AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 09-01-2012, 00:46   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Thumbs down Efes’ten müzikli tuzak

Alkol tüketimini artırmak için her yolu deneyen bira firmalarının en büyüğü olan Efes Pilsen, yeni bir atraksiyonla genç müşterilerinin sayısını çoğaltmak istiyor. Şirket, “spora destek” kisvesi altında yürüttüğü çalışmalara yeni yasal düzenleme gereği son vermek zorunda kalınca, bu defa da müzik üzerinden gençlere ulaşmaya çalışıyor.

BİRA DAĞITICISININ MÜZİK AŞKI


NEREDEN GELİYOR?


Anadolu Grubu'nun sahibi olduğu Efes Pilsen, basketbol sahalarında istediği gibi reklamını yapamadığı gençlere yeni kurduğu “Müzik İçin Efes” isimli müzik portalı ile etki etmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde faaliyete geçen site, Efes Pilsen'in alt şirketlerinden birisi olan Efes Pazarlama ve Dağıtım A.Ş. tarafından kuruldu. Sektör olarak müzik piyasası ile bir ilgisi olmayan Efes Pazarlama, çok büyük bir web yatırım harcaması ile kapsamlı müzik portalı oluşturdu. Sitede, yüzlerce yerli ve yabancı pop şarkıcısının binlerce parçası, yüksek dinleme kalitesi ile ziyaretçilerin kullanımına açıldı. Efes Pazarlama, söz konusu müzik parçaları için yapımcılara yüksek telif ücreti ödemeleri gerçekleştiriyor.


SİTENİN ADI BİLE “EFES İÇİN” DİYOR


Site hazırlanırken, ziyaretçilere yönelik olarak bir reklamcılık hilesi de gerçekleştirildi. Web sitesinin tasarımcıları, “ttnetmüzik” ve benzeri müzik portalı örneklerinde olduğu gibi müzik ile marka adını yorumsuz bir şekilde bir araya getirmedi. Tasarımcılar bunun yerine, “müzik için efes” ismini tercih etti. www.muzikicinefes sitesi böylece, bira markası “Efes” ile “için” fiilini bir araya getirerek, reklamlarda, pazarlama tekniklerinde sıkça kullanılan “bilinçaltına seslenme” yöntemine işlerlik kazandırdı.


GÜYA “18 YAŞ UYARISI” VAR


Efes Pilsen'in “müzik için efes” sitesinde, portala üye olmayla ilgili “şartlar” bölümünde ise “18 yaşın altındaysanız bu siteye veli izni ile üye olabilirsiniz” ifadesi yer alıyor. Ancak sitede üye olacak kişinin 18 yaş altı olup olmadığını belirleyecek herhangi bir denetim sistemi bulunmuyor. Ziyaretçinin, “Evet, 18 yaş ve daha üzeriyim” butonunu seçmesi ile üyelik gerçekleşiyor.

YENİ AKİT

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-01-2012, 00:47   #2
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım