AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 01-20-2009, 01:56   #1
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart Erdoğan: Güney Kıbrıs AB'yi aldattı



Başbakan Erdoğan, "İşgalci Türk askeri Kıbrıs'tan ne zaman çekilecek?" diyen AP üyesi Rum milletvekili Matsakis'e oldukça sert bir cevap verdi.Erdoğan, sözlerine karşılık el kol hareketleriyle kafasını sallayarak alay eden Matsakis'e, "Başını istediğin kadar salla. Bizim ülkemizde güzel bir laf var da buraya uymaz, yakışmaz bize" diye oldukça sert bir yanıt verdi.

Le Cercle Gaulois Restoran'da Avrupa'nın Dostları (Friends of Europe) tarafından verilen akşam yemeğine katılan Başbakan Tayyip Erdoğan, 2005 yılında Kuzey Kıbrıs'a girip Türk Bayrağı'nı direkten çalmasıyla tanınan Avrupa Parlamentosu Üyesi Rum Milletvekili Rum Milletvekili Mario Matsakis'le tartıştı. Konuşması sırasında, Matsakis'in, "İşgalci Türk askeri Kıbrıs'tan ne zaman çekilecek?" sorusuna muhatap olan Erdoğan, Kıbrıs'taki süreci anlattı. Erdoğan, "1 Mayıs 2004'te referandum yapıldı. Kuzey Kıbrıs sözünde durdu ve yüzde 65 Annan Planı'na evet çıktı. Güney'de de yüzde 75 hayır çıktı. Doğru mu bu anlattıklarım. Güney Kıbrıs yüzde 75 hayır dedi mi? Size soruyorum, soruma cevap ver" dedi. Matsakis'in oturduğu yerden konuşmasını sürdürmesi üzerine Başbakan Erdoğan, "Şimdi mikrofonla konuşursan, mikrofonu oraya götürür müsünüz. Bununla bir yere geleceğim ben" diye devam etti. Mikrofonu eline alan Matsakis, "Siz hep 2004'ten bahsediyorsunuz. Referandumdan bahsediyorsunuz. Rum kesiminin aldattığını söylüyorsunuz. Artık 2009'a geldik, geriye bakmayın, ileriye bakın. Artık 2009'un gerçekleriyle konuşun" dedi.

Matsakis'in sözleri üzerine sertleşen Başbakan Erdoğan şunları söyledi: "Ne kadar güzel. Tam bir gazeteci gibi konuşuyorsun, ben bir gazeteci gibi konuşmuyorum. Ben olayın içerisinde, olayı yaşayan birisi olarak konuşuyorum. AB'yi aldatan Güney Kıbrıs olmuştur. Çok ilginç bir şey daha olmuştur. Ne yazık ki 1 Mayıs referandumundan sonra Güney Kıbrıs, AB'ye alınmıştır. Şansölye Merkel ne demiştir? 'Güney Kıbrıs'ın AB'ye alınması yanlış olmuştur' demiştir. Başını istediğin kadar salla. Bizim ülkemizde güzel bir laf var da buraya uymaz. Yakışmaz bize. Çok güzel bir laf var, tam oturuyor buraya da…" Erdoğan'ın bu sözleri salonda bulunanlar tarafından alkışlandı.

"Ben sana gerçekleri anlatıyorum, yaşananları anlatıyorum" diyen Erdoğan, 27 Mayıs 2004'te de BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın raporunu hazırladığını ancak raporun Güvenlik Konseyi'nde sümen altı edildiğini belirten Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti asla işgalci bir ülke değildir. Kardeşlerinin yanında garantör olarak vardır. Aynı Yunanistan gibi garantördür. Yunanistan orada niçin varsa Türk askeri de onun için var" dedi.





/ HABERVAKTİM

 

FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-20-2009, 05:03   #2
Kullanıcı Adı
AK_Türk
Standart
Helal olsun, Guzel yapmis basbakanimiz
AK_Türk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım