AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 04-24-2009, 23:12   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Engellileri geçit töreninden çıkarttılar
23 Nisan tüm yurtta coşku ile kutlanırken Ödemiş’teki gösteren bir rehabilitasyon merkezi tarafından destek alan kaynaştırma öğrencileri gözü yaşlı bırakıldı.

24 Nisan 2009 22:05
Ödemiş ilçesinde düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Saraçoğlu Stadyumunda düzenlenen törenlerle kutlandı.

Ödemiş’te eğitim veren okulların oluşturduğu gruplar ve Efe Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri öğretmenlerinin önderliğinde sahada kendilerine gösterilen alanda yerlerini aldı. İstiklal Marşı ve günün konuşmalarının ardından geçit törenine geçildi. Sırasıyla yerlerini alan okullar arasında Özel Efe Rehabilitasyon Merkezindeki öğrenciler geçit töreni sırasında saha dışına çıkartıldı.

Sebep olarak komite listesinde olmadıkları, siz özel rehabilitasyonsunuz, şikâyet olması durumunda Milli Eğitim’in sıkıntıya düşeceği öne sürüldü.

Bunun üzerine rehabilitasyon yetkilileri okulların isimlerinin yazılı olduğu pankartı indirerek de olsa sahadaki gösterilere katılmalarına izin verilen öğrencilerinin bu yürüyüşe katılmalarını istedi. Ancak bu istekleri geri çevrildi.
Bahane olarak komitede isimlerinin yer almaması gösterildi. Bunun üzerine rehabilitasyon öğrencileri geçit töreni sırasından çıkartıldı.

Devletin okulu olan Fatih Uygulama ve İş Eğitim Merkezi ve diğer rehabilitasyon merkezlerinin katılmayışının bahane olarak gösterilmesi ve çocukların bayramı 23 Nisan’da rehabilitasyon öğrencilerinin gözü yaşlı stadyumdan çıkarılması çocukları ve ailelerini üzdü.

Düzenlenen törende özel okul ve kolejler yer alırken sırf adında özel geçen rehabilitasyon öğrencilerinin stadyumdan dışarı çıkarılması öğrenci velileri tarafından büyük tepki aldı.

Çocuklarının gözü yaşlı çıkarılmasından dolayı duydukları üzüntüyü dile getiren Ömür Tekin, “Eğer 23 Nisan Çocuk Bayramı ise neden bizim çocuklarımız stattan dışarı çıkarılıyor? Onları gözü yaşlı koymaya kimlerin hakkı var? Bu duyarsızlığı yapan sıfatı öğretmen olan kişiler. Benim çocuğum sabah büyük bir heyecanla bayrama hazırlık yaptı. Okula giderek arkadaşları ile birlikte bayram coşkusu yaşadı. Sahaya girip sıraya girdiklerinde her şey normaldi. Ancak bizim de sonradan öğrendiğimiz saçma sapan bir komite lafı bahane edilerek ikinci sınıf insan muamelesine tabi tutuldular.”

Küçük Erhan’ın annesi Beyhan Yaklaş, “Çocuklarımız hangi hakla sahadan çıkartılıyor? Çocuğum bana biz neden buradan yürümüyoruz dediğinde cevap bile veremedim. Biz velilerin yaşadığı duyguları anlamak için bir ailenin çocuğunun ancak rehabilitasyon eğitimi alması gerekiyor. Küçücük yüreklerinde büyük şeyler yaşayan çocuklarımız o yürüyüşe katılsa bu komitenin düzeni mi bozulacaktı? Şimdi küçük yüreklerde açılan bu yarayı kimler tamir edecek? Mustafa Kemal Atatürk yaşıyor olsaydı bu çocukları sahadan çıkartır mıydı?” dedi.

Reklama giriyor denilerek Efe Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri sahadan çıkarılırken her nedense Ege Bölgesi Engelliler Futbol Şampiyonasında 3. olan Efe Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri adına kaptan Sergen Üstün’e ödülünün takdim edilmesi reklam olarak algılanmanın dışında bırakıldı.

Konuyla ilgili üzüntüsünü dile getiren Kaymakam Koçoğlu “Komitede isimlerinin yer almamasından dolayı yürüyüşe katılmalarına izin verilmedi. Reklâm olacağı düşüncesi ile çıkarılmışlar. Komitede sadece kupa töreni için gelmelerine izin verilmiş. Bu konuda bundan sonra daha hassas olacağız.” dedi.

Haber7

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-24-2009, 23:13   #2
Kullanıcı Adı
NS

hepimiz engelli adayıyız ...
NS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-24-2009, 23:22   #3
Kullanıcı Adı
Feride
çok da tın ya.. (buradaki engelli çocuklar da bunun farkında olabilseler keşke..)
Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-24-2009, 23:29   #4
Kullanıcı Adı
Morte
Ayıp ya hu. Ne gerek vardı şimdi buna? Yoksa asıl engelliler bu duruma neden olanlar mı?
Morte isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-24-2009, 23:29   #5
Kullanıcı Adı
Tarantula_
Ayıp edilmiş ama...

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)