AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-03-2011, 15:06   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Enkazdan Cihaz Söken Subaylar Cezaevinde
Enkazdan cihaz söken subaylar cezaevinde



Cezaevine gönderilen muvazzaflar arasında, olay yerine ait olan görüntülerde helikopterden parça söktükleri iddia edilen Nusret Memiş ile Aydın Özsıcak'ın da bulunduğu öğrenildi.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazayla ilgili, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, "Birileri cesetlerle ilgileniyor, birileri vida söküyor." dediği görüntüler, tutuklamaları da beraberinde getirdi.

Zaman, olayın fotoğraflarını 25 Eylül'de yayımlamış, savcılık da 5 ilde operasyon yapmıştı. Gözaltına alınan 16 kişi Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarıldı. Şüphelilerden 4'ü muvazzaf asker 7 kişi tutuklandı. Dün cezaevine gönderilen muvazzaflar arasında enkazdan parça söken Nusret Memiş ile Aydın Özsıcak'ın da bulunduğu öğrenildi. Şüpheliler, 'silahlı terör örgütüne üye olmak, suç delillerini karartmak, cihazların çalınmasına iştirak ve sahte tutanak düzenlemek'le suçlanıyorlar.

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün üzerinden yaklaşık 2,5 yıl geçti. Şüpheli kaza sonrası çelişkili açıklamalar yapıldı. Helikopterin düştüğü yeri gösteren krokilerin/haritaların saklandığı ileri sürüldü. Arama kurtarma ekiplerinin kasten yanlış yönlendirildiği iddiaları gündeme geldi. Düşmesinden hemen önce helikopterin yakınından bir jetin geçtiği yazıldı. Helikopterin bazı parçalarının yakıldığı DDK'nın raporuna yansıdı. Nihayet helikopter enkazından bazı cihazların söküldüğü ortaya çıktı. Meçhul bir subay, cihazlar sökülürken çekilen görüntüleri bir ihbar mektubuyla birlikte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ulaştırdı. Gül de söz konusu görüntüleri DDK'ya gönderdi ve araştırılmasını istedi. Aynı görüntüler daha sonra olayla ilgili soruşturma başlatan Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletildi.

Bilgi ve belgeleri toplayan özel yetkili cumhuriyet savcısı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, "O cihazları keçiler sökmedi ya!" sözünden hemen sonra operasyon için düğmeye bastı. 28 Eylül'de Malatya, İzmir, İstanbul, Ankara ve Antalya'daki bazı adreslere operasyon düzenlendi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Malatya'da 2. Ordu Karargâhı ve askerî lojmanları ile İzmir'in Buca ilçesi Şirinyer semtindeki Merkez Komutanlığı da arama yapılan yerler arasındaydı. 11'i muvazzaf asker 16 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 4'ü savcılık sorgularının ardından salıverildi. Sorguları yapılan 9'u muvazzaf asker 12 kişi ise tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerden 4'ü muvazzaf asker 7 kişi tutuklandı. Zanlılardan 5'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklanan muvazzaf askerler arasında, olay yerine ait olan görüntülerde helikopterden parça söktükleri iddia edilen Nusret Memiş ile ile Aydın Özsıcak'ın da bulunduğu bildirildi. Cezaevine gönderilen diğer isimler şöyle: Nedim Bakırhan, Feridun Seren, Kerem Mumcuoğlu, Şıhmehmet Sevdim, Cemal Şahin. Şüpheliler, 'suç delillerini karartmak, silahlı terör örgütüne üye olmak, helikoptere ait cihazların çalınmasına iştirak etmek ve sahte tutanak düzenlemek'le suçlanıyorlar.

Kaynak

Zaman 03.10.2011

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-03-2011, 17:05   #2
Kullanıcı Adı
unnamed
Standart
hakkettikleri yer...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 10-03-2011, 21:43   #3
Kullanıcı Adı
Tarantula_
Standart
Alıntı:
unnamed Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
hakkettikleri yer...
Yok aga hak ettikleri yer darağacı...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 10-03-2011, 21:45   #4
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart
malcolmun sözünü hatırlayın...
attınmı kuklayı değil kuklacıyı vuracaksın...
rüyalarında görüp gitmediya bu askerler oraya...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 10-03-2011, 21:51   #5
Kullanıcı Adı
Cihan_ŞümuL
Standart
genel başkan da açıkladı zaten :tutuklanan taşeron dedi.inşallah gerçegine ulaşacagız...
Cihan_ŞümuL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-03-2011, 22:00   #6
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Standart
Aslında bütün detaylar biliniyorda...
Maksat yargıyı işletmek..bunun devamıda gelecektir..
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-03-2011, 22:55   #7
Kullanıcı Adı
JonTurk
Standart
Askerler bide demişki merak için söktük cihazları .. Tabi yersen ..Bunların cezası idamda bakmayın ab uğruna idam yok işte.
JonTurk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım