![]() |
#1 |
![]() Başbakan Erdoğan'ın başlattığı "Şeker değil Ramazan Bayramı" tartışmasına din otoriteleri noktayı koydu: "Doğrusu Fıtır Bayramı"..
Prof. Dr. Mehmet Keskin (Diyanet Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi): Tüm dini kaynaklara göre bu bayramın adı Fıtır bayramıdır. Zengin ile fakirin dayanışma içinde olmasıdır. Ramazan Bayramı da denebilir. Şeker Bayramı sonradan dilimize oturmuş. Kimsesizlerin, muhtaçların gönlünü almak içindir. Tatil olarak görmemek lazım. Prof. Dr. Saim Yeprem (Eski Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi): Din literatüründeki adı Fıtır Bayramı'dır. Yani fitre bayramı. Zenginin fakire destek olması. Dayanışma ruhu anlamına gelir. Ama Ramazan ayının sonunda olduğu için Ramazan Bayramı da kullanılabilir. Şeker Bayramı sonradan dilimize oturmuş. İnsanlar bayram tatilini bir dinlenme aracı olarak görüyor. Aslında ziyaretlerin, gönül almaların yapıldığı günlerdir. Anlamını unutmamak lazım. Prof. Dr. Beyza Bilgin (Türkiye'nin İlk Kadın Vaizi): Bayramın adı Fıtırdır. Yani Arapça "yemeğe dönmek" demektir. Ramazan ayının sonuna geldiği için Ramazan Bayramı demekte de bir sakınca yoktur. Prof. Dr. Hüseyin Hatemi (İ.Ü.Öğretim Üyesi) : 19 yüzyıl başı, hatta 18. yüzyıl ortalarından beri öyle zannediyorum ki halk arasında Şeker Bayramı deniyor. Dini bakımdan dikkatsizlik, dine önem vermeme değil, halkın kullanmasıdır. Ama Ramazan Bayramı demek daha doğrudur. Ceyda KARAASLAN / SABAH
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Sayın başbakan havalandı şeker bayramı değil ramazan bayramı diye kızdı ama gerçeği fıtır bayramı başbakan bile bilmeden atıp tutuyor.Ne demişler bilmediğin konulara girme çünkü rezil olursun.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
Çok biliyor iseniz olayın kelimeler olmayıp çok daha farklı olduğunu anlardınız! Ne güzel dediniz. Bilmediğin konulara girme rezil olursun diye! Bariz bir örneğini yansıttınız bizlere! |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Olayın kelimeler olmadığını ve daha farklı olduğumu diğer yorumlarımda bahsetmiştim.
Ben sn başbakan gibi havalanarak çıkıp şeker bayramı değil ramazan bayramı demedim. Yani Ben elh. sn başbakan gibi bilmediğim konulara girmem bu konuda olduğu gibi... Herşeyin farkındayım elh. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Şeker Bayramı ile Ramazan Bayramı arasında çok fark var; ama Ramazan ile Fıtır Bayramı arasında pek fark yok.
Erdoğan'ın üzerinde durduğu şey kelimeler değil Ramazan Bayramı'nın Şeker Bayramı yapan zihniyet. Şeker Bayramı diyenlerin Ramazan Bayramı'nın özünü yok saydıklarını düşündüğünden yaptı o konuşmayı... Ama Ramazan Bayramı demek ile Fıtır Bayramı demek arasında hiçbir fark yok; en azından kötü niyet yok! Ama burada kötü niyetli insanlar var, o yüzden böyle saçmasapan haberleri "ahan da AKP'yi eleştirecek bir şey buldum" havasında burada paylaşıyorlar... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Yuhhh..Hemde kocaman bir yuh..Başka bir lafta derdim ama olmayacak.. Başlığa bak yorumun içeriğine bak.. ''BAŞBAKAN BİLE İSMİNİ BİLEMEDİ..'' bu ne cehalet kardeşim.. Dinimizde üç mübarek ay vardır..Recep,Şaban ve RAMAZAN.. Ramazan lafzı Kuran_ı Kerimde bile geçmektedir..Hadisi şeriflerde bile geçmektedir.. Hadisler ve Kuranı kerimde geçen RAMAZAN lafzı nasıl olurda yok diye ortaya atılabilir..Ki başlıkla yorum bile uyuşmuyor..Adam denilebilir demiş.. Elbette denilebilir Kuran-ı Kerimde geçiyor..
Kur'an-ı Kerim'de ismi açık olarak geçen tek ay Ramazan ayıdır. Alın size kanıt: Kur’an Ramazan ayında inmiştir. (Bakara 185) Ramazan ayı oruç ayıdır. (Bakara 185) Şimdi diyeceksiniz ki ramazan ayı denilir ama Bayramı denilmez(miş).. Buyurun diğer kanıtlara beraber göz atalım..;) Bureyde (radiyallahu anh) anlatiyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) ![]() ![]() ![]() ![]() (Tirmizi dinimizde en güvenilir hadis kaynaklarındandır biliyorsunuz ki):kiss: Müslümanların iki büyük bayramından biri. Ramazan ayında tutulan bir aylık orucun bitiminde Şevval ayının ilk üç günü müslümanların bayram günleridir. Ramazan bayramına, o gün fıtır sadakası verilmesinden dolayı "Fıtır bayramı" adı da verilmektedir.(kırmızı yazıya dikkat edin efendiler..Açıklamayı yapan adamın dediği gibi asıl adı fıtır değildir..Dileyenler verilen sadakalar yüzünden böylede söylerler) Buyurun size Kuran-ı Kerim'de ''ramazan bayramı'' diye geçen bir ayet,bir kanıt daha.. "Allahu Teâlâ size, kutladığınız bu iki bayramın yerine, daha hayırlısını, Ramazan bayramı ile Kurban bayramını hediye etti" (Sünen-i Ebû Dâvud, Salat, 239). Bayram, Ramazan çıkıp bayramın başladığı Şevval hilalini görmekle, havanın bulutlu olması durumunda da Ramazan'ı otuz gün tutmakla başlar. Ramazan'ın yirmi dokuzunda hilal görünürse, ertesi gün Şevval'in biridir ve bayram yapılır (Sünen-i Ebû Dâvud, 3/306). İşkembe-i kübradan atmayın..Kuran-ı Keirmde bile lafzı geçen tek ay olan Ramazan ayına böyle ad yok diyen gafiller umarım bir tövbe istiğfar ederler.. Aksini iddia edenler bana benim gösterdiğim gibi Kuran-ı Kerim ve hadislerden buyursun kanıt göstersinler..Her din yorumu yapan alim değildir cehalete lüzum yok.. Kaynağınızda evlere şenlik muhterem.. (SABAH) va veyle ve va esafe..;) |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
Sende havalanma dilersen dostum..Buyur sana Kuran-ı Keirmden ayetli Efendimizin dilinden hadisli cevaplar verdim..SIkıysa aksini ispatla..Bekliyorum..Hodri meydan..Ne biçim müslümansınız siz ya.. Bilmiyormuş..O halde Kuran-ı Kerimde bilmiyor haşa tövbe.. Eee ne demişler ehli olmadığın konulara girme KAPAK olursun..;):shades: |
||
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Müslümanım diye övünüp,müslüman kardeşini ehli olmadan eleştiren karalayan gafiller..Doğru yoldaki kaynağınız SABAH gazetesi mi..? Hiç şaşırmadım.. Bilmeden başbakanı suçlamışsın..Yerinde olsam gider araştırırdım.. Kim rezil oldu beraberce görecek herkes.. Hadi bekliyorum..Başbkan bilmiyor dedin..Peki Kuran-ı Kerimde yalan mı söylüyor.. Aksini ispat edemeyen ADAM DEĞİLDİR ..!!! Buyur bana değil Hadis ve ayetlere göre cevap ver..
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Ne sayın oldu şeyh şamil..? KURUDUNUZ..;) bekliyorum kanıtlayınız lütfen..Madem imamhatip mezunu başbakandan daha ehil bizden daha müslümansınız buyurun kanıtlayın..
|
|
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Arkadaş susma hakkını kullanıyor; baskı yapmayınız lütfen...Bak sonra "AKPliler işkence yapıyorlar!" diye konu açar, benden uyarması...(:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|