|
![]() |
#1 |
![]() Baslik abartili olabilir fakat bence ekonomik kalkinma Islami degerlerin toplumumuzda ve diger Musluman ulkelerde bugun hayal edemeyecegimiz olcude zayiflamasina neden olacak. Dini ve dunyevi hayatimiz arasinda dengeyi kurmak bu kadar zor mu?
Ingilizce makale okumustum, orada 2030 yilinda Islam'in etkisi bugun ile kiyaslanmayacak olcude azalacagini iddia ediyordu. Kulturel emperyalizm'in, kapitalizm ve maddiyata dayali duzenin hakim olacagi soyleniyordu.
![]() Konu Orta Dogu tarafından (06-19-2010 Saat 00:56 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Bu sorunun cevabı Türkiyedeki Kişisel özgürlüklerle doğru orantılıdır . İmam hatip liselerin önü açılsa , Başörtü sorunu çözülürse vs vs .
Konu EZEL tarafından (06-19-2010 Saat 00:50 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
ne gibi zararlar verebilecektir. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
Konu Orta Dogu tarafından (06-19-2010 Saat 19:20 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() başlık saçma olmuş.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Insanlar sadece calismaya ve para kazanmaya yoneldiginde hem insan iliskileri hem de dini degerler zayifliyor. Bati modeli yasam tarzina yonelme oluyor. Dunyevi hayatin cazibesi artiyor, ozellikle Bati medyasi ve genel olarak Bati'nin kulturel emperyalizmi cok buyuk tahribat yapiyor. Arap ulkelerde bile (Tunus, Fas vs.) Bati tarzi muzik, film, dizi izlenmekte. Kisaca Islami yasayanlarin sayisi hizla azaliyor.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
Dünyanın en iyi dinini , ahlaki sisteminide getirseniz. kişinin maddi durumu düşünce yapısını belirler. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Ben Hiçte İslamiyetin yok olacağını ortadan kalkacağını düşünmüyorum. Ülkemize baktığımız zaman bundan on yıl önce ile bugün arasında müslümanlık anlamında oldukça iyi anlamda bir ilerleme var. Nasıl mı eskiden örf ve adetlerden dolayı başını kapatan bayanlar mevcuttu.Erkeklerse içki içer kumar oynar onun bunun namusuna dadanır sonra babasıının zoruyla namaz kılardı.günümüzde de böyle insanlar var ama büyük bir çoğunluk özellikle gençler islamiyeti bilerek ve anlayarak içten yaşıyor.Yani Uzun lafın kısası ben gelecekten umutluyum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|