AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK PARTİ Yerel Seçim Ak Parti Yerel Seçimle ilgili haber, anket, ve diğer paylaşımlar bu bölümde.

Stil
Seçenekler

Alt 03-06-2009, 19:52   #1
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart Erdoğan 'Davos'u hatırlattı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa mitinginde izdiham yaşandı. Erdoğan, aşırı kalabalıktan dolayı Şanlıurfa'daki miting alanına giremedi... Büyük bir kalabalığa seslenen Erdoğan, konuşmasında Davos hatırlatmasında da bulundu.AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa mitinginde muhalefete yüklendi.

Erdoğan, "Onlar hala ezberlerini bozamadılar. Sanatçıların eski repertuarları vardır ya. Onlar da hala değişemediler. Hala eski bildiklerini okuyorlar. Varsın onlar tek parti günlerini, kriz ve kaos günlerini özlemeye devam etsinler. Baykal buraya geldi mi, Bahçeli buraya geldi mi gelmedi. Gelmediler, gelemediler." dedi.

Başbakan Erdoğan, Şanlıurfa Topçu Meydanı'nda yaptığı konuşmada, Birecik'ten Hilvan'a kadar tüm ilçeleri tek tek sayarak, vatandaşları canı gönülden selamladığını söyledi.

Erdoğan, "Gönlüm bu ilçelere tek tek gitmek istiyor. İnşallah açılış programlarından dolayı bu ilçelere de gücümüz yettiği kadar ulaşacağız. Bu mukaddes beldenin güzel insanlarını selamlıyorum. Peygamberler şehrinin sakinlerini sevgiyle selamlıyorum. Ateşin ortasından ebedi bir gül çıkaran bu şehri selamlıyorum. 1919 yılında saldırıya uğradığında Şanlıurfalılar eşsiz bir istiklal mücadelesi verdiniz. Halliurrahman Peygamberleri konuk eden bu şanlı şehir yeryüzünü aydınlatıyor. Hepinizi sevgiyle selamlıyorum." dedi.

"29 MART TARİHİNDE SİZİN İRADENİZLE YENİ BİR NEVRUZUN GELMESİNİ BEKLİYORUZ"

AK Parti'nin bu güne kadar büyük hizmetler gerçekleştirdiğini anlatan Başbakan Erdoğan, "Şanlıurfa'nın hak ettiği hizmetlere kavuşması için sayısız hizmetler kazandırdık. Buraya ne kadar eser kazandırsak azdır ama ne yaparsak bu bizim için şereftir. Gösterdiğiniz misafirperverlikten dolayı size şükranlarımı sunuyorum. Yüreklerinizi açarak doldurduğunuz bu meydanı bütün Türkiye görüyor. Sağ olun var olun. Biz Fırat ve Dicle gibi hayat dolu Harran kadar verimli bir siyaseti temsil ediyoruz. Biz sizinle bu yola çıktığımızda kaos vardı, şimdi Şanlıurfa'da aydınlık var, Türkiye'de aydınlık var. Bu milletin maddi ve manevi özgüveni yerine geldi. Her şey Türkiye için Şanlıurfa için diyerek 29 Mart tarihinde sizin iradenizle yeni bir dönüm noktası olmasını yeni bir nevruzun gelmesini bekliyoruz. Yeryüzünde çok az şehir insanlığın ortak mirasını asaletle koruyabilmiştir. Bu da Şanlıurfa'ya nasip olmuştur." diye konuştu.

Muhalefet partilerini eleştiren Erdoğan, "Bu memlekette yıllarca siyasetçiler halka yukarıdan baktılar. Ankara'dan baktılar. Sıcak koltuklarında fildişi kulelerinde oturdular. Halkı ucuz popülizme mahkum ettiler. Biz halkın iradesi olarak ortaya çıktık. Kısa zamanda, eski düzeni değiştirdik. Halkın yüzünü güldürdük. Sen Türkiye'sin büyük düşün dedik. Sen Şanlıurfa'sın büyük düşün dedik. İşimiz hizmet gücümüz millet dedik." şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Ah benim Şanlıurfalı kardeşim, biz bu millete efendi olmaya gelmedik, bu güzel insanlara hizmetkar olmaya geldik. Bizim farkımız bu. Çünkü biz bunu biliyoruz, halka hizmet Hakk'a hizmettir. Yasakçı bir yönetim anlayışı yerine yeni bir demokrasi yeni bir yönetim anlayışı getirdik. Siyaset, halkın gönlünü açma işidir. Siyaset ak olana kara çalma işi değildir, siyaset hizmet işidir. Barış içinde yarış dedik. Bu seçimi böyle tanımladık. Er meydanı kurulduğunda yüzümüz ak, alnımız ak. Bizden önce de siyasiler geldiler." dedi.

Erdoğan, "Batılı liderlerin karşısında el pençe divan durdular. Bu millete bu yakışır mıydı. Diplomasi adına gidip mahcup mahcup oturdular. Bu şerefli milletin hakimiyetini dünyaya gösteremediler. Biz AK Parti olarak yeni bir siyaseti getirdik. Bu millet esareti reddediyor. Bu millet hür iradesi üzerinde hiçbir gölge istemiyor. Bu millet hizmet istiyor. Bu millet hastanede rehin alınmasın istiyor, eczanede mağdur olmasın istiyor. Biz geldik halkımızı mağduriyetten kurtardık." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, mitingdeki konuşmasına ikindi ezanı okunduğu için bir süre ara verdi.

"Bu seçimde adayımız Mehmet Oymak'tır. Bu dönem yolumuza devam edeceğiz. Şimdiden hayırlı olsun diyorum" diyen Erdoğan, konuşmasının son bölümünde Şanlıurfa'ya yapılan hizletlerle alakalı bilgiler verdi.

/ HABERVAKTİM

FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)