AK Gençliğin Buluşma Noktası
Diğer Partiler Diğer Partiler ile ilgili propaganda ve reklam dışındaki bütün paylaşımlarımızı burada yapıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-05-2009, 19:27   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Emine Ayna, Düğün katliamının faillerini buldu
-DTP Eşbaşkanı Ayna, Mardin Mazıdağı ilçesi Bilge Köyü'nde yaşanan katliamı "Mardin'deki olay her ne kadar aile içi çatışma olarak yansıtılsa da bizzat devlet eliyle yürürlüğe konulan Kürt'ü Kürt'e kırdırma politikasının bir sonucudur"sözleriyle değerlendirdi.



DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, Mardin Mazıdağı ilçesi Bilge Köyü'nde yaşanan katliamı "Mardin'deki olay her ne kadar aile içi çatışma olarak yansıtılsa da bizzat devlet eliyle yürürlüğe konulan Kürt'ü Kürt'e kırdırma politikasının bir sonucudur" sözleriyle değerlendirdi. Ayna, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un DTP Meclis'te olduğu sürece TBMM'ye gelmeyeceklerine ilişkin sözlerine tepki gösterdi. Ayna, "Partimiz sayesinde asker parlamentodan çekilmek zorunda kalmıştır."dedi. Ayna, PKK'nın Kürt sorununun çözümsüzlüğünün bir sonucu olduğunu iddia ederek, "Zalim Dehak gibisiniz, genç beyinlerle besleniyorsunuz ve siz operasyonlarda, ölümlerde, baskılarda ısrar ettikçe, gençler ellerine meşale alıp dağlara çıkıyor. "dedi. DTP Meclis grup toplantısında yaşanan son siyasi gelişmeleri değerlendiren Ayna, Mardin Mazıdağı ilçesi Bilge Köyü'nde yapılan kanlı saldırıda aralarında çocukların ve kadınların da bulunduğu 48 kişinin vahşice katledildiğini söyledi. Kanlı saldırıda yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Ayna, şöyle konuştu: "Olay, ölme ve öldürme üzerine kurulu olan ve aynı zamanda devlet tarafından cinayet şebekesine dönüştürülen koruculuk sisteminin geldiği noktaya işaret etmektedir. Mardin'deki olay her ne kadar aile içi çatışma olarak yansıtılsa da bizzat devlet eliyle yürürlüğe konulan Kürt'ü Kürt'e kırdırma politikasının bir sonucudur. Gerçekleştirilen katliam, eline devletin silahını alan, arkasında devletin gücünü hisseden korucuların kendi ailelerini bile acımasızca ortadan kaldırabileceğini, aynı zamanda bu güçlerin daha başka neler yapabileceğini de açıkça göstermektedir. Devlet suç işleyen korucuları, PKK'ye karşı savaştığı gerekçesiyle kollamış, arkalarını sıvazlamıştır. İşte arkasında bu gücü hisseden korucular dünkü katliamı gerçekleştirmiştir.

-"DENİZ GEZMİŞ'İN 'YAŞASIN KÜRT VE TÜRK HAKLARININ KARDEŞLİĞİ' SLOGANI"-

Konuşmasında, 37 yıl önce 6 Mayıs 1982'de Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idam edildiğini hatırlatan Ayna, 40 yıl önce bir grup Dev-Genç'linin yaptıklarının bugün bile tarihi anlam ve önemini koruduğunu savundu. Bir grup Dev-Genç'linin 'Boğaza değil Zap'a köprü' dediğini ve Zap suyunun üstüne bir köprü yaptığını kaydeden Ayna, "Tabi bu kardeşlik ve adalet köprüsü Mahirleri hunharca katleden, Deniz'leri darağacına götüren zihniyetin bombalarıyla 1990'larda yıkıldı. Bu köprüyü yıkanların hedefi aslında halkların kardeşliğini yıkmak, yerine düşmanlığı geliştirmekti. Bir köprüyü fiziki olarak yıkmış olabilirler ama Deniz Gezmiş'in 'Yaşasan Kürt ve Türk halklarının Kardeşliği' sloganında da anlam ve ifadesini bulan Türkiye halklarının kardeşliğini yıkmalarına izin vermeyiz."diye konuştu.

(ANKA)

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-05-2009, 19:39   #2
Kullanıcı Adı
Uruz Bey
Standart
Bir teröristin zihniyeti işte. Bende diyorum ki asıl sorumlu Ayna ve Ayna gibilerdir. Halkı kışkırtıp, insanı insana kırdırıyorlar. 44 kişinin de öncesindeki 30.000 insanımızın da gerçek faili Ayna ve Ayna gibi terörist olan kişilerdir.
Uruz Bey isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-05-2009, 20:58   #3
Kullanıcı Adı
Terennüm
Standart DTP'nin katliam yorumu çarpıcı
'Eline devletin silahını alan, arkasında devleti hisseden korucuların ailelerini bile acımasızca ortadan kaldırabileceğini, daha neler yapabileceğini açıkça gösterdi'





DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, Mardin Mazıdağı ilçesi Bilge Köyü’nde yaşanan katliamı “Mardin’deki olay her ne kadar aile içi çatışma olarak yansıtılsa da bizzat devlet eliyle yürürlüğe konulan Kürt’ü Kürt’e kırdırma politikasının bir sonucudur” sözleriyle değerlendirdi.
DTP Meclis grup toplantısında yaşanan son siyasi gelişmeleri değerlendiren Ayna, Mardin Mazıdağı ilçesi Bilge Köyü’nde yapılan kanlı saldırıda aralarında çocukların ve kadınların da bulunduğu 48 kişinin vahşice katledildiğini söyledi. Kanlı saldırıda yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Ayna, şöyle konuştu:
“Olay, ölme ve öldürme üzerine kurulu olan ve aynı zamanda devlet tarafından cinayet şebekesine dönüştürülen koruculuk sisteminin geldiği noktaya işaret etmektedir. Mardin’deki olay her ne kadar aile içi çatışma olarak yansıtılsa da bizzat devlet eliyle yürürlüğe konulan Kürt’ü Kürt’e kırdırma politikasının bir sonucudur. Gerçekleştirilen katliam, eline devletin silahını alan, arkasında devletin gücünü hisseden korucuların kendi ailelerini bile acımasızca ortadan kaldırabileceğini, aynı zamanda bu güçlerin daha başka neler yapabileceğini de açıkça göstermektedir. Devlet suç işleyen korucuları, PKK’ye karşı savaştığı gerekçesiyle kollamış, arkalarını sıvazlamıştır. İşte arkasında bu gücü hisseden korucular dünkü katliamı gerçekleştirmiştir
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta