AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK Parti'nin Kurucu Genel Başkanı ve T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bölümü,resimler bilgiler ve paylaşımlar.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-17-2009, 15:11   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Erdoğan: 'Dağları dele dele yürüyoruz'


Başbakan Erdoğan partisinin Bursa İl Teşkilatı 3. Olağan Kongresi'nde partililere sesleniyor.

Başbakan Erdoğan : Bursa'yı nasıl 6,5 yılda çok farklı bir konuma taşıdıysak bundan sonra da hep birlikte el ele omuz omuza Bursayı yeniden inşa etmeye devam edeceğiz. Millete hizmette asla ve asla yorgunluk yoktur. Biz her an heyecanımızı sürekli diri tutarak hizmet aşkıyla yolumuzda kararlılıkla devam ediyoruz. Sizin bu coşkunuz ve heyecanınız sayesinde, umut dolu yürekleriniz sayesinde bu ülke kör düğümü çözdü. Sizin çabalarınız Türkiye'de demokrasinin hukukun, güvenin refahın adaletin kalkınmanın yolunu aydınlattı.

TÜRKİYE'NİN ALTI BUÇUK YIL ÖNCEKİ DURUMU UNUTULMAMALI

Milletimiz 6,5 yıl öncesini unutmuş olabilir, hatta ve hatta 10 yıl öncesini unutmuş olabilir. Bunları kapı kapı dolaşıp tekrar anlatmamız hatırlatmamız lazım. Bizden öncekilerin yaptığı gibi demokrasiye yöneliktehditler karşısında başımızı öne eğmeyiz dedik ve hamdolsun eğmedik. Milletimizden aldığımız yetkiyi yine milletimiz için kullanmaktan asla tereddüt etmedik ve cesaret eksikliği göstermedik. Elimizi taşın altına koymamız gerekiyordu koyduk. Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu açılımlar vardı cesaretle bunları yaptık. 2004 Sonunda AB ile katılım müzakerelerine başladık. Çarşamba, Perşem ve Cuma günleri beraberimdeki bir heyetle Polonya'daydık. Biz Türkiye olarak AB katılım sürecinde üzerimize düşeni hakkıyla yerine getiriyoruz. Türkiye'de hayat şartlarını daha ileri daha yukarı taşımak için reformları sürdürüyoruz. Bazı Avrupalı dostlarımız bizi anlamamakta direniyor. Bazıları Türkiye üzerinden siyaset yaparak kendi ülkesindeki halka mesaj vermeye çalışıyor. Bu dürüst bir politikacıya yakışır birşey değil. Halkına mesajı verirken kendi yaptıklarından değil, Türkiye üzerinden vermeye çalışıyor. Geliyor Almanya'ya bakıyoruz orası da aynı. 700 Bin Türk'ün yaşadığı yerde yaptığı doğru değil. O hareketler bizimle biraradayken yaptığı hareketlerle bir değil.

DAĞLARI DELE DELE YÜRÜYORUZ

Bunu bir kere tutturursun iki kere tuttutursun sonra bitersin hiçbirimiz bu makamlarda kalıcı değiliz. Kimler geldi kimler geçti. Aynı şey bunlar içinde geçerli. Bakın biz aman bu iş daha iyi yürüsün diye tuttuk bu yıl başında Başmüzakereci tayin ederek bir devlet bakanlığı tahsis ettik süreci daha sık bir araya gelelim diye Türkiye'nin AB ile daha kararlı yürüyelim dedik. Bütün bunları yaparken hala kalkıpta Türkiye'ye yeni yeni engellerin çıkartılması dürüstlükle bağdaşmaz. AB Müktesabatında olmayan şeyleri şimdi bizim önümüze koymaya başladılar. Dün bu yoktu şimdi niye var. Güvenilirliğini yitiriyor bunlar. AB ülkelerinin hepsi böyle mi? Hayır, Polonya böylemi hayır. Polonya gereken her türlü desteği verdi ve vermeye devam ediyor. İspanya, İtalya böyle değil. Ama ne yazık ki böyle davrananlarda var. Fakat olsun biz sabırlıyız. Biz bu yolun ne kadar zorlu olduğunu biliyoruz. Siyaset yaptığımızın farkındayız. Siyasetin zorlukları var biliyoruz. Ferhat gibi dağları dele dele yürüyoruz.

BİZİ BİRBİRİMİZE DÜŞÜRMEYE ÇALIŞANLAR BOŞUNA UĞRAŞMASINLAR

Bir başka sıkıntıyı da Azerbaycan ile ilişkilerimizde yaşadık. Yalan haberler üzerine Azerbaycan'dan bir çok milletvekili kardeşlerimizin bizleri arayarak ne olur buraya gelin burada yalnış enformatik haberler var bizi zorda godular ne olur gelin dediler bizde peki dedik ve gittik. Salı ve Çarşamba günü Azerbaycan'daydık. Gardaşlarımla görüştük. İlham Aliyev ile uzun uzun görüştük. İkili ilişkilerimizi görüştük bölgeye yönelik ilişkileri, dünyaya yönelik ilişkileri görüştük vesselam. Azerbaycan meclisinde parlamenterlere hitap ettim. Azerbaycan Türkiye ilişkileri tamamen kardeşlik ilişkilerine kardeşlik esaslarına dayanıyor. Son derece güçlü ilişkilerimiz var bunları konuştuk. İkili ticaret hacmini nasıl daha da arttıracağız bunları konuştuk. Azerbaycan'ın petrol dışı sektörlerine yatırımalrımız 3,5 milyar Dolara ulaştı. BTC - Kars-Tiflis-Bakü demiryolu yani eski ipekyolunu şimdi yeni bir yapılanma ile düzenliyoruz. Hükümetimizi töhmet altında tutmak isteyenler yalahn haberler üzerinden kardeşliğimize müdahale etmek isteyenler hiç sevinmesin. Bunların sevinmesi bizim ziyaretimizle bozuldu. İyot gibi açıkta kaldılar. Bakıyorsunuz ki adam hayatında Azerbaycan'ın yolunu bilmiyor, bizi kalkmış Azerbaycan ile karşı karşıya getiriyor.

Azerbaycan'la bu şekildeki yakınlığımızı Balkanlarda da yürütüyoruz. Balkanlara gittiğinizde Türkiye'nin nasıl adımlar attığını görürsünüz. Yunanistan'da bile bunu görürsünüz. Gidiniz Kosova'ya bunu görürsünüz. Balkanların her yerinde bu sesi görürsünüz niçin çünkü biz Balkanları yalnız bırakmadık. Oradaki çalışmalarımızı hala sürdürüyoruz. Niçin oralarda tarihimiz var. Onlardan kopmadık kopmayacağız.

TÜRKİYE ARTIK GÜNDEMİ BELİRLENEN BİR ÜLKE DEĞİLDİR

Artık Türkiye dünyada gündem belirleyen aktörler arasında yer almaktadır. Ne Türkiye'nin dış politikasında eğilmeye bükülmeye sebep olamaz. Biz kendimiz için, kendi milletimiz için yararlı olan ne ise onun siyasetini güderiz. Bunu yaparken de ilkelerimizden istikrar, barış ilkemizden taviz vermeyiz. Her zaman mazlumların yanında olduk onlarla dayanışmaya devam edeceğiz.


Kaynak: Canlı Yayın / İha

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta