AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 01-14-2008, 15:07   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazil
Standart Erdoğan: Başörtü sorunu çözülecek
Başbakan Erdoğan, AB'nin Türkiye'ye yönelik ön yargılardan kurtulması gerektiğini söyledi. Erdoğan, "Başörtüsü konusunu en kısa zamanda çözeceğiz." dedi ve ekledi:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Medeniyyetlerarası İttifak projesi toplantısı öncesinde Europa Press toplantısında, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin dünyanın 17. büyük ekonomisi, AB'nin de 6. büyük ekonomisi olduğunun altını çizerek, "Enerji güvenliğinin sağlanması, Türkiye'nin AB'ye sağlayacağı faydalardan biri. Ayrıca genç, dinamik; çalışkanlığı ile elverişli yatırım ve üretim ortamıyla sayısız avantaj sunmaktadır" dedi.

AB'nin Türkiye'ye yönelik önyargılarından kurtulması gerektiğini belirten Erdoğan, "Türkiye bölgesinde yıldızı hızla parlayan bir ülke, siyasi ve demokratik atılımlara paralel olarak ekonomik atılımları bölgeye büyük katkı sağlamaktadır, AB'ye üyeliği bölgesel ve küresel barış ve istikrara katkıda bulunacaktır. Batı medyasına büyük iş düşüyor, ön yargıların ortadan kaldırılmasında medya kilit rol oynamaktadır, bunların giderileceğine inanıyorum" diye konuştu.

Başbakan sözlerini şöyle sürdürdü: "Müzakereler, Kıbrıs sorunu halledilmedikçe kapanmaz deniliyor, suçlu biz miyiz, faturaları sürekli olarak Türkiye'ye kesmeye gayret ediyorlar veya KKTC için güneyin azınlığı olun diyorlar, hiçbir zaman olmayacaktır, olmaz. Adaletsiz hiçbir şeye, garantör olduğumuz bir adada evet dememiz mümkün değil, sıkıntının kaynağında bu yatıyor. Burada AB'nin 2015'le ilgili bir süreç tayin etmesini doğru bulmuyorum".

Anayasa taslağını toplumun her kesimiyle paylaşacaklarını belirten Erdoğan, "Tüm dünyadaki anayasalarla ilgileniyoruz. AB üyesi ülkeleri öncelikli olarak arkadaşlarımız inceledlier, AB dışında da çeşitli ülkelerin anayasaları incelendi, bütün anayasalar incelenerek taslak hazırlanıyor. Bu taslak hazırlandıktan sonra tüm partilere, sivil toplum örgütlerine, medya temsilcilerine ve kamuoyuna dağıtacağız, sonra eleştirileri, destekleri de alarak belli bir süre vereceğiz, belki iki ay olacak belki 3 ay olacak. Sonra anayasa ile ilgili tasarımızı teklif olarak meclis başkanlığına sunacağız, sonra anayasa komisyonunda tartışlır" dedi.

Erdoğan, başörtüsü konusunda da "Bugün ABD, AB de rahatlıkla başıörtülü olarak üniversiteye gidilebiliyor, oralarda bir sorun yok ama halkının yüzde 99'u müslüman olan ülkemde maalesef sıkıntı yaşanıyor. Burada sorumluluğumuzun da farkındayız. Özellikle özgürlüklerle bunun çözümüne inanıyoruz. Öye inanıyorum ki bunu da en yakın zamanda çözeceğiz" dedi.

Erdoğan, Sözde Ermeni soykırımıyla ilgili olarak da "Son dönemdeki gelişme, özellikle mevcut ABD yönetiminin hassasiyeti lie ertelendi. Fakat şunu çok açık net ifade etmek isterim, özellikle bu sözde Ermeni soykırımı konusunda bir defa çok ciddi ön yargılar var. Ben 2005'te Koçaryan'a bir mektup yazdım. Bu iş tamaen tarihçilerin işidir, gelin siyaset bilimcileri, hukukçuları, arkeologları dahil edelim, çalışmalar yapsın. 1 milyonu aşkın tasnifi yapılmış belge var. Sizin de arşivleriniz varsa, siz de açın, belgeler karşılıklı olarak incelensin, bu incelemeden sonra raporlar verilsin. Koçaryan bize cevap vermedi. Tazminat gayreti içindeler. Haklı olduğumuz bir dava, buna inanıyoruz. Biz Erivan'a hava kapılarını açtık. Türkiye'ye kaçan 40 bin Ermeni vatandaşı var. Ne yazık ki diaspora ortalığı karıştırıyor. Üçüncü ülkelerin bu kararı var mı yetkisi var mı, taraf olmadıktan sonra. Bu yetkiyi onlara kim veriyor. Diasporaya parasıyla yanlış kararlar çıkartıyorlar diye konuştu.

İHA

Necip Fazil isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-14-2008, 15:15   #2
Kullanıcı Adı
Ayşe_Berra
İnşallah çözülecek..
Ayşe_Berra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-14-2008, 15:28   #3
Kullanıcı Adı
ümitli_bekleyis
Başörtüsü sorunu İnşaAllah çözülecek ve artık hakettiğimiz gibi yaşayacağız.

Ayrıca Ermeniler arşivlere eğilip bakmazlar, Osmanlı 'ya nasıl nankörlük ettikleri,kaç can verdiğimiz ve Asıl Azerilere uyguladıkları soykırım yazar o aşivlerde...Tarih şuuru bu kadar işte.
ümitli_bekleyis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-14-2008, 15:32   #4
Kullanıcı Adı
CeVHeR
İnşallah, her sorun gibi, bu sorun da zamanla çözülecektir...
Alt 01-14-2008, 15:38   #5
Kullanıcı Adı
Ak_Kelebek
Allahın izniyle BAŞBAKANIM bu sorunun da üstesinden gelecektir.
Ak_Kelebek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-14-2008, 18:46   #6
Kullanıcı Adı
Yunus_Emre
InsAllah en kisa zamanda cozulesiyle dilegiyle.Turkiye Seninle Gurur duyuyor Basbakanim ;) ;)
Yunus_Emre isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-14-2008, 20:01   #7
Kullanıcı Adı
Meftun
Erdoğan siyasi simge olarak türbanı savundu
Başbakan Erdoğan Medeniyetler İttifakı Forum Toplantısı için gittiği İspanya’da ilk kez ‘siyasi simge’ olarak türbanı savundu.

MADRİD - Başbakan Tayyip Erdoğan, Madrid’de düzenlediği basın toplantısında yabancı gazetecilerin soruları üzerine, “Siyasi simge olarak başörtüsü takmak suç mu?” diye sordu. Türbanın siyasi bir simge olarak takılabileceğini ilk kez dile getiren Erdoğan, “Simgelere, sembollere yasak getirebilir misiniz? Dünyanın neresinde böyle bir suç var? Biz sorumluluğumuzun farkındayız. Özgürlükler noktasından çözümüne inayorum. En yakında çözeceğiz.” dedi.

Başbakan Erdoğan, Madrid’de Euro Press’in toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

301 BİR AY İÇİNDE MECLİS’E GELECEK

Erdoğan TCK’nın 301. maddesi konusunun şu an hükümetin gündeminde olduğunu söyledi. Erdoğan, “Çalışmamızı kısa süre içinde yeniden TBMM’ye getirmek suretiyle kararımızı vereceğiz. Ağırlıklı olarak AB üyesi ülkelerin durumuna baktık. Bunun neticesinde şu anda bir yere varıyoruz. Bir ay içinde parlamentoya getirerek bir ortak metinle meseleyi çözmüş olacağız.”

KUZEY IRAK’A ASKERİ HAREKAT
Erdoğan Kuzey OIrak’a askeri harekatın bitip bitmediği yönündeki soruya şu yanıtı verdi: “Sınırötesi operasyonlarda duyarlılığımız devam ediyor. İstihbarat bilgilerinden gelecek sonuçlara göre her an operasyon yapılabilir.

Bu noktada burada herhangi bir şey açıklamamız mümkün değil. Bu mücadele devam ettiği sürece şu tarihte bitecek denmesi mümkün değil. Meclisin bize verdiği 1 yıllık bir yetki var. 1 yılda bu işi çözdük, çözdük. Çözemedik tekrar izin talep edebiliriz.”

TÜRBAN KONUSU

Türban konusunda dünyada benzer bir yasağın olmadığını savunan Erdoğan “Başörtüsü takana sen siyasi simge olarak takıyorsun deniliyor. O da “Hayır ben siyasi simge olarak takmıyorum” diyor. Velev ki bir siyasi simge olarak takıldığını düşünün, siyasi simge olarak başörtüsü takmak suç mu? Simgelere, sembollere yasak getirebilir misiniz? Dünyanın neresinde böyle bir suç var? Özgürlükler noktasında dünyanın neresinde böyle bir yasak var? Buradaki dert başka. Bunu takdirde zorlanıyoruz.

Avrupa’da, ABD’de rahatlıkla başı örtülü kızlar üniversiteye gidebiliyor. Halkının yüzde 99’u müslüman olan ülkede yasaklanıyor. Ama bu sıkıntıyı da aşacağımıza inanıyorum. Biz sorumluluğumuzun farkındayız. Özgürlükler noktasından çözümüne inayorum. En yakında çözeceğiz. Medya bir çorap örüyor ama bizim arzumuz sorunu çözmek” diye konuştu.

KIBRIS SORUNU
Başbakan Erdoğan kıbrıs sorununun nasıl çözümleneceğine ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi: “Güney Kıbrıs AB’de Kıbrıs olarak anılamaz. Çözümün BM çerçevesinde olması gereiyor. Biz müzakere sürecinde AB’nin aldığı kararı anlamakta zorlanıyoruz. Bize ‘Kıbrıs sorunu halledilmedikçe müzakereler açılabilir ama kapanamaz’ diyorlar. Suçlu biz miyiz, suçlusu G. Kıbrıs’ın kendisi. Masaya oturmuyor, anlaşmaya yanaşmıyor. Bunun faturaları Türkiye’ye ödetilemez. Mayıs ayında Türkiye, Almanya ve Fransa biraraya geleceğiz.”

AKDENİZ BİRLİĞİ AB’NİN ALTERNATİFİ DEĞİL

Erdoğan Akdeniz Birliği olarak sözedilen konunun şu anda ne olduğununu açık olmadığını ifade etti. Erdoğan “Akdeniz Birliği bir zemine oturmuş değil. Bunun AB’ye bir alternatif olarak düşünülmesine karşıyız. Böyle bir şeyin içinde olmayız.” dedi.

ETNİSİTELERE AYIRMAK SÖZ KONUSU DEĞİL
Erdoğan bir gazetecinin sorusu üzerine Türkiye’de etnik unsurların belli coğrafyalada yoğunlaşmadığını anlattı. Erdoğan “Türkiye’nin etnisitelere ayrılması söz konusu değildir. Biz tamamen üniter yapı içinde ülkemizi görüyoruz. Böyle bir şey bizim anayasa çalışmalarımızda yer alamsı söz konusu değil.” dedi.

Erdoğan geçen yıl yaşanan e-muhtıramanın ardından hükümetinin Genelkurmay’la ilişkisinin sorulması üzerine de ” Bazan sıkıntılar olur. Bu sıkıntıları yönetmede anayasanın verdiği yetkilerle adımları atıyoruz. Hiçbir kurum ve kuruluşla kavgalı olmamız söz konusu değil” yanıtını verdi.

ntvmsnbc

Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-14-2008, 20:07   #8
Kullanıcı Adı
Yunus_Emre
Turbansiz bir kisi universteye nasil girebiliyorsa,turbanli bir kiside girebilir.Ozgur,hur,sosyal bir ulkede yasiyoruz.
Yunus_Emre isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-14-2008, 20:49   #9
Kullanıcı Adı
Ak_Zeynep
valla ben bu habere

yuppiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii diyorum :D :D :D

İnşallah çözülecek büyük bir umtla bekliyorum
Alt 01-14-2008, 20:54   #10
Kullanıcı Adı
Meftun
Alıntı:
Ak_Zeynep Nickli Üyeden Alıntı
valla ben bu habere

yuppiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii diyorum :D :D :D

İnşallah çözülecek büyük bir umtla bekliyorum
:D

ama varya kanald nin ana haberini izlemeniz lazımdı...
başka kanalda izledim başbakan başörtüsünü insanların inaçları gereği taktığını söylüyor sonra diyor ki 'velevki siyasi simge olsun...' diye başlayan bir cümle kuruyor...ama kanal d o kısmı kesiyor yayınlamıyor...'başbakan siyasi simge olduğunu kabul ediyor' diyor...ahh bu aydın doğan grubu adamı fıtık eder

bu arada son bir analiz nacizane:siyasi parti rozeti, amblemi pek ala siyasi simgedir..ve meclisin ilk yemin günü chp milletvekili tayyörüne 6 ok işletmişti...şimdi biz o kadına da mı haddini bildirelim!

söyletiyorlar insanı....
Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)