![]() |
#1 |
![]() Emin Pazarcı
![]() Türkiye’nin zaferi Sürpriz yok, beklediğimiz ve defalarca tekrarladığımız sonuç ortaya çıktı. Türkiye, 12. Cumhurbaşkanı olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Çankaya Köşkü’ne çıkarttı. Önümüzdeki 5 yıl, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Kim bilir, belki de 10 yıl. Bakmayın seçim sürecinde muhalefetin atıp tutmasına. Aslında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün oy kullanırken yaptığı açıklamada sonucu ilan etti. Kılıçdaroglu, “zor koşullarda bir seçim dönemi atlatıldığını” söyledikten sonra aynen şu ifadeyi kullandı: - Halkın tercihine elbette saygı duyacağız. Bir anlamda maç devam ederken havlu attı! Sonra İhsanoğlu’na teşekkür etti. Âdeta, “Sen elinden geleni yaptın ama olmadı” demeye çalıştı. Olmazdı, olmayacağı belliydi. Defalarca yazdık. Türkiye gerçeklerinden uzak, Cumhurbaşkanlığına aday olduğu ülkeyi tanımayan, o ülkenin Milli Marşı’nı dahi bilmeyen bir ismin sandıktan çıkması beklenemezdi. Türk seçmeni böyle bir tercih yapmazdı. Nitekim öyle de oldu. Bütün iç ve dış zorlamalara rağmen, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun aldığı oy, kendisini destekleyen partilerin altında kaldı. Şimdi bu tabloyu iyi okumak lazım… Seçmen, “Ben cumhurbaşkanını bizzat seçersem böyle olur” dedi. Renksiz, iddiası olmayan, ülkesine yabancı adaya vize vermedi. Tavrı ve tarzı belli olan, iddiaları bulunan Recep Tayyip Erdoğan’ı tercih etti. Şimdi kim ne derse desin, kim aksini iddia ederse etsin. Tablo çok net ortada. Yarın halktan bir tercih yapması istense… Başkanlık veya yarı başkanlık gibi seçenekler önüne konulsa… Yine “evet” diyecektir. Bundan farklı bir tablo ortaya çıkmayacaktır. Demek ki… Muhalefet partileri, şapkalarını önlerine koyup düşünmek zorundalar! Ne diyordu muhalefet? Seçmene “Sadece cumhurbaşkanını seçmeyeceksin” mesajını veriyordu. Sandıkta Türkiye’nin geleceğinin de oylanacağını söylüyordu. Erdoğan karşıtı gazeteler, dün seçim yasaklarını çiğneme pahasına benzer başlıklar attılar. Başbakan Erdoğan’ı yerden yere vurdular. Aslında dedikleri gibi de oldu. Türkiye Cumhuriyeti’nin en sorunsuz Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldı. Vatandaş ilk olarak, aracılardan arınarak, bizzat devreye girdi. Bu defa millet bizzat duruma el koydu. Türkiye’nin geleceğini oyladı. Misyon ve vizyona oy verdi. Erdoğan’ı tercih etti. Doğal olarak bunun siyasi yansımaları da olacak… Birincisi, AK Parti yönetim kadroları yeniden düzenlenecek. Erdoğan’ın Köşk’e çıkmasının ardından, yeni başbakanın ismi belirlenecek. Ancak görülüyor ki, ciddi bir sıkıntı yaşanmayacak. İkincisi, muhalefet liderlerinin önüne bu yenilginin faturası öyle ya da böyle konulacak. Üçüncüsü de, etnik söylemler yerine “Türkiyeli” görüntüsü veren Selahattin Demirtaş’ın aldığı oyun partisinin üzerine çıkmasının yansımaları ve tartışmaları olacak. Seçimden önce yazmıştım. Asıl sıkıntının MHP tabanında yaşandığını ortaya koymuştum. Yemediğim küfür ve hakaret kalmadı. Bizzat MHP yönetimi tarafından adım zikredilerek, “Münasip yerine nişadır sürsün” açıklaması yapıldı. Türk siyasi tarihinde görülmedik bir garabet ve hakarete imza atıldı. Ne oldu? Aynen yazdığım gibi oldu. Seçim sonuçlarına bakılırsa, CHP belki durumu kurtarabilir. Ancak, MHP açısından hiçbir çıkış yolu yok. 30 Mart’ta, MHP’nin belediye başkanlığı kazandığı pek çok yerde, Erdoğan öne geçti. Yerel Seçimde MHP’ye oy veren seçmen, bu defa Erdoğan’ı tercih etti. Bunun tek sorumlusu var. O da seçmenine İhsanoğlu zorlamasını yapan Bahçeli ve bugünkü MHP yönetimi! Sözün kısası, dün sadece Tayyip Erdoğan zaferini ilan etmedi. Millet İradesi ve Türkiye kazandı. Kaybedenler de sırasıyla Devlet Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu ve Fethullah Gülen oldu. Artık yeni bir dönem başladı… Kaynak Akşam 11.08.2014
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|