![]() |
#1 |
![]() Sevgili Peygamberimiz Aleyhisselatu Vesselam şöyle buyurmuştur; En hayırlı, en değerli dua: ![]() "La ilahe illallah" sözünü söylemektir, buyurmuştur La ilahe ilallah Kur'an-ı Kerimden bir ayettir Cenab-ı Hak "Fa'lem ennehu la ilahe ilallah" buyurmuştur Bu ayetin manası: "Ben şanı yüce olan Allah'ım ki benden başka ibadet edilecek hiçbir Allah yoktur" Hadis-i Kudsi'de ise, "Kim La ilahe ilallah derse, Benim himayeme sığınmış, Benim korumam altına girmiştir Benim himayeme, Benim korumama giren kimse ise, azabımdan emin olarak bulunur" buyurmuştur Kaynak: Yusuf Tavaslı-Tam Dua
![]() Konu Ak_Kelebek tarafından (09-24-2008 Saat 16:12 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Eski zamanlardan birinde bir kafile hacca gitmek üzere bir araya gelmiş.Lakin içlerinden bir tanesi yolun daha başında iken kafilesini kaybetmiş.
Hemen civarda bulunan şeyhinin yanına koşmuş ve şeyhine durumu anlatmış. Ne olur ne yap ne et beni kafilleme yetiştir diye yalvarmış. Şeyhi bunu bir diğer odadaki müridinin yanına yollamış. Mürid gözlerini kapamasını istemiş ve gözlerini açtığında kendini kafilesinin arasında bulmuş adam.. Sevinç içinde hac ziyeretini yapıp geldikten sonra yine koşmuş şeyhinin yanına Ve şeyhinden kendine çok hayırlı bir dua etmesini istemiş. Şeyhi tek cümle demişki "Rabbim akıbetni hayr etsin" Bununla yetinmeyen mürid -Efendim,daha hayırlı,daha güzel,özel bir dua etseniz demiş ve yine şeyhinin dudaklarından dökülen cümle "Rabbim akıbetni hayr etsin" olmuş. Bunun üzerine halen üsteleyen müridine demişki.. -o seni gözlerini kapayıp kafilene yetiştiren mürid varya,işte o imansız gitti. Bu yüzden "Rabbim akıbetni hayr etsin".... Rab'bim hepimizin akıbetini hayr etsin inşaAllah.. Amin inşaALLAH ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|