![]() |
#1 |
![]() Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ATV'de canlı olarak yayınlanan ''Başbakan ile Özel'' adlı programa katıldı. Ünlü sanatçı Neşet Ertaş ve Zekai Tunca'nın da konuk olduğu programda Başbakan Erdoğan, kendi sesinden okuduğu bir şiirin yayınlandığı sırada gözyaşlarını tutamadı. Erdoğan, "Bu şarkı bitmez" adlı albümünde seslendirdiği, şair ve yazar Erdem Bayazıt'a ait olan "Sana bana vatanıma ve ülkemin insanlarına dair" klibini izlerken gözleri doldu. Başbakan'ın "Kadınlar bilirim ülkeme ait, Yürekleri Akdeniz gibi geniş, soluğu Afrika gibi sıcak, Göğüsleri Çukurova gibi münbit, Dağ gibi otururlar evlerinde, Limanlar gemileri nasıl beklerse, Öyle beklerler erkeklerini..." bölümünde ise gözyaşlarını tutamadı. Kağıt mendille gözyaşlarını silen Erdoğan, programın sonunda "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısını söyledi. İŞTE TÜM AYRINTILAR Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu gece ATV'de Fatih Ömer Çıtlak'ın sunduğu ''Başbakan ile Özel'' programının konuğu oldu. Başbakan programda sanattan, spora; edebiyattan özel hayatına kadar pek çok konuda kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı. Erdoğan, ile programa katılan sanatçılar arasında yayın boyunca hoş bir sohbet gerçekleşti. Programa ünlü sanatçılardan Neşet Ertaş ve Zekai Tunca'da katıldı. Başbakan Erdoğan programın başında Neşet Ertaş'ın sazıyla dillendirdiği ana türküsünü ilgiyle dinledi. Program sunucusu Ömer Çıtlak, amaçlarının Ramazan'ı uğurlarken Başbakan'ın da katılımıyla bir sohbet meclisi oluşturmak olduğunu söyleyerek, ''Bugün burada siyaset konuşmayacağız'' dedi. Çıtlak, ''Bugün siyaset konuşmayacağız. Sadece muhabbet edeceğiz. İnsani bir sohbet için buradayız. Sanatçılarımızla birlikte 'Sohbet Meclisi' oluşturmak adına bu programı düzenliyoruz. Siyaseti de insana hizmet olarak görüyoruz.'' diye konuştu. Başbakan Erdoğan, Zekai Tunca ve Neşet Ertaş'ı kastederek, ''Üstadlarımızla bir araya gelmek bizleri çok mutlu etti.'' diyerek Rahmet ve bereket ayının son günlerinde bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı döneminden bu güne kadar ramazanı nasıl geçirdiğini anlattı. ''Biz Ramazan'ı beş yıldızlı otellerde iftar açarak değil, ihtiyaç sahibi insanların evine giderek geçirmeye çalışıyoruz'' dedi. Erdoğan; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden bu güne kadar sürdürdüğü adetini şöyle dile getirdi: ''Ramazan bize yoksulluğu ve yoksulları tanıtan bir ay. Paylaşmayı öğreten bir ay. Bu ayda onun için oruç tutuyoruz, aç kalıyoruz. Ben belediye başkanı iken ramazanda nerede bulunursak orada iftara yarım saat kala bir haneye girer yanımızda götürdüğümüz erzakla birlikte iftar açardık. Çat kapı girer orada ev demeye belkide bin şahit isteyen yerde insanımızın iftarına ortak olurduk. Büyük otellerde oruç açmak yerine oralarda orucumuzu açardık. Onlarla birlikte aynı sofrayı paylaşmak; o iftarlar bize ayrı bir zevk verirdi. Eşimi de bu tür iftarlara gitmesini söyledim. O da bunları yaptı. Halen de yapıyoruz. Bu ramazanda İstanbul ve Ankara'da yaklaşık 20 bu şekilde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evinde iftar açtık. Bu iftarlardan sonra ihtiyaç sahibi insanlarımızın takibini de yapıyoruz. Mamak'ta evlerini ziyaret ettiğim karı kocanın sağlık durumu iyi değildi. Bunlarla ilgilenildi. Ancak evin hamını hayatını kaybetmiş. Üzüldük tabi. Ancak kocası yaşıyor. Onun sağlık durumu biraz daha iyi. Biz iftarları büyük otellerde sadece yabancı devlet adamları geldiğininde açıyoruz.'' ''Millet olarak fakiri fukarayı bilen bir millet olduğumuzu'' söyleyen Başbakan Erdoğan; ''Açın halinden anlamasaydık bugün bir Arjantin yada bir Brezilya'ya dönerdik'' dedi. Başbakan'ın bu sözleri üzerine ünlü Ozan Neşet Ertaş, ''Sayın Başbakan'ım hastanelerin ve eczanelerin kapılarını vatandaşlarımıza açtınız. Yeşil kart sayesinde bunlar ihtiyaçlarını gideriyor. Ancak gerçek ihtiyaç sahibi insanlar bunları bilmiyor. Bunlar tespit edilse'' diye konuştu. Başbakan Erdoğan ise Türkiye'de 10 milyonun üzerinde yeşil kart sahibi bulunduğunu genel sağlık sigortası ile yeni doğanların bile sağlık güvencesi altına alındığını belirterek, ''Ancak üstadımız haklı, gerçek ihtiyaç sahibi insanlarımızın tespiti gerekiyor. Bu konuda muhtarlarımıza çok büyük görev düşüyor. Onlar kaymakamlık ve belediyeye bunları bildirmeli'' şeklinde konuştu. Ertaş ise, muhtarları kastederek, ''Bireysel olarak ihtiyaç sahiblerini tespit ediyorlar. Sizin gözünüzle gören insanları bu konuda görevlendirin.'' talebinde bulundu. Zekai Tunca ise, ''siyaset konuşmayacaktık'' diyerek espriyle söze girdi. Bunun üzerine Başbakan, ''Sizden bir şarkı bekliyoruz'' diyerek Tunca'yı şarkı söylemeye davet etti. Tunca ise, ''Kendimiz kaşındık'' diyerek bir 'aşk' şarkısı okudu. Şarkının bitiminde bir yerde hata olması nedeniyle Tunca, saz ekibiyle şarkının söylenmesi esnasında yapılan hatayı anlatmaya çalıştı. Erdoğan, Tunca ile saz ekibini diyaloguna karışarak hatayı anlatmaya çalıştı. Tunca'da şarkının bestekarını bile bilen Başbakan'a ilgisinden ötürü teşekkür etti. Programda sorulması üzerine çocukluk yıllarını anlatan Erdoğan, ''Çok zengin bir ailenin çocuğu olarak doğmadım. Babam 13 yaşında Rize'den İstanbul'a gelerek Tophane'de iş kovalamış. Sonra bunların karşılığını almış. Onun bir evladı olarak bizler meydana geldik. Daha çocuk yaştan itibaren su sattık, simit ve şeker sattık. Yatılı okudum, arkadaşlarıma kartpostal satardım, bu parayla ansiklopedi aldım. Futbola başladım orada aldığım maaşla, transfer ücretiyle üniversiteyi okudum ve evlendim. Bu mücadele sonrası bu kapılar açıldı ve buralara kadar geldik. Allah bugünleri bize nasip etti. Milletimize hizmet Hak'ka hizmettir. Bunları bize nasip etti'' dedi. Programda ''sigara yasağı'' da gündeme geldi. Erdoğan bu konuda; ''İnsan yaratılmışların en şereflisi. Bunun farkında değil. Kendisine ne kadar zarar varsa veriyor. Ben buna ölüm öncesi ölüm, adeta bir intihar olarak bakıyorum. Doktorlarımız zararlıdır, öldürür derdi. Uygulamada bırakma yok. Hem keseyi hem de insanın kendisini öldürüyor. Bakıyorum fakirim diyor ama şurada da (cebini göstererek) Mallbora duruyor. Bu nasıl fakirlik. Gel senle bir anlaşalım. Seni sevdiğim için sana sigarayı bırak diyorum.'' diyerek uzun yıllardır verdiği mücadeleyi anlattı. Sigara kullandığı bilinen Ertaş ise, Başbakan'dan yasağın biraz daha esnetilmesini istedi. Program sunucusu Çıtlak, Erdoğan'ın Kasımpaşa'daki günlerinden tanıdığını söyleyerek, ''Siz Kasımpaşa'nın Tayyip Abisiydiniz. Sizinle tanışan kendisi için ''Temizim, Tayyip abiyle tanıştım' derdi. Bunu niye söylerdi; Çünkü siz o zamanlar sigara ve uyuşturucu batağındaki gençleri gruplar halinde toplar spora yönlendirirdiniz.'' diye konuştu. Çıtlak programda; Necip Fazıl Kısakürek'in Erdoğan için söylediği ''Ben yazdım, o okudu'' sözünü hatırlatarak bir şiir okudu. Programda Erdoğan'ın şiire olan ilgisi de gündeme geldi. Erdoğan, Necip Fazıl Kısakürek'in kendisi için ''Ben yazdım, o okudu'' şeklinde neden iltifatta bulunduğunu anlattı. Erdoğan bu konuda; ''Ben şair değilim. Sadece şiiri okuma noktasında şiire yönelik bir sevgim var. Üstada olan muhabbetimizde farklı tabi. Necip Fazıl Kısakürek için Lütfi Kırdar'da bir jübile düzenlenecekti. Benim orada Necip Fazıl'a ait Zindandan Mehmete Mektup şiirini okumam kararlaştırıldı. Şiiri okudum. Program sonrası üstada sormuşlar O da; çok beğendiğini ifade anlamında 'Ben yazdım o okudu' demiş. 1980 öncesi yıllarda tabi şiir çok önemliydi. Adeta kendini ifade biçimiydi'' ifadelerini kullandı. (CİHAN)
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() başbakanımız zaten duygusal ve içten birisidir. ağlaması gayet doğal. ama bazı çevreler grup toplantısında ağlayanları bile siyasi malzeme yapmaktan çekinmemişler idi ! bakalım bunu hangi kişisel emelleri doğrultusunda kullanacaklar !
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() O da çok acılar çekti..'Acı' nın ne demek olduğunu bilir.. O da bir yürek taşıyor...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Nedenini , programı izleyenler bilirler.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() onun bildiklerini bilsek yaşadıklarını yaşasak çektiklerini çeksek,yapması gerektiği ama yapamadıkları söylemesi gerektiği halde söyleyemediklerini bilsek az bile.bence hıçkırıklarala ağladığına eminim onuda rabbim bilir...Allah onu bu milletin başından eksik etmesin.dualarımız reisle.....
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Evett bendeee izledim gece süper programdı birazda duyguluydu ama
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |