AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 07-22-2008, 12:47   #1
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Standart En Büyük Düşman Cehalettir
cehalet bir ulusu geriye götüren, sağlıklı karar vermesini engelleyen en büyük beladır. cahil toplumlar ezilmeye sömürülmeye mahkumdurlar. günümüzde medeni toplumlar!! kötü yönde kulandıkları akılları sayesinde cahil afrika ülkelerini sömürdüler. ülkemizde özellikle 19. ve 20. yüzyılda artan cahillikle beraber bir anda kendimiz 3.dünya ülkesi grubunda buluverdik.

öncelikle her şeye çok çabuk inan bir toplumuz. dinimizde hurafeler azımsanmayacak kadar fazla. delinin birinin yıllar önce uydurduğu şeyler günümüzde kutsal değer olarak görülüp tartışılmasına bile izin verilmiyor.

özellikle yaşadığım güneydoğu anadolu da cahil bırakılmış, kötü yetiştirilmiş çok sayıda din görevlisi görev yaptıkları bölgeyi de cahilleştiryor. yaklaşık bir ay önce yaşadığım bir olayı aktarmak istiyorum:

haziranın ortalarında babamın çalıştığı yere gittim, günlerden cumaydı. çalıştığı yer şehir merkezine 8 km uzaklıkta. cuma namazı için beş kişi işyerinin bulunduğu köydeki camiye gittik. cami oldukça küçüktü. cumayı farklı yerlerde kılmak hoşuma gider. küçücük köyün küçük camisine gidip abdestimizi alıp oturduk. bekle babam bekle imam cumaya başlamıyor. cemaate baktım başları eğik mellur mellur oturuyorlar. acaba ne oldu diye merakla beklerken imam gidp ezan okunulan mikrofonu aldı ve köye seslenmeye başladı: "laa memooo nerdesin cemaate baktım, göremedim seni çabuk camiyeee gell" ben şok olmuş vaziyette imama bakıyorum. imam da sürekli cemaate bakıyor içinden bişiler söylüyor. biraz sonra tekrar mikrofonu açtı ve adını şuan hatırlamadığım birini daha çağırdı. diğer camilerde cuma ha bitti ha biteceken biz daha hutbeye başlamadık. yaklaşık on dakika daha öyle bekledik. ne dini sohbet ne hutbe hiçbişi yok öyle bön bön duruyoruz. sessizliği ben bozdum. cuma kıldırmayı ne zaman düşünüyorsunuz? dedim. imam dan çıt yok. az sonra imam cemaati saymaya başladı. ottuzz altiii , ottuz yeddii, ottuz sekkizz, ottuz dokkuz, kırkk, kırk birr, kırkk ikii, kırkk uçç. tam 43 kişiymişiz. sonra beni işaret ederek: "sen yabancısın bu köyden değilsin" dedi sonra babamı ve diğer üç kişiyi gösterdi. 5 inizi de tanımıyorum, yabancısınız siz, bu köyden değilsiniz bu yüzden sizi sayamam dedi. kırrk uuçtiii 5 çıkardık kaldı sana ottuz sekkiz. demez mi? ve bombayı patlattı: "sayımız 40 ın altında olduğu için, bu şartlar altında cuma kılamayız hadi herkes evine" dedi. hiçkimseden çıt yok. imam ya sakallı ya, köydeki en büyük dini lider ya kimse açmadı ağzını herkes imamın dediğini doğru sanıyordu. ayağa kalkıp "cuma namazı için 40 sayısı aranmaz, cuma 3 kişiyle dahi kılınabilir dedim" kimm dinleerr?? hemen boşalıverdi cami. imamı diyanete şikayet ettim. ne yazık ki bazı bölgelerimizde yıllardır cuma namazlarında 40 sayısı arandığı için bazı cumalar kılınamıyor. halkta böyle benimsiyor.

önceleri islamdan anlamayan yöneticilerin başa geçtiği ülkemde böyle imamlar yetiştirildi. daha doğrusu imam yetiştilimedi! imam okulları kapatıldı, ilahiyat eğitimi almanın yolu zorlaştırıldı, eğitmden mahrum imamlar hurafelerle cemaati eğitmeye başladı. zekeriya beyazıt, yaşar nuri gibi adamlar ülkemizde islam konusunda ilk başvurulması gereken adamlar diye gösterildi. çok dikkatli olmalı, dinimizi böyle hurafelerden ayırmalıyız.

Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-22-2008, 12:52   #2
Kullanıcı Adı
Demokrat
yok daha neler bu imama kalsaydi desene gitti bizim cumalar
Alt 07-22-2008, 12:57   #3
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
yapılan yanlışlardan biri de cuma namazının kılınmaması. çok kişide gördüm. beş vakit namaz kılmalarına rağmen cuma namazını kılmazlar. muhamed diye bir arkadaşa abdest al da cumaya gidelim dedim. kendisi beş vakit namaz kılar, her gece mutlaka Kuran okur. ben gelmiyorum dedi cumaya. şaşırdım. sabah namazını kılan bir nasıl olmaz cumayı kılmaz dedim. biraz tereddüt edip sebebini sordum. "hz. ali cuma namazında şehit edildi, bu yüzden cuma kılınmaz" demez mi? bu ne biçim mantık? yumuşak cevap vermem lazımdı. iyi de dedim, hz. ebubekir de namaz kıldırırken şehit edildi o zaman hiç namaz kılmayalım mı? her gece kuran okuyorsun. hz. osman kuran okurken şehit edildi bu yüzden kuran okumayalım mı?

hz. ali cumada şehit edildiği için cumaya neden küsüyorsun? küsmen gereken biri varsa o da hz. aliyi öldüren müşriklerdir. kaldı ki hz. ali de cuma kılıyordu. peygamberimiz cumanın önemine sürekli vurgu yapmış. islam alimleri üç cumanın kaçırılmasının çok günah olduğunu söylemişler.

özellikle ibda-c ye sempati duyanlarda cuma kılmıyor. gerekçeleri çok ilginç: "özgür bir toplumda yaşamayanların cuma kılmalarına gerek yoktur." (haşa) onlara göre ülkemiz abd nin istediği şekilde yönetiliyor ve tam manasıyla bağımsız bir devlet değiliz. bu yüzden de cuma kılmıyorlar. ne yazık ki haklı gerekçeler bulduğunu iddia ederek cuma kılmayanların sayısı hiçte az değil.

allah cümlemizi ıslah etsin. cahillikten uzak tutsun
Alt 07-22-2008, 13:04   #4
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Alıntı:
Demokrat Nickli Üyeden Alıntı
yok daha neler bu imama kalsaydi desene gitti bizim cumalar

çok var böyle imamlar. kafaları tenekeden yapılmış
Alt 07-22-2008, 13:08   #5
Kullanıcı Adı
Kafes
Murat Emin gercekten cok uzulerek okudum bu yazdiklarini

cok dua etmemiz lazim ve cok calismamiz lazim gercekten

hatirlattigin icin Allah razi olsun
Kafes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-22-2008, 13:08   #6
Kullanıcı Adı
maviinsan
cehalet ne kötü ya :'(
maviinsan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-22-2008, 13:10   #7
Kullanıcı Adı
Demokrat
ülkemizde hala daha caputtan, türbeden medet umanlar var ;).. Dinimiz "Ilim cinde de olsa aliniz" buyururken biz o ilmi almamak icin bin dereden su getiriyoruz!...
Alt 07-23-2008, 11:45   #8
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Alıntı:
Bir Baska Nickli Üyeden Alıntı
Murat Emin gercekten cok uzulerek okudum bu yazdiklarini

cok dua etmemiz lazim ve cok calismamiz lazim gercekten

hatirlattigin icin Allah razi olsun
okuduğunuz için sizden de allah razı olsun.
Alt 01-31-2009, 20:00   #9
Kullanıcı Adı
Azrail662
Alıntı:
M--U--R--A--T Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
yapılan yanlışlardan biri de cuma namazının kılınmaması. çok kişide gördüm. beş vakit namaz kılmalarına rağmen cuma namazını kılmazlar. muhamed diye bir arkadaşa abdest al da cumaya gidelim dedim. kendisi beş vakit namaz kılar, her gece mutlaka Kuran okur. ben gelmiyorum dedi cumaya. şaşırdım. sabah namazını kılan bir nasıl olmaz cumayı kılmaz dedim. biraz tereddüt edip sebebini sordum. "hz. ali cuma namazında şehit edildi, bu yüzden cuma kılınmaz" demez mi? bu ne biçim mantık? yumuşak cevap vermem lazımdı. iyi de dedim, hz. ebubekir de namaz kıldırırken şehit edildi o zaman hiç namaz kılmayalım mı? her gece kuran okuyorsun. hz. osman kuran okurken şehit edildi bu yüzden kuran okumayalım mı?

hz. ali cumada şehit edildiği için cumaya neden küsüyorsun? küsmen gereken biri varsa o da hz. aliyi öldüren müşriklerdir. kaldı ki hz. ali de cuma kılıyordu. peygamberimiz cumanın önemine sürekli vurgu yapmış. islam alimleri üç cumanın kaçırılmasının çok günah olduğunu söylemişler.

özellikle ibda-c ye sempati duyanlarda cuma kılmıyor. gerekçeleri çok ilginç: "özgür bir toplumda yaşamayanların cuma kılmalarına gerek yoktur." (haşa) onlara göre ülkemiz abd nin istediği şekilde yönetiliyor ve tam manasıyla bağımsız bir devlet değiliz. bu yüzden de cuma kılmıyorlar. ne yazık ki haklı gerekçeler bulduğunu iddia ederek cuma kılmayanların sayısı hiçte az değil.

allah cümlemizi ıslah etsin. cahillikten uzak tutsun
Kırmızıyla işaretlediğim yerde yanılıyorsun gibime geliyor
Azrail662 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)