![]() |
#1 |
![]() Bazı internet sitelerinde “Erciyes’i BBP Kaptı” başlıklı haberlerin yer alması üzerine görüştüğümüz BBP Kayseri İl Başkanı Gülbeyi İbiş, “Biz sadece bir ilçe teşkilatımızın kurultayını yapıyoruz. Bu kurultay’a alternatif değil” açıklamasını yaptı. Peki BBP kurultaya sahip çıkar mı? İşte bu sorunun cevabı:
MHP’nin her yıl geleneksel olarak düzenlenen Erciyes Kurultayı’nı bundan sonra yapmayacağı yönündeki haberler üzerine gözler Büyük Birlik Partisi’ne çevrildi. Kayseri teşkilatı küçük etkinlikler düzenliyor Kayseri teşkilatlarının özellikle tanışma ve kaynaşma adı altında düzenlediği etkinliklerle MHP’nin kurultayı artık gözden çıkardığına ilişkin haberlerin aynı döneme denk gelmesi, bazı kesimlerce “BBP kurultayı kaptı” şeklinde yorumlandı. Habervaktim’e konuşan BBP Kayseri İl Başkanı Gülbeyi İbiş, konuya açıklık getirdi. Bir piknik yanlış anlaşıldı Kurdukları her teşkilada, “Partilileri kaynaştıracak etkinlikler ve çalışmalar yapın” talimatı verdiklerini belirten İbiş, “Böyle bir etkinliği ilk olarak İncesu teşkilatımız yaptı. Erciylesin batısına düşen tarafta bir vadi var. Kızılören beldesinden oraya gidiyorlar, yaylaya çıkanlar oluyor. İncesu ilçe başkanımız da il olarak böyle bir etkinlik düzenlememizi teklif etti ve biz de kabul ettik. Konuşu kendi köyünün internet sitesinde haber yapınca da, bazı haber siteleri farklı değerlendirmeler yaptı” dedi. Kurultay gerekiyorsa MHP teşkilatı ile birlikte yaparız İbiş, “BBP’nin etkinliği kurultaya alternatif” yorumlarını da şöyle cevaplandırdı: “Biz burada pikniğimizi yapacağız ama kurultaya alternatif midir, değil. Daha bu konunun ne olduğu ve ne olacağı belli değil. Biz bu günlerde sanki kapkaç var gibi bir şey yaparsak ayıp olur. MHP’nin daha ne yapacağı ve nasıl bir karar alacağı belli değil. Bu nedenle kesinlikle böyle bir şey yok. Kesinlikle böyle bir şey düşünmüyoruz. Orada bir kurultay yapılması gerekiyor mu, gerekiyorsa buradaki MHP kayseri teşkilatıyla ile istişare yapılarak birlikte bir şeyler düşünebiliriz. Onu da genel başkanımızla görüştükten sonra düşünebiliriz.” MHP’nin kararı bekleniyor İbiş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunun için parti yönetimi toplanacak ve karar verecekler. Biz dedik ki ilçemizin bir pikniği var. Bu piknikler Bünyan, Pınarbaşı ile devam edecek. Böyle etkinlikler yapmaya çalışıyoruz. MHP Genel başkanının konu ile ilgili açıklamaları ve bu etkinliğimizin aynı günlere denk gelmesi, bu yanlış anlaşılmaya neden oldu.” Talimat gelirse seve seve yaparız İbiş, “MHP kesin kararını verirse ve kurultayı yapmayacağını açıklarsa, BBP ne yapacak?” şeklindeki sorumuza ise, “Genel merkez derse ki kardeşim bizin orada bunu yapmamız lazım. Milliyetçilerin, ülkücülerin çıkıp kendini tanıtmaları, enerji depolamaları her zaman için şarttır denirse biz bunu ciddi ciddi düşünürüz. Böyle bir karar alınırsa Allah’ın izniyle her görüşten insanı davet etmeye hazırız. Önceki kurultaydan geri kalır yanımız yok. Biz kendimizden eminiz. 3 gündür bu konuda ciddi baskılar görüyorum. Her kesimden arayanlar var ve ben bu talepleri frenlemeye, durdurmaya çalışıyorum. Niyetimizde samimiyiz. Sadece ilçemizi düşünüyoruz ama zaman içinde kurultay şekline dönüştürülebilir mi. Parti yönetiminin, bütün teşkilatların toplanıp ona göre karar vermesi lazım” cevabını verdi. habervaktim
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|