AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK Parti'nin Kurucu Genel Başkanı ve T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bölümü,resimler bilgiler ve paylaşımlar.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-17-2009, 06:50   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Erdoğan: Kapılar işgalin neticesidir

Azerbaycan ile ikili ilişkilerin devam edeceğini, kapıların kapalı tutulmasının işgal sürdükçe devam edeceğini belirten Başbakan Erdoğan, "Dağlık Karabağ konusunda sessiz kalamayız" dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'dan alınan doğalgaz miktarını 4 miyar metreküpten 8 milyar metreküpe çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Erdoğan, bu yıl içerisinde Azerbaycan'dan alınacak doğalgaz miktarının 6,7 milyar metreküp olarak gerçekleşmesini beklediklerini ifade etti.

Rusya'ya hareketinden önce basın açıklaması yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine değindi. İki kardeş ülkenin ilişkilerinin olumlu bir ortamda devam ettiğini belirten Erdoğan, Güney Kafkasya'da barış ve istikrarın tesisinde İlham Aliyev ile aynı görüşü paylaştıklarını vurguladı. Türk ve Azeri medyasında Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine dair çıkan haberleri eleştiren Erdoğan, "Doğalgaz konusunda zam yapılacağına yönelik haberler gerçeği yansıtmıyor. Aramızda doğalgaz konusunda adımlar var. İlgili bakanlıklara ve kurumlara talimatlar verildi. Doğalgaz fiyatlarının petrole endeksli olarak arttığını daha önce vurgulamıştım. Azerbaycan ile yapılan anlaşmada, ilk yıl için belli bir fiyat, sonraki yıllarda ise fiyatların dünya fiyatlarına endeksli -belki biraz daha az- olarak devam edecek. Şu anda Azerbaycan'dan yıllık 4 milyar metreküp doğalgaz alıyoruz. Bu oranı 8 milyar metreküpe çıkarmayı talep ettik. Bu yıl sonuna kadar alınacak miktarın 6,7 milyar metreküp olarak gerçekleşmesini bekliyoruz. Türkiye'nin yıllık doğalgaz tüketimi ise 34-35 milyar metreküptür." diye konuştu.

Erdoğan, bir soru üzerine, çevrim santrallerinde doğalgaz kullanımının karlı bir iş olmadığını söyledi. Erdoğan, "Göreve geldiğimizde 9 ilde doğalgaz kullanılıyordu, şimdi 63 ilde doğalgaz kullanılıyor. Çevrim santrallerinde doğalgaz kullanımını ise azaltmayı hedefliyoruz. Asıl hedefimiz ise; sanayi ve teknolojide doğalgazı kullanmaktır." dedi.

Nabucco ile ilgili soruya da Erdoğan, "Türkiye, konunun 6 ortağından biridir. Biz tedarikçi değiliz. Türkmenistan ve Azerbaycan gaz verilmesi konusunda önemli adımlar attılar ancak gazı taşıyacak alt yapı çalışmasının başlaması lazım. Bu noktada biz üzerimize düşeni yaparız. Avrupa Birliği Komisyonu da bu süreci hızlandırması lazım. Bizden geçecek hat, ucuz bir hattır." cevabını verdi.

Domuz gribi konusunda endişelenecek durum yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'ndan giriş yapan Irak uyruklu ABD vatandaşında domuz giribi virüsünün bulunması konusunda endişelenecek bir durumun olmadığını söyledi. Erdoğan, "Olay kontrolümüz altındadır. Şahsın ailesi ve diğer yolcularla ilgili izleme de devam etmektedir." dedi.

Rusya'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde düzenlediği basın toplantısında Irak uyruklu ABD vatandaşında domuz gribi virüsü tespit edilmesine değindi. Endişelenecek bir durumun olmadığını belirten Erdoğan, "Bütün bilgileri Sağlık Bakanımız verdi. Olay bizim kontrolümüz altındadır. Sıkı bir takiple bu süreç devam etmektedir. Hasta müşahede altındadır. Ailesi ve diğer yolcuları izleme çalışmaları da devam ediyor." şeklinde konuştu.

Polonya ziyaretini değerlendiren Erdoğan, 1923'ten bu yana Polonya'yı ziyaret eden ilk başbakan olduğunu söyledi. Polonya'nın AB konusunda Türkiye destek veren ülkelerden biri olduğunu belirten Erdoğan, "İki ülke arasındaki ticaret hacmi 2,5 milyar Euro. Bu rakam yeterli değil. Ticaret hacmini 2013'te 7 milyar Euro'ya çıkarmayı hedefliyoruz. 2012 Avrupa Şampiyonası'nı Ukrayna ile birlikte düzenleyecek Polonya'daki alt yapı çalışmalarında Türk müteahhitlerinin ne gibi işler yapabilecekleri de ziyaretimde gündeme gelmiştir. Türk müteahhitlerinin konuyu yakın takibe almasıyla bir netice almamız mümkün olacaktır." dedi.

-"DAĞLIK KARABAĞ ÇÖZÜLMEDEN SINIR AÇILMAZ"-

Dağlık Karabağ sorunu ve Ermenistan sınırının açılması konusundaki soruları cevaplayan Erdoğan, "Türkiye'nin Dağlık Karabağ konusunda bölgenin bir ülkesi olarak sessiz kalması söz konusu değildir. Dağlık Karabağ'a yapılan müdahalenin ardından sınır kapısı kapanmıştır. Sebebi budur. Bir sebep-sonuç ilişkisidir. Sebep ortadan kalmadan sınır kapısını açmayız." şeklinde konuştu.

Erdoğan, Rusya Başbakanı Putin ile ağırlık olarak ekonomik ve ikili ilişkileri ele alacaklarını sözlerine ekledi.


habervaktim.com

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım