AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 07-09-2010, 16:05   #1
Kullanıcı Adı
OTTOMAN
Arrow Endonezya'dan Gazze'ye Özgürlük Gemisi

Türkiye ve Avrupa ülkelerinden sonra Endonezya da Gazze'ye özgürlük gemisi gönderiyor.

Önümüzdeki Ağustos ayında Endonezya’dan içinde Endonezya, İran, Lübnan, Malezya ve Türkiye’den bir çok aktivistin de yer alacağı yardım gemisi Gazze limanına doğru yola çıkacak.

Endonezya ‘Carakta Post ‘ gazetesi Perşembe günkü sayısında Türkiyede’ki ‘Özgürlük Filosu’ na katılan Acil Yardım Komisyon müdürü Jose Rizal Geornales’ın komisyonun Filistinlilere yardım için bir gemi satın alacağını ve Gazzeye doğru yola çıkacağını bildiren haberini yayınladı.

Geornales yaptığı açıklamada gemi için şimdilik 100 bin dolar toplandığını ve geminin yardım değil sadece gönüllüleri taşıyacağını belirtti.

Gazetede Endonezyalı katılımcıların büyük bir kısmının Endenozya Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunları olduğunu haberi yer aldı.

Gemiyi organize edenlerin belirttiğine göre gemi, başkent Cakarta’dan demir alıp önce Taylant’a uğrayıp sonrasında Sri Lanka, Hinsitan, Umman, Yemen ve Süveyş Kanal’ından geçerek Gazze sahiline varacak.

Geornales, gönüllülerin, Mısırlı yetkililerin itiraz etmeyeceklerini düşünerek Gazze’ye giderken Süveyş Kanalından geçmek için yetkililere henüz bir açıklamada bulunmadıklarını belirtti.

Geçtiğimiz Mayıs ayının sonlarında İsrail Deniz Kuvvetlerinin saldırdığı ’Özgürlük Filosu’ na Endonezya'dan 12 aktivist katılmış ve saldırı sonucu gemide bir çok yaralı ve şehit verilmişti.

İsrail’le hiç bir zaman diplomatik ilişkileri olmayan ve her zaman Filistin davasını sahiplenen Endonezyalılar, sokaklarında, Özgürlük Filosuna düzenlenen saldıyırı kınanmış ve bu saldırı israile olan öfkelerini arttırmıştı.

Öte yandan Endonezya Enstitüsü Güvenlik Bilimleri araştırmacısı olan Rıfkı Monaa ‘Filoya düzenlediği saldırıda, gönüllülerin direnciyle karşılaştıktan sonra gemiyi ele geçirmekten endişe eden İsaillilere karşı bu yeni gemi, Gazze halkıyla dayanışma içinde olduğumuzu gösteren bir semboldür’ dedi ve ekledi ‘ Bizler İsrail'in bu gemiye de saldıracağından eminiz fakat hazırlıklıyız. Amaç siyasi bir eylem olmasından öte insani bir eylemdir.’

Endonezya Dışişleri Bakanlığı ise ‘Bu eylem israil saldırganlığı karşşısında insan hayatını tehlikeye atmaktan öteye geçmez‘ diyerek vatandaşlarının gemiye katılmamaları için onları uyardı.

Geornales son olarak ‘Bundan sonra görevimiz hiç bir engele aldırış etmeden topladığımız yardımları Gazze halkına ulaştımaktır.’ dedi

Kaynak

 

OTTOMAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım