01-02-2010, 14:15 | #1 |
Emekli maaşlarına ne kadar ZAM var?
Emeklinin kulağı Başbakan Tayyip Erdoğan'ın salı günü açıklayacağı zam haberine çevrildi. Zaman, milyonlarca kişinin merakla beklediği çalışmanın ayrıntılarına ulaştı. Buna göre, 2001 yılından önce emekli olan 2,5 milyon kişiyi kapsayacak intibak düzenlemesinden vazgeçildi. Başbakan'ın talimatıyla zammın, tüm SSK ve Bağ-Kur emeklilerini kapsayacak şekilde genişletilmesi kararlaştırıldı. Böylece, düşük maaşlılar için yaklaşık 100 lira, yüksek maaşlılar için de enflasyon oranındaki zamma ilave olarak ortalama 20 lira artış sağlanacak. Memur emeklileri, çalışanlara yapılan artışı oranında zam alacak. Uygulamadan 5 milyon 221 bin SSK emeklisi ile 2 milyon 77 bin Bağ-Kur emeklisi yararlanacak. Tekel eylemiyle gündeme gelen özelleştirme işçilerine ise ortalama 115 TL zam yapıldı. SSK ve Bağ-Kur emeklisine yılbaşında normalde yüzde 4,5'luk enflasyon oranında zam yapılacaktı. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) uzun süredir üzerinde çalıştığı düzenleme emekliyi sevindirecek. Emekli maaşlarında yapılacak iyileştirmeyi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, salı günü grup toplantısında duyuracak. Zaman'ın ulaştığı ayrıntılara göre emekli maaşlarının artışında temel kriter, yüzdelik zam yerine 'düşük maaşlıya yüksek, yüksek maaşlıya düşük zam' şeklinde olacak. Artış özellikle Tarım Bağ-Kur ile SSK Tarım emeklileri için önem taşıyor. Bu gruplarda ortalama maaş 500 TL civarında. Yaklaşık 100 lira iyileştirme yapılmasıyla birlikte yüzde 20 civarında zam yapılmış olacak. Yeni düzenleme, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 2010 yılında toplam 75 milyar TL'lik emekli maaşı ödemelerini 78 milyar liraya yükseltecek. Küresel ekonomik krizden çıkışla birlikte bu rakamın bir kısmı, prim gelirlerindeki artışla karşılanacak. Kalan kısım ise akaryakıt, sigara ve benzeri ürünlere yapılan son zamlardan gelecek 5 milyar liradan karşılanacak. ZAMAN
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
01-28-2010, 16:41 | #2 |
emeklı
bu mıllete yaranılmıyor aslında ben olsa idim aynen bu sekıl devam ınsanlar hala bundan mem nun degıller ben anlamıs degılım bu zamın faturası mılletın elektırık su v.s. gıbı yerlere yansıdı mıllet sesını cıkarmıyor olur boyle dıyor ama emeklı ne olmuskı bu kadar zammı olur falan fılan dıyor yazık harcanan paralara tam tersı mıllet ın faturasına yansıtılsa ıdı bu durum daha net memnunıyet olurdu dıye dusunuyor baskanım senın yaptıgını kımse yapmaz yapamaz saygılarr
|
|
01-28-2010, 17:49 | #3 |
ibrahim bey sizin tuzunuz çok kuru anlaşılan
|
|
01-28-2010, 18:14 | #4 |
Eee hele bi babanız emekli olsun da ondan sonra görüşelim
Emekli ve memura verilen zam bize yansır mantığı yanlıştır arkadaşım, devletin görevi emeklisini, memurunu vs. mağdur etmemektir. Diğerlerine yansır diye bunlara zam yapmayan devlet habire vergi koymayı biliyor ama? Felan yansıyacak diye emekliye, memura zam vermeyen bir hükümet vergi de almasın o zaman Evet ben de emekliyim, 6 ay kadar oldu. 28 sene bu devlete aldığım maaşın iki misliye yakın (evet evet tam iki misliye yakın, felan vergisi, felan pirimi, filan deyip deyip kesildi)) para ödedi benim iş yerim. Şimdi devlet benim adıma ona ödenen aylık paranın yarısını maaş olarak veriyorsa bu çok mu? Bakın babam emekli, devlet memurluğundan emekli yeni zamlarla birlikte maaşı 900 lira olmadı. Bu adalet mi? Bunu söyleyenleri ibrahim bey eleştiriyor. İbrahim beye tuzu kuru demekte haksızmıyım Allah aşkına? Tekel işçilerine zam mı verilmiş burayı anlamadım? Konu NûN tarafından (09-11-2010 Saat 20:51 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Alıntı düzenlenmiştir. |
|
01-28-2010, 18:32 | #5 |
Yok yok orda o kastediliyor doğru anlamışsınız ama bu haber baya eski, ben yeni bir şey mi var diye sormuştum, hani başbakan görüşecek ya tekel eylemi için.
Konu NûN tarafından (09-11-2010 Saat 20:52 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Alıntı düzenlenmiştir. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|