11-23-2013, 22:43 | #1 |
Erdoğan: Darbecilere asla saygı duymayacağım
Erdoğan: Darbecilere asla saygı duymayacağım Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı’nın Mısır yönetimince istenmeyen adam ilan edilmesi Ankara’da diplomasi kulislerine bomba gibi düştü. Mısır'daki darbeci yönetimin büyükelçimizi sınırdışı etme kararından sonra Türkiye'den jet adım geldi. Türkiye de Mısır'ın Ankara Büyükelçisi Abderahman Salaheldin de, Türkiye tarafından -persona non grata- istenmeyen adam ilan edildi. Mısır'ın bu kararında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün Rusya'ya giderken yaptığı açıklamanın etkili olduğu iddia edildi. Başbakan Erdoğan iki ülke arasında yaşanan gerginliğe Trabzon'dan yanıt verdi. Başbakan Erdoğan, Mısır ile Türkiye arasında yaşanan diplomatik krize ilişkin yaptığı açıklamada, 'Bizim takındığımız bu tavır Mısır halkına değil, darbeci yönetime karşıdır. Kalkıp darbe ile iş başına gelenlere asla saygı duymayacağım' dedi. Erdoğan 'Aynı şekilde şu anda darbe yönetiminin büyükelçimize karşı takınmış olduğu tavrı Mısır 'ın Ankara Büyükelçisi 'ne takınıyoruz. Bizim takındığımız bu tavır Mısır halkına değil, darbeci yönetime karşıdır. Biz dünyada demokrasi mücadelelerinin yanındayız. Halkların egemenlik haklarına saygı duymayanlara asla saygı duymayız. Bütün derdimiz demokratik parlamenter sistemlerin dünyada güçlenmesidir. Atılan bu adım da onun bir neticesidir. Büyükelçimiz takılan tavır aynı karşılığı görmüştür. Kendilerine müddeti verdik ve 29 Kasım 'a Türkiye 'yi terk etmesini istedik” dedi. Mısır 'ın gerekçe olarak Başbakan Erdoğan 'ın Rusya'ya giderken yaptığı açıklamayı göstermesine ise Erdoğan, “ Bu benim her zaman söylediğim ve her zaman söyleyeceğim tavrımdır. Siyasette her zaman dik durmayı seven ama dikleşmeyi sevmeyen bir yapım var. Kalkıp darbe ile iş başına gelenlere asla saygı duymayacağım. Mısır halkının sevgisi her zaman gönlümüzdedir.” şeklinde yanıt verdi. beyazgazete
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
11-23-2013, 22:43 | #2 |
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|