AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 07-23-2009, 16:19   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Emekliler kefenle AK Parti'ye yürüdü VİDEO
http://www.haber7.com/haber/20090723...rudu-VIDEO.php

Emekliler hükümetin kendilerine yaptığı yüzde 1,83'lük maaş zammını protesto için kefen giyip AK Parti il binasına yürüdü. İşte emeklilerin protestosu: İZLEYİN

23 Temmuz 2009 15:10

Hükümetin yaptığı zamla kendileriyle adeta alay ettiğini savunan emekliler, insanca yaşamalarına yetecek bir maaş istedi.
Emekli maaşlarına yapılan yüzde 1,83'lük zammı geçtiğimiz günlerde Sirkeci Postanesi önünde yaptığı eylemle protesto eden DİSK'e bağlı Emekli Sen üyeleri, bugün de AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önündeydi.

EMEKLİLER AK PARTİ BİNASINA BÖYLE YÜRÜDÜ / VİDEO

Beyoğlu'ndaki il başkanlığı binası yakınında toplanan yaklaşık 100 emekliye CHP ilçe örgütleri ve bazı sendikalarda destek verdi. "Haklarımızı istiyoruz" yazılı bir pankart açan emekli grubun önünde, sembolik olarak kefen giyen 4 emekli yürüdü. Kefen diye tabir ettikleri önlüklerin üzerine "Banka önünde ölmek istemiyoruz, ilaç kuyruğunda ölmek istemiyoruz" şeklinde yazılar yazan emekliler, sloganlarla binaya yaklaştı. Başkanlık binasına 50 metre mesafede polis barikatıyla karşılaşan emeklilere, güvenlik güçleri izin vermedi. Polis, emeklilere açıklamalarını bina önünde yapamayacaklarını belirtirken, bir süre sözlü tartışma yaşandı. Yaşanan tartışmanın ardından emekliler polis barikatının önünde açıklama yaptı.

Emekli Sen Beyoğlu Şube Başkanı Hasan Kaşkır tarafından yapılan basın açıklamasında, hükümetin emeklilerle alay ettiği savunuldu. TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarının gerçekleri yansıtmadığını öne süren Kaşkır, "Bu rakamlar siyasilerin ısmarladığı rakamlar. Gerçek enflasyon çarşı ve pazarda. Suya, şekere, akaryakıta ve öğrenci harçlarına fahiş zamlar yapıldı. Sermaye sahiplerine kriz bahanesiyle çeşitli indirimler yapılırken, bunun acısıda emekçilerden çıkarılıyor." şeklinde konuştu.

Kaşkır Ergenekon sanıklarının çeşitli raporlarla hapishanelerden kurtulup Güler Zere gibi gerçek hastaların tahliye edilmemesini de eleştirdi. Açıklamanın ardından emekliler sloganlarla olaysız bir şekilde il başkanlığı binasından ayrıldı.

Cihan

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-23-2009, 16:21   #2
Kullanıcı Adı
Supraliminal
Eylem çok büyük ve etkili olmuş vah vah.
100 kişi .
Supraliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-23-2009, 16:34   #3
Kullanıcı Adı
redyellow
sayın meçhul:

teşekkür ederim böyle bir konu açtığınız için. Daha önce buna benzer bir başlık açmıştım da başıma gelmeyen kalmamıştı

Eylemi destekliyorum.

Sayın objektif:

Katılanların sayısının hiç bir önemi yoktur, önemli olan orda dile getirilen sorunlardır, taleplerdir.

Dile getirilen sorunlar, talepler doğru mudur değil midir? mühim olan budur.
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-23-2009, 16:44   #4
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Alıntı:
redyellow Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sayın meçhul:

teşekkür ederim böyle bir konu açtığınız için. Daha önce buna benzer bir başlık açmıştım da başıma gelmeyen kalmamıştı

Eylemi destekliyorum.

Sayın objektif:

Katılanların sayısının hiç bir önemi yoktur, önemli olan orda dile getirilen sorunlardır, taleplerdir.

Dile getirilen sorunlar, talepler doğru mudur değil midir? mühim olan budur.

Katılım sayısı da önemlidir bence çünkü az katılım olduğuna göre bu zammı eleştiren sayısı da azdır anlamına gelir buda zam fena sayılmaz anlamına gelir kanımca...

Ama bence de zam az olmuş bunun için hükümeti suçlayamam ama krizde bu kadar olur...
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-23-2009, 16:47   #5
Kullanıcı Adı
Supraliminal
Alıntı:
Meçhul Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Katılım sayısı da önemlidir bence çünkü az katılım olduğuna göre bu zammı eleştiren sayısı da azdır anlamına gelir buda zam fena sayılmaz anlamına gelir kanımca...

Ama bence de zam az olmuş bunun için hükümeti suçlayamam ama krizde bu kadar olur...
Katılıyorum.
İmza ......
Supraliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-23-2009, 16:52   #6
Kullanıcı Adı
redyellow
katılım sayısı önemli olsaydı cumhuriyet mitingleri önemli olurdu

Bence içerik daha önemli, tabi katılım sayısı fazla olsa daha iyi olur ama ya katılım azdı o zaman bunlar haksızlar mantığı doğru değildir.

Yıllardır ankarada abdi ipekçi partında ve yurdun çeşitli yerlerinde cumartesi günleri başörtüsü eylemi yapılıyor.

Ve katılım az oluyor.

Şimdi buna bakarak ne diyeceğiz?

Neyse... konuya dönersek:

tekrar edeyim ben bu eylemi destekliyorum, işçi ve bağkur emeklilerine yapılan 1,8 zammın yeniden ele alınmasını en azından memur emeklilerine yapılan zam oranına çıkarılmasını talep ediyorum.
Alt 07-23-2009, 17:23   #7
Kullanıcı Adı
muhafazakargenc
Gereksiz protesto bunlar ...Ne yapalım devletin herkesin refah düzeyine zenginleştirmesini kimse beklemesin... Memur'a çok versen işiçi ne olur? İşçi emeklisine çok versen bağkurlu ne olur ?? Ya Memur emeklisine ne vereceksin o vakit biz burada bakkal işletmiyoruz demiyormu başbakan verebilen geslin versin verebiliyorsa...
Vesselam...
Alt 07-23-2009, 17:25   #8
Kullanıcı Adı
redyellow
Alıntı:
muhafazakargenc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Gereksiz protesto bunlar ...Ne yapalım devletin herkesin refah düzeyine zenginleştirmesini kimse beklemesin... Memur'a çok versen işiçi ne olur? İşçi emeklisine çok versen bağkurlu ne olur ?? Ya Memur emeklisine ne vereceksin o vakit biz burada bakkal işletmiyoruz demiyormu başbakan verebilen geslin versin verebiliyorsa...
Vesselam...
hepsine eşit davranmak daha doğru olmaz mı?

Birisine az birisine fazla vermek yanlış değli mi sizce?
Alt 07-23-2009, 17:30   #9
Kullanıcı Adı
muhafazakargenc
Alıntı:
redyellow Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
hepsine eşit davranmak daha doğru olmaz mı?

Birisine az birisine fazla vermek yanlış değli mi sizce?
Sayın abim sende haklısın bu sözündede biri farklı biri farklı maaş alıyor...
O vakit hepsini dengelemek lazım ve herkese onun ardından eşit maaş verilmeli Bu en adaletlisi.
Öyle genel müdür emeklisi ayrı çaycısı niye ayrı alsın.. Hepsi orta yerde buluşssun.. İslami adaletde bu nu diler
Ama bu dediğim ancak sözde kalır sizce uygulanabilirmi Bu yapıaln mümkün olabilir mi ama benim gönlüm olmasından yana zira Sayın Başbakanımızda böyle ister ama bu sendikalar iş bulandırıyor...
Yanlışsam lütfen düzeltin...
Vesselam...
Alt 07-23-2009, 17:36   #10
Kullanıcı Adı
redyellow
Alıntı:
muhafazakargenc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın abim sende haklısın bu sözündede biri farklı biri farklı maaş alıyor...
O vakit hepsini dengelemek lazım ve herkese onun ardından eşit maaş verilmeli Bu en adaletlisi.
Öyle genel müdür emeklisi ayrı çaycısı niye ayrı alsın.. Hepsi orta yerde buluşssun.. İslami adaletde bu nu diler
Ama bu dediğim ancak sözde kalır sizce uygulanabilirmi Bu yapıaln mümkün olabilir mi ama benim gönlüm olmasından yana zira Sayın Başbakanımızda böyle ister ama bu sendikalar iş bulandırıyor...
Yanlışsam lütfen düzeltin...
Vesselam...

Genel müdür emeklisiyle çaycı aynı maaşı alırsa bu islami olmaz, herhalde kinaye yaptınız.

Herkese eşit maaş olmaz, aynı görevi yapanlara eşit maaş olur., ama farkıl görevler için aynı maaş olsun demek hakkaniyetli olmaz.

Biz burda oranlardan bahsediyoruz., alınan maşların aynı olmasını isteyen yok ki, istese de bu saçma olur zaten.

Memur emeklisine yüzde 4,5, işçi emeklisine 1,8.

Ya hepsine 1,8 olsaydı veya hepsine 4,5 olsaydı diyorum.

acaba yanlış mı söylüyorum?

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)