AK Gençliğin Buluşma Noktası
Hikayeler Hoşumuza giden hikayeleri burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 04-27-2009, 19:55   #1
Kullanıcı Adı
Tarantula_
Standart En Büyük Ders...
Beyazıd-ı bestami büyük velilerdendi.Allahın sevgisini kazanmış bir zattı.Hatta bazen hayvanlarada sözü geçerdi. Bir gün değirmenden evine dönerken ormanda yaşlı bir kadına rastladı. Kadının omzunda dolu bir un çuvalı vardı ,yükü ağırdı.Oflaya puflaya yükü taşımaya çalışıyordu. Yaşlı kadının bu haline acıyan Beyazıd-ı Bestami hazretleri ormanda kükreyerek dolaşan aslana yaşlı kadının yükünü taşımasını emretti. Aslan uysal bir şekilde yanlarına geldi,Beyazıd-ı Bestami hazretleri çuvalı aslanın sırtınına yükledi. Hep birlikte köye dönmeye başladılar

yolda Beyazıd yaşlı kadına:
Köyde sana bu çuvalı nasıl getire bildin? Kim yardım etti, diye sorsalar onlara ne cevap vereceksin dedi.
Yaşlı kadın kızgın bir ifade ile: Aynen şunları söyleyeceğim: "Zalim ve riyakâr Beyazıd-ı Bestamiye rastladım böyle böyle oldu " diyeceğim .Büyük veli çok şaşırır. O kadar yardım ettiği halde yaşlı kadının böyle konuşmasını anlayamamıştı. Dayanamayıp sordu:
İyi ama ben sana yardım ettim. Neden zalim ve riyakar olduğumu düşünüyorsun ,ne kusur işledim?
Yaşlı kadın:
Daha ne yapacaksın; koskoca ormanların kralına eşek muamelesi yaptın! Bana kerametini gösterdin !Bundan daha büyük riyakarlıkmı olur.
Bu hikayenin devamında bizzat büyük veli kendisi anlatıyor: "Hayatta aldığım en büyük ders budur. O sert yüzlü yaşlı kadının tok sesini kulaklarımdan atamadım.Böylelikle içimdeki gösteriş ve riya gibi kötü hasletleri attım"

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)