerinde Boğaz'ın serin sularına bakarak, fermanını vermişti: "Bre Firuz Ağa! Yanına 400 seçme yiğit alıp Hisar'a yerleşeceksin. Bundan böyle Boğazdan geçen her gemiyi: sancak selamına mecbur bırakacak, durduracak, içini teftiş edecek,yük ve cinsine göre Geçiş Vergisi alacaksın. Bu kaidelere uymayan gemiler ise derhal batırılacaktır." Nitekim şanslarını denemeye kalkan 2 Venedik gemisi ejderha ağzı gibi ateş kusan Osmalı toplarının gazabıyla Boğaz'ın derin sularına gömülürken dost düşman herkes Sultan Mehmed Han'ın şaka yapmadığını anlamışlardı. (ARKA KAPAK) Sayfa: 279 Piyasa fiyatı: 7.50 YTL Ebat: 21 x 14, Kağıt türü: İthal Kağıt, Karton Kapak ISBN No: 9789944103060 Barkod: 9789944103060 ======================================= Allah'ın Aslanı Hz. Hamza ŞEHİDLERİN SEYYİDİ ...Hamza yayı omzunda, hurnundan soluyarak Kabe'ye girdi, müşriklerin elebaşını arıyordu. Ehu Cehil'i Kureyş'in ileri jıelcnleıvle buldu: "Yeğenim Muhammed'e dil uzatan sen misin'' diyerek elindeki yayı hıddetle yüzüne öyle bir indirdi ki, Ebu Cehil in suratı kan revan içinde kalmıştı. Ve Harnza haykırdı: "Vallahi bende Muhammed'ın yolundayım. Gücü yeten varsa beni hu yoldan geri çevirsin. kendine güvenen elini kılıcına atsın karşıma çıksın!" (ARKA KAPAK) Sayfa Sayısı: 252 Piyasa Fiyatı: 9.50 YTL Boyut 12,5 x 19,5 ISBN 9944103152 =============================== Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi ŞARK'IN EN SEVGİLİ SULTANI Neredeyse bütün ömrünü Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın Haçlılardan geri alınmasına dayan büyük kumandan, Çölde çadırda yatarken kendisine bir saray yapmayı teklif edenler; 'Allah'ın evi esir iken, muhasara altındayken ben nasıl saray düşünürüm! ' diyen sadık insan, 1187'de Kudüs'ü fethederek,88 yıllık Haçlı işgaline son veren muzaffer komutan, SELAHADDİN EYYUBİ... M.Akif ersoy (ARKA KAPAK) sayfa: 408 Piyasa fiyatı: 9.50 YTL ============================================ Allah'ın Kılıcı Halid Bin Velid SAVAŞ KAYBETMEYEN SEYFULLAH Sonra biraz durdu, 'Vasiyetimi bildiriyorum beni ayağa kaldırın...' Ayağa kaldırdılar; 'Kılıcımı getirin! ' 'Neden eh Halid? ' ' Burnu üzerine düşerek hırıltılarla ölen deve gibi ölmek istemiyorum bu gözler korkaklar gibi uyumadı. Ölümü, savaytaymışım gibi ayakta karşılayacağım. Öldüğüm zaman atımı muharebelerde tehlikelere dalan bir yiğide veriniz. Atım ve kılıcımdan başka hiçbir şeye sahip olmadan öleceğim. Mezarımı bu kılıcımla kazınız, kahramanlar kılıç şakırtısından zevk alırlar.' (ARKA KAPAK) sayfa: 342 Piyasa fiyatı: 8.50 YTL Ebat: 13,5 x 19,5 cm, Kağıt türü: İthal Kağıt, Karton Kapak ISBN No: 9944103107 Barkod: 9789944103107
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|