|
![]() |
#1 |
![]() Emin Pazarcı
![]() MHP mi, nerede? Başbakan Erdoğan, dünkü grup toplantısında MHP’ye yüklendi. Varlık sebebini inkâr eden politikalar izlediğini söyledi. Ben ise yıllardır yazıyorum… MHP’nin geçmişinden kopuk politikalar izlediğini, Türkeş’in MHP’si ile Bahçeli’nin MHP’si arasında ciddi uçurumlar olduğunu hep tekrarlıyorum. Üstelik, bunu geçmişte MHP yöneticilerinin yüzlerine de defalarca söyledim. 57. Hükümet döneminde MHP iktidarının ilk günleriydi. Genel Merkez’in desteğiyle bir kitap hazırlanmıştı. Ülkücülere sözde “adap dersleri” veriliyordu. “Sarkık bıyıklardan” başlanıp, “yapmamaları gerekenler” sıralanıyordu: “Beyaz çorap kullanmayın, tespih sallamayın, yumurta topuk ayakkabı giymeyin, soğan ve sarımsak yemeyin…” “Ne yapıyorsunuz siz?” dedim: - Bilmeden kendi tabanınızı aşağılıyorsunuz. Belki sonuçlarını düşünmeden yapıyorsunuz ama kamuoyuna kendinizle ilgili olumsuz bir algı pompalıyorsunuz. Son derece kaba ve çirkin bir ülkücü tiplemesi ortaya koyuyorsunuz. Dinleyen olmadı… Gazeteler ve televizyonlar da o kitabı aldı, ülkücüleri yerden yere vurdu. Sonuçta zarar gören ülkücü imajı oldu! Partinin iktidar olduğu dönemde MHP yöneticileri, Çin Büyükelçiliği’ndeki bir resepsiyona katıldılar. Çıkışta en yetkili ağızdan bir açıklama yapıldı: - Çin, Türkiye’nin dostudur. Doğal olarak Doğu Türkistanlılar ayağa kalktılar. Çünkü, MHP ve ülkücüler yıllarca “Türkistan’a hürriyet” diye bağırmışlardı. Bu gösterilerde cop yiyenler, gözaltına alınanlar olmuştu. “Yeni MHP” döneminde Alparslan Türkeş’in vasiyeti olan Türk Kurultayı rafa kaldırıldı. Bir süre Tuğrul Türkeş, babasının vasiyetini yerine getirmek için çabaladı. Hatta bu kurultaylardan biri geçmişte Başbakan Erdoğan’ın himayesinde gerçekleştirildi. Ama devam ettirilemedi. Türkeş’in büyük önem verdiği geleneksel Erciyes Zafer Kurultayı yasaklandı. Yetmedi, sırf Erdoğan karşıtlığı yüzünden “Ülkücünün el kitabı Dokuz Işık” rafa kaldırıldı. MHP, Türkeş’in hayatı boyunca savunduğu Başkanlık Sistemi’ne karşı tavır aldı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürlüğü döneminde ülkücüler büyük ıstıraplar çekmişlerdi. Devlet Bahçeli ise “sınıf arkadaşımdır” diyerek, CHP Genel Başkanı seçildiğinde Kılıçdaroğlu’na övgüler düzdü. 1997 ya da 1998’de Gülen Cemaati, Kuzey Irak’a bir gezi düzenlemişti. Bazı MHP milletvekilleri ve yöneticileri de davet edilmişti. Hepsi önce “evet” dediler, sonra iptal ettiler. Gerekçe olarak da Bahçeli’nin bu geziye sıcak bakmamasını gösterdiler. Ama aynı MHP, 17 Aralık 2013 sonrası cemaatle birlikte fotoğraf verdi. Gezi Olayları’nı hatırlarsınız. DHKP-C bayrakları ile bozkurt işaretleri birbirine karıştı. MHP’li bazı gruplarla yasa dışı sol örgütler aynı kare içinde yer aldı. Oysa o yasa dışı sol örgütler geçmişte pek çok ülkücünün kanına girmişti! TİKKO, 1980 öncesi Suriye Diktatörü Hafız Esad tarafından beslenen bir terör örgütüydü. Türkiye çapında pek çok kanlı olaya karıştı. Bu örgüt, o dönemde ülkücülerin kâbusuydu. O örgüt, Beşşar Esad döneminde yine ortaya çıktı. Türkiye’de kanlı olaylar sergiledi. MHP ise o örgütün uzantıları yerine Hükümet’e yüklendi. Örnekleri çoğaltmak mümkün… MHP’nin geçmişten kopuk politikalarına, daha onlarca misal verilebilir… MHP şimdi CHP ile birlikte sırf Tayyip Erdoğan’ın Çankaya yolunu kesmek için “çatı adayı” arıyor. Türkeş döneminde ise MHP’liler sokaklarda slogan atıyorlardı: - Zam, zulüm işkence, işte CHP… İş, ekmek, hürriyet, Milliyetçi Hareket… Bu noktada, “MHP tabanı AK Parti’ye mi, yoksa CHP tabanına mı daha yakın?” sorusunun cevabını size bırakıyorum. Ben sadece bir noktanın altını çizmek istiyorum: CHP’de “Yeni CHP” tartışmaları kamuoyunun gözünün önünde yapıldı. MHP’de ise bu dönüşüm, yıllar önce kimseye fark ettirilmemeye çalışılarak, sessiz ve sakin gerçekleştirildi! Kaynak Akşam 04.06.2014
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|