AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 04-25-2009, 22:07   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Erbakan ve Erdoğan arasında bir fark var mı?
İHH İnsani Yardım Vakfı, Araştırma ve Kültür Vakfı, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB), MAZLUMDER İstanbul Şubesi, Medeniyet İlim Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği, Mirasımız Derneği ve İnsan ve Medeniyet Hareketi'nden oluşan İstanbul Barış Platformu, Zeytinburnu Belediyesi Sanat ve Kültür Merkezi'nde Mescid-i Aksa sempozyumu düzenledi.

İSLAM DÜNYASINDAN ÖNEMLİ İSİMLER KATILDI
İslam dünyasından önemli isimlerin katıldığı sempozyumda İsrail'in, işgal ettiği Filistin topraklarındaki İslam eserlerini adım adım yok ettiği belgelerle ortaya kondu. Filistin'in Müslümanlardan arındırılarak Yahudileştirilmeye çalışıldığı belirtilen sempozyumda, özellikle Kudüs'teki İslam eserlerinin planlı bir şekilde yok edilmeye çalışıldığı ifade edildi. Sempozyuma Kudüs Müessesesi Dr. Muhammed Ekrem el-Adluni, Aksa Müessesesi Başkanı Zeki Muhammed Tevfik Ağbariye, Mizan İnsan Hakları Merkezi Dr. Kemal eş-Şerafi, Kudüs Kalkınma Kurumu'ndan Fadıl Vişahi ve İngiltere'de sürgünde bulunan Tunuslu Nahda Hareketi'nin Genel Başkanı Raşid Gannuşi de sempozyumda birer tebliğ sundu.

İSRAİL, FİLİSTİNLİLERİ DENİZE DÖKMEK İSTİYOR
Sempozyumda bir tebliğ sunan İngiltere'de sürgünde bulunan Tunuslu lider Raşid Gannuşi, İsrail'in Filistin'deki etnik ve kültürel temizliği gerçekleştirirken ortaya koyduğu uygulamaları belgeleriyle ortaya koydu. Gannuşi, Yahudilerin eskiden ‘Araplar bizleri denize dökmek istiyor' diyerek bir savunma içerisindeyken, İsrail yönetiminin bugün Filistinlileri denize dökmekten bahsettiğini ifade etti. Gannuşi, İsrail'in ırkçı Evimiz İsrail Partisi lideri ve Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın Filistinlilere yönelik ırkçı açıklamalarına dikkat çekerek, İsrail'in nasıl bir düşünce yapısına sahip olduğuna vurgu yaptı.

TÜRKİYE'DEKİ DEMOKRATİKLEŞME HAKERETLERİ
Bu arada sempozyumda verilen arada habervaktim.com'un sorularını cevaplandıran Raşid Gannuşi ilginç açıklamalarda bulundu. Türkiye'deki demokratikleşme çabalarını nasıl bulduğuna dair soruya Gannuşi, “Türkiye'de şu anda gerçek bir gelişme yaşanıyor. Hem ekonomik hem de insan hakları alanında önemli gelişmeler…Artık hukukun üstünlüğüne önem veren bir Türkiye var” şeklinde cevap verdi.

ERBAKAN VE ERDOĞAN ARASINDAKİ FARK..
Milli Görüş lideri ve 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan ve AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında bir fark görüp görmediğine dair sorumuza ise Gannuşi, “İkisi arasında bir fark göremiyorum. İkisi de büyük lider. Sayın Erbakan ve Sayın Erdoğan aynı düşünceye sahip ve aynı ekolden geliyor” şeklinde cevap verdi.

HABERVAKTİM.COM

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)