AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 06-24-2008, 17:30   #1
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart Endonezyalıların yarıdan çoğu şeriat istiyor



Endonezya'da yapılan bir kamuoyu yoklamasına katılanların yüzde 52'si, ülkede şeriatın uygulanmasını istedi.

Bununla birlikte, hırsızların elinin kesilmesi veya kadınların belli bir kıyafet giymeye zorlanması gibi kuralların uygulanmasını isteyenlerin oranı yüzde 50'nin altında kaldı.

'Roy Morgan Research' adlı Avustralya kamuoyu yoklama şirketinden yapılan açıklamaya göre, 14 yaşından büyük 8 bin kişinin katıldığı kamuoyu yoklaması, Temmuz 2007 ile Mart 2008 arasında yapıldı.

Yoklamada, doğrudan şeriata değinilmeyerek, bazı Orta Doğu ülkelerindeki uygulamalar hakkında deneklerin fikirleri soruldu. Deneklerin yüzde 44'ü kadınların türban takmasını, yüzde 40'ı hırsızların elinin kesilmesini savunurken, yaklaşık yüzde 25'i kadınların sadece ev işlerine bakması gerektiğini söyledi.

Şeriata verilen desteğin yaş grupları ve cinsiyetler arasında aynı oranda olduğu belirlendi.

Endonezya Demokrasi ve Barış Enstitüsünün Haziran ayında açıkladığı başka bir ankette, başkent Cakarta'daki gençlerin yüzde 56'sının şeriatı desteklediğini göstermişti.

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi