07-30-2008, 11:20 | #1 |
Erdoğan: Sonuna kadar gideceğiz
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin huzuru ve mutluluğu için terörle, mafyayla, çetelerle mücadele ettiklerini belirterek operasyonların hız kesmeden devam edeceğini söyledi.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin Kent Meydanı'nda düzenlediği toplu açılış törenine katılan Başbakan Erdoğan, pazar günü İstanbul Güngören'de meydana gelen hain terör saldırısını bir kez daha nefretle kınadığını söyledi. Milletçe beraber, el ele, dayanışma içinde olarak terörü bu ülke topraklarından er yada geç kazıyacaklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, Güngören'deki terör saldırısıyla ilgili, şunları söyledi: "İnsanlıktan nasibini almamış teröristlerin yerleştirmiş olduğu bombalar neticesinde kaybettiğimiz 17 vatandaşıma ve yaralı olan 154 vatandaşıma, buradan ölenlerimize rahmet yaralılarımıza Allahtan şifalar diliyorum. Gerek şahsım, gerekse milletim adına terörü ve teröristleri lanetliyorum. Terör nereden gelirse gelsin, ister sağından gelsin ister solundan gelsin. Terörün dini, milleti, ırkı, vatanı yoktur. Terör kimi nerede, kimi ne zaman, nasıl, niçin vuracağı belli olmayan bir fenomendir. Bizler milletçe bir olacağız, beraber olacağız, el ele olacağız, dayanışma içinde olacağız. Allahın izniyle er veya geç bu ülkenin topraklarından terörü kazıyıp atacağız. Zira terör çirkin yüzünü, kanlı yüzünü, insanlıktan, insaftan ve vicdandan uzak yüzünü bu kez de maalesef Güngören'de gösterdi. Olay yerinde incelemelerde bulunduk. Hastanelerdeki kardeşlerimizi ziyaret ettik. Cenaze törenlerine katıldık. Gerçekten dayanılır gibi değil. Ama dayanacağız." BİRİLERİNİN İHBARINI ALIPTA SÜMENALTI EDEN BİR İKTİDAR YOK BU TÜRKİYE'DE Bütün bir Türkiye ve bütün bir milletle Hakkari'den Edirne'ye, Iğdır'dan Muğla'ya, Samsun'dan Antalya'ya hep birlikte tek yürek olduklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, 880 bin kilometre karelik Anadolu topraklarını muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmanın hesaplarını yaptıklarını vurguladı. Eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, tarımda, enerjide, bütün alanlarda buna yönelik adımlar attıklarını dile getiren Erdoğan, "Bu adımları atarken bir taraftanda terörle mücadele yapıyoruz. Mafya ile çetelerle mücadele ediyoruz. Bütün bu mücadeleler ülkemizin huzuru ve mutluluğu için Burada özellikle bir şeyi hatırlatmak istiyorum. Bizler ülkemizde huzurlu, mutlu bir zemini, yakalamadıkça kendimizi huzurlu, kendimizi mutlu addetmiyoruz. Bunu böyle kabul etmiyoruz. Bizler diyoruz ki er veya geç bütün bu topraklarda inşallah huzuru da, mutluluğu da beraber yaşayacağız ve hep beraber tadacağız. Hiç bir zaman operasyonlar hız kesmeden devam edecek. Birilerinin ihbarını alıpta sümenaltı eden bir iktidar yok bu Türkiye'de. Bunu böyle biliniz." diye konuştu. Erdoğan, daha sonra TOKİ konutları hak sahibi bazı vatandaşlara anahtarlarını verirken Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen projelerin açılış kurdelesini kesti. haber10
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|