AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-11-2011, 09:32   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Elinde Belge Olmadan Gülen'e İftira Atan, Yüzyılın Müfterisidir
Elinde belge olmadan Gülen'e iftira atan, yüzyılın müfterisidir



Fethullah Gülen Hocaefendi'nin son dönemde ortaya atılan iftiralara karşı, "Bunlara hukukla cevap veririz, yumruk sallayana yumruk sallamayız." şeklindeki cevabı kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Zaman'ın dün manşetinde yer alan mesajlara toplumun farklı kesimlerinden destek gelirken, CHP Parti Meclisi (PM) üyesi ve din sosyoloğu Dr. Muhammed Çakmak, Gülen'e yönelik iftiraları büyük bir ahlâksızlık olarak değerlendirdi. Çakmak, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin parti içi kaset skandalıyla ilgili 'okyanus ötesi'ne gönderme yapmasına da sert tepki gösterdi. Çakmak, "Elinizde belge varsa savcılara verin. Kalkıp da insanlara belge ve bilgi olmadan iftira atıyorsanız tarih sizi yüzyılın en büyük müfterisi olarak yazar." dedi. Elinde belge olup da bunu toplumla paylaşmayanların zan altında bulunduğunun altını çizdi. CHP PM üyesi Çakmak, Hocaefendi'nin kendisine atılan iftiralarla ilgili açıklamasını ise şöyle yorumladı: "Samimi, içten bir insanın cevabıdır. Kendisine iftira atanlar için bile 'Allah'a havale etmekten utanıyorum.' diyen bir zarafet söz konusudur."

Gündemdeki diğer konuları da değerlendiren Dr. Muhammed Çakmak, sokak ve esnaf gezilerinde en fazla, 'CHP dine karşıdır' algısını değiştirmekte zorlandığını söyledi. Çakmak, "Benim anlatımlarımdan tatmin oluyorlar. Ama geçmiş dönemden gelen CHP'nin dinle sorunlu olduğuna dair bir algılama var. Bazı insanlar 'CHP milletvekili adayıyım' dediğimde yüzünü dönüyorlar. Bu konuda da bir kara propaganda yapılmış." ifadelerini kullandı.

CAMİYE UCUBE DEMEK AHLÂKSIZLIK AMA CHP'NİN SUÇU YOK: Konu bu noktada Eskişehir'deki 'ucube sergi' ve 'rahibe afişi'ne geldi. Eskişehir'de camiye 'ucube' denilen resim sergisiyle ilgili, CHP'nin suçu olmadığını savunan Çakmak, "Belediye başkanı ile konuştum. 'Sanatsal faaliyetlerle ilgili ne olursa olsun veririz dedi. Söz konusu sergiye de gitmiş olabilir. Giderim bakarım, beğenmem dönerim. Ama söz konusu resim bir ahlâksızlıktır." diye konuştu.

RAHİBE AFİŞİNDE BAŞKANA VERİLEN KINAMA CEZASININ UTANCI YETER: Referandumdan önce Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci tarafından asılan ve Müslüman kadınların rahibeye benzetildiği afişle ilgili ise verilen kınama cezasının çok önemli olduğunu belirtti. Çakmak, "Kınama cezası siyasette çok ağır bir cezadır. İhraçtan daha büyük cezadır. Üzerinde bir yaftadır. O utanç ona yeter." görüşünü savundu.

'STATÜKOCUNUN ALLAH'I' TABİRİ HERKESİ RAHATSIZ ETTİ: CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için, 'Statükocunun Allah'ı Ankara'dadır' tabirini ise, "Toplumsal belleğimizde hoş karşılanmayan bir kavram." sözleriyle değerlendirdi. Söz konusu sözlerden herkesin kulağının rahatsız olduğunu dile getiren Çakmak, Kılıçdaroğlu'nun kendi kulağının da rahatsız olduğunu söyledi. Fakat, "Kılıçdaroğlu inançlara saygılı bir insan. Söylemiş olduğu sözlerin de doğaçlama olduğunu düşünüyorum." diye de ekledi.

TÜRKİYE'DE LAİKLİK TEHLİKESİ YOK: CHP'nin şimdiye kadar süregelen laiklik politikasından vazgeçtiğini belirten Çakmak, Türkiye'de laikliğin söylendiği gibi tehlikede olmadığını dile getirdi. Çakmak, "Bu milletin ne laiklikle ne de Atatürk'le sorunu yoktur. Dolayısıyla önemli olan sadece laiklik üzerinden yürütülen siyaset olamaz. Elbette ki devletin; laik, sosyal demokratik, Cumhuriyetçi yapısının sonuna kadar savunucusu olacağız. Zaten milletimizin de görüşü bu yönde. Ama Türkiye'de laiklik, kaba hantal laiklik anlayışı, modern zamanlarda postmodern çağda uygun değildir." değerlendirmesini yaptı.

Zaman 11.05.2011

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-11-2011, 09:49   #2
Kullanıcı Adı
Terennüm
Standart
ne yazayım şimdi..yorum yazsam olay farklı yere kayacak o yüzden bu konuyu es geçeyim..
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-11-2011, 13:04   #3
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart
Alıntı:
Zaman'ın dün manşetinde yer alan mesajlara toplumun farklı kesimlerinden destek gelirken, CHP Parti Meclisi (PM) üyesi ve din sosyoloğu Dr. Muhammed Çakmak, Gülen'e yönelik iftiraları büyük bir ahlâksızlık olarak değerlendirdi.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 05-11-2011, 14:18   #4
Kullanıcı Adı
Eşref
Standart
Samimi bir açıklama ise ne mutlu.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım