AK Gençliğin Buluşma Noktası
Organizasyonlar ve Kampanyalar Organizasyonlarımız ve Kampanyalarımız.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-22-2011, 00:38   #1
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Lightbulb Ekşi Sözlük Kapatılsın Kampanyası (Dine hakaretler)



Geçen günlerde bir sözlük yazarı olan Ahmet M.S. hakkında "dini değerleri alenen aşağılama"suçundan 1.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.
M.S. "din saçmalığı" başlıklı yazıda hakaret kastı taşımadığını kendi fikirlerini dile getirdiğini belirtse de tepkileri önleyemedi.

Dün öğleden sonra twitter'da "ekşi sözlük kapatılsın" başlığıyla başta Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu, Emre Uslu ve yazar Rasih Yılmaz'ın desteklediği kampanyayla Ekşi Sözlük'ün din karşıtı bir site olduğu ve kapatılması gerektiği vurgulandı.

Konunun gerekirse yargıya kadar gitmesi istenirken, Baransu, bir twitter mesajında şu ifadeyi kullandı: "Bu millet ekşisözlük'ün pisliği karşısında ayağa kalkmayacaksa yazıklar olsun. Kimse de ben müslümanım demesin. Dinimle kimse alay edemez."


İşte Baransu'nun tweet'lerinden bazıları:






İşte Rasih Yılmaz'ın konuyla ilgili tweet'lerinden bazıları:




EMRE USLU DA KONUYA FARKLI BİR BOYUT GETİRDİ

Emre Uslu da yeni bir boyut getirdi ve sözlüğe reklam verenlere çağrıda twitter'dan bulundu:
"Ekşi Çöplükle ilgili bir kampanya başlatıyorum: #EksisozlugeReklamYok Ekşi Sözlük'e reklam vermek Hz. Peygambere hakarete para vermektir."
"Dogan Holding'den başlayalım. Ekşi Sözlük Hz. Muhammed entrylerindeki hakaretleri silene kadar reklamlarınızı çekin! #EksisozlugereklamYOK"



EKŞİ SÖZLÜK'TE DE OLAYA TEPKİ BAŞLIKLARI AÇILDI

İşte Ekşi Sözlük'ün konuyla ilgili o açıklaması:


Kamuoyunun gündemine düşen tepkilerin çıkış noktası, kamuoyunca az da olsa tanınmış bir şahsın kendi hakkında yazılanları sildirmek istemesi ve bu konuda hukuka uygunluktan dolayı ret cevabı alması üzerine gerek twitter üzerinden, gerekse telefonlarımızdan bize yönelik akıl almaz iftiralarda bulunacağına dair çeşitli tehditlerde bulunması ve bu tehditlerinin göz ardı edilmesi üzerine kendi çevresinde sözüne güvenen talihsiz insanları kışkırtmasıdır.

Ekşi sözlük tamamen yasalara uygun olarak faaliyet göstermektedir. Yer sağladığı içeriklerin de gerek nefret söylemi gerek hukuka aykırılık içermemesine özen göstermektedir. Tüm sosyal medya sitelerinde (twitter, facebook ve benzeri siteler) olduğu gibi, Ekşi Sözlük'te de her gün onbinlerce yazar tarafından binlerce farklı görüşte içerik girilmektedir. Ekşi Sözlük gelen şikayetlere maksimum önem göstermekte fakat her kişi için olduğu kadar kullanıcılarının da hukuk çerçevesindeki fikir ifade özgürlüklerini koruma konusunda taviz vermemeyi sürdürmektedir. Gerek BTK gerekse Ekşi Sözlüküzerinden gönderilen şikayetler ciddiyetle denetlenmekte, hukuka aykırı tüm içerikler kaldırılmaktadır. Dolayısıyla sadece islam dini ve peygamberine değil, hiçbir dine veya kutsal kabul edilen değere hakaret niteliği taşıyan içeriğin Ekşi Sözlük içerisinde barındırılması mümkün değildir. Çıkarılan söylentilerin tamamı tek bir şahsın kişisel çıkarları için yürüttüğü kışkırtma kampanyasının sonucudur. Toplumsal hassasiyetler ucuz bir kampanyaya alet edilmiştir. Bu konuda Ekşi Sözlük'e yapılan tehditler ve edilen hakaretlerin takibi hukuki yollardan yapılacaktır.

Tüm bu akılalmaz süreç içerisinde bize destek olan, sağduyulu insanlara Ekşi Sözlük olarak teşekkür ederiz.

 


Konu Hüdaverdi tarafından (11-22-2011 Saat 00:44 ) değiştirilmiştir..
  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-22-2011, 01:04   #2
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Standart
sedat kapanoğlu yolun sonuna geliyon...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-22-2011, 18:19   #3
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Fikir özgürlüğü, hakaret özgürlüğü değildir. Hiç kimsenin Allah'a ve peygambere sövmeye hakkı yoktur. Allah'a ve peygambere hakaret eden, söven kâfirlere lanet olsun.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-22-2011, 20:55   #4
Kullanıcı Adı
Garibüzzaman
Standart
Dine hakaretlere ağır bir müeyyide uygulanabilir. Kapatılmasına istemem seviyorum ekşisözlüğü....
Garibüzzaman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-22-2011, 21:33   #5
Kullanıcı Adı
TYH
Standart
tümden kapatılması saçma,çok geniş bir veritabanı var ve inkar edin etmeyin milyonlar bu sözlüğü yerli wiki olarak görüyor.he bu saygısız gawatlar cezalandırılsın mı,orası tartışılır ama site toptan kapatılırsa aptalca olur.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 11-22-2011, 23:13   #6
Kullanıcı Adı
nihani
Standart
Adamlar normal bir şeyi tanımlarken bile 5 kelimelik cümlede 3 küfür kullanıyorlar.Sitenin solundaki başlıkların yarısından fazlası toplum ahlakını olumsuz etkileyecek ifadelerle ilgili.+18 başlıklar mı dersiniz,sağ görüşü savunan entrylere linç girişimi mi,kendisi gibi düşünmeyenlerle ilgili terbiyesizce davranışlar mı...Dandik bi siteleri var diye havaya girmişler ve her şeye küfrederek,muhalefet olarak daha cool hissediyorlar.Varsın hissetsinler,varsın dinimize de muhalif olsunlar,o site kapatılsa da kapatılmasa da onlarla cehennemde görüşeceğimiz gerçeğini kimse değiştiremeyecek )Hadi bunları okuyup da saysınlar bize,saysınlar anasını satiym de biz de arsızları takmayıp prim vermeyelim
nihani isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-22-2011, 23:26   #7
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart
sacma...
maneviyata olan kufurler silinir uyeler yasaklanir haklarinda sorusturma talebinde bulunulur olur biter...
ne demek koca sozlugu kapatmak...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 11-22-2011, 23:32   #8
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart
Yemişim oranın veri tabanını o kadar araştırıyorum onu bunu şunu ergen tavırlar içinde bulunanlardan mı bilgi alıcam ? Vikipedi desen düzen var,bilgi kirliliği yok,her önüne gelen yazmıyor.
Ama ekşi desen tırı vırı.Bir ilk okullu veya orta okullu veya ne yaptığından habersiz liseli 'peygamberler' diye yazsa ve ekşiye girse hakareti okusa ve bu hakaret komik şekilde yazılmış olsa okusa gülse kahkahayı bassa hak verse cezbetse coşca bilmem ne olsa kısacası 'olabilir' diye hak verse doğru mudur bu ? Veya adam dindardır baktı ki küfür,taktı kafayı kesicem asıcam bunlarıdiye,insanları tahrik etmek ne kadar doğru ?

Nedense hiç bilgi edinmedim,daha doğrusu edinemedim.Sıçmışım o veri tabana.Sanki profesörlerden oluşuyor alayı.Nete bakarlar cümleyi değiştirip aynen aktarırlar oraya bilmişlik taslarlar bundan kolay ne var ?

Ayrıca yazılan bir şey nerede yazılıyorsa ve buna müsade ediliyorsa sadece yazan değil,ona müsade eden şimdi bozucam azğımı çok pis o kişide suçludur,yazılan 'duvar' değil,duvarı oluşturan ve müsade eden.
Ne diyor lavuklar açıklamalarında ''yok efendim hakarete yer yok hiç bir dine peygambere hakarete müsade etmeyiz'' ulen Adamlar ettiğini görmüş,sadece görmekle kalmamış taa ebesinin cebi tarihine ait bir çok başlık ve sayfalar dolusu olduğunuda.Neyine müsade etmemişler ?

Bir terörist yakalandığında sadece o mu yargılanıyor ? Ona yardım ve yataklık yapanlarda tutuklanır,barındığı yer kontrol edilir gerekirse imha edilir.
Sadece yazan mı ceza alacak ? Ona müsade eden,gerekli ortamı sağlayan ve o ortam benzeri şeylere sebebiyet veriyorsa elbet kapatılacak ebesini bile tersten görecek.Bu sadece ekşi değil inci içinde geçerli bilmiyorum açıkmı hala.Tüm sözcükler için geçerli.

İmam hatiplilerin mi ne sözlüğü var orada dinsizlerede hakaret ediliyorsa orasıda kapatılmalı.Mevzu kim dinli kim dinsizden ziyade hakaret boyutu,özellikle bu insanların en büyük değeri ise.Adam dinsizdir çokta fifi banane ? Ha hakaret ediyorsa bir yerlerini tatmin etmek amaçlı,cem yılmazın dediği gibi buzlu bademi alsın bir yerine soksun öyle tatmin olsun veya ailece 4 bacaklı masayı ters çevirip otursunlar kimene bundan kimse engel olmaz sokakta yapmadıklarısürece,Din'e küfür etmek kimsenin hakkı,özgürlüğü,cartı curtu değil,düşünce özgürlüğü hiç değil tüküreyim öyle düşünceye düşünenin ağzına. Aha kısasım olsun bu da.

Konu Hüdaverdi tarafından (11-22-2011 Saat 23:48 ) değiştirilmiştir..
  Alıntı ile Cevapla
Alt 11-22-2011, 23:38   #9
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Standart
facebooktada aynı durum var hadi facebook'a erişimi engelleyelim o zaman.
Böyle bir saçmalık olabilir mi ?
Mehmet Baransu tamamen reklam ve etiket peşinde ve sevenlerinide egosunu tatmin etmek için kullanıyor.
Ekşi sözlük kapatılır eşki sözlük açılır problem olmaz .
Bunlar anca müşrik propagandası yapıyor.

Her yasak kendi isyancısını doğurur beyler.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 11-22-2011, 23:47   #10
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart
Facede kapansın hacı,faceye karşı biriyim ben kullanmıyorum hatta lanet olası hesabımı donduramıyorum değiştirmişler özellikleri.
Face inanılmaz pislik bir yer.
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
ekşi, kampanyası, kapatılsın, sözlük


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta