AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-17-2009, 09:26   #1
Kullanıcı Adı
NS
Standart Engelleri Aşamadılar
Salona yalnız 37 kişi gelince, ağladılar


Moral bulmak amacıyla müzik ve şiir dinletili bir etkinlik için yaklaşık 3 bin kişilik salon tuttular. Ama ne sanatçılar, ne şairler ne de seyirci geldi. Tribünde 37 kişi gören engelliler gözyaşlarını tutamadı.








Aziz Gül'ün haberi
Engelliler Haftası sebebiyle Manisa Bedensel Engelliler Derneği’nin düzenlediği ‘Engelleri Aşma Gecesi’nde. Sponsorların desteğini geri çekmesi. Manisalıların ve yerel yöneticilerin katılmaması engellileri ağlatı
Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen müzik ve şiir dinletili gecede yaklaşık 3 bin kişilik salonda sadece 37 kişi katıldı. Sponsorların program başlamadan 3 saat önce sponsorluklarını geri çekmesi, Aykut Kuşkaya, Kahraman Tazeoğlu gibi ünlü şairlerin ve Rap müziğinin ustası olan Kezzap, Maçok, Satrat gibi gruplarında verecekleri konserden geri çekilmesine neden oldu.
Manisa Bedensel Engelliler Derneği’nin Başkanı Macit Usta, amaçlarının bir gecede olsa engelli vatandaşlara engelliliklerini unutmak olduğunu, ama Manisalı vatandaşların ve yerel yöneticilerin duyarsızlığının buna izin vermediğini söyledi. Usta yaptığı açıklamada, “Tüm üyelerimize, tüm resmi kurul ve kuruluşlara, yerel yöneticilerimize davetiye gönderdik. Ama bir tanesi bile gecemize gelmedi. Ayrıca iki sponsorumuzun etkinliğimize başlamadan 3 saat önce sponsorluklarını çekmesi toplumun engellilerin yanında ne kadar yer aldığını bir kez daha gösterdi. İnsanlık, iyilik bitmiş. Engelli artık toplumda kendisiyle başbaşa. Nasıl düşenin dostu olmuyorsa engellinin de dostu yok. Hiçbir kurum ve kuruluş bize destek olmadı.
böyle giderse engelliler sokakta yatmaya mahkum kalırlar. Yerel yönetimler bize sahip çıkmazsa engelliler sokakta dilenmek zorunda kalır. Manisa Belediye başkanımız ve belediye başkan yardımcılarımıza ulaşamadık.’’
Engellileri buraya taşımak için zabıtadan bir araç istedik vermediler dedi. Usta, sponsorların geri çekilmesi sebebiyle çağırdıkları sanatçıların ve şairlerin geceye katılmaması sebebiyle yerel sanatçıları sahne aldırdıklarını ancak ücretlerini ödeyemediklerini söyledi.
Dernek yönetim kurulu üyesi bedensel engelli Gülnaz Paşaoğlu, ile konsere ilginin beklenenden çok az olmasına tepki göstererek, “Bunu neden ve sonuç ilişkisi içerisinde araştıracağız. Ancak şunu gördük ki toplumda engellilerin hiçbir kariyeri yok.’’ dedi.
Salonu boş gören bedensel engelli Hayati Sivrier göz yaşlarını tutamadı
Dernek üyesi ve bedensel engelli Hayati Sivrier ise , “Bu gece için çok koşturdum. Çok bilet dağıttım. Belediye başkanı ile görüşmeye çalıştım görüştürmediler. Belediye başkanımızı biz seçtik. Seçtiğim adamı kendi yanımda görmek isterim. Eğer yanımızda olmayacaksa istifa etsin.’’ dedi.
Geceye davet edilen sanatçıların ve şairlerin gelmemesi sebebiyle sahne alan yerel rap ve Türk halk Müziği sanatçıları gece boyunca boş koltuklara seslendiler.
(Haber 7)

 

NS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım