AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 07-04-2008, 20:46   #1
Kullanıcı Adı
Berika
Standart Erdoğan'a kahkaha attıran soru-İZLE
BAŞBAKAN ÜSTÜN ZEKALI ÇOCUKLARLA BİR ARAYA GELDİ

Erdoğan'a kahkaha attıran soru-İZLE
Erdoğan, çocukların soruları karşısında son günlerde kapatma davasıyla yaşadığı gerginlikten kurtularak zaman zaman kahkaha attı.

Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği'nin Liderlik Eğitim Programı'nda ders veren Başbakan Erdoğan, TOBB Üniversitesi'nde 'liderlik' dersi verdi. Liderin sadece devlet ve siyasetle ilgili olmadığını belirten Başbakan Erdoğan, liderin geniş ufuklu, etkin, sözünü dinleten, karizmatik, tek adam mantığı olmayan, kitleleri peşinden koşturan, etkileyici bir hitabet gücü bulunan, kazanmayı bilen, tereddüdü olmayan biri olması gerektiğini belirtti.

Yönetici ile liderlik arasında farklar bulunduğunu aktaran Erdoğan, yöneticinin istikrarı sağlayan, liderin ise sıçramayı yaptıran kişi olduğunu söyledi. Hiçbir zaman temel atan lider olmadığını belirten Erdoğan, temeli yöneticilere attırdığını, yatırımların tamamlanması için de sürekli takip ettiğini kaydetti.

Büyük liderlerin, ödül avcılarının arasından çıkamayacağını belirten Erdoğan, büyük liderin dava adamı olduğunu söyledi. Kaybedilen pek çok savaşın sebebine bakılması halinde liderlerinin savaş meydanında olmadığını görüleceğini belirten Erdoğan, liderin aynı zamanda ayakları yere basan kişi olması gerektiğini belirtti. Türkiye'nin 5,5 yıllık iktidarları döneminde 'gündemi belirlenen ülke' olmaktan çıkıp 'gündem belirleyen ülke' olduğunu aktaran Erdoğan, Suriye-İsrail arasında arabuluculuk yaptıklarını ve yakında İran'ın nükleer çalışmalarıyla ilgili de arabuluculuk yapabileceklerini bildirdi.

Konuşmasından sonra çocukların sorularını yanıtlayan Erdoğan, zaman zaman gülümsedi, bazen de kahkaha attı. Adanalı bir öğrenci, bir süre önce bir tüp patlamasıyla yanan dayı ve yeğenin acilde maruz kaldıkları durumdan sonra kimsenin acil kapılarından çevrilmemesini sağlayan Erdoğan'a teşekkür etti.

Türkiye'de siyasetçilerin eşlerini pek fazla yanlarında bulundurmadıklarını belirten öğrenci, Erdoğan'ın birçok programa eşiyle katılmasıyla ilgili olarak 'Eşinizi çok mu seviyorsunuz? Yoksa bir kadının görüşüne çok mu ihtiyacınız var?' diye sordu. Başbakanı sevindiren ve gülümseten bu sorudan sonra Erdoğan, "Tabi eşimi sevmem tartışılmaz. Ben eşimi sevmezsem mutlu bir aileyi...Herşeyden önce liderlik ailede başlıyor. Yani eşinizle beraber bir eş liderlik de adeta oluşturmamız gerekir" diye konuştu.

Seçimlerdeki başarısını eşine borçlu olduğunu belirten Erdoğan, eşiyle birlikte dolaşmaması halinde bu kadar başarılı olamayacağını ileri sürdü. Bir öğrenci ise Başbakan'a duygularını bir şiirle ifade etti. Başbakan'a 'Sizin şiiri çok sevdiğinizi ve bir şiir kasetiniz olduğunu biliyorum' diye sözlerine başlayan öğrenci, Erdoğan'a yazdığı şiirini okudu.

Şiirden sonra Erdoğan'a seslenen öğrencinin, "Yeni bir şiir kaseti çıkartacak mısınız" şeklindeki sorusu salondakilerle beraber Erdoğan'a da kahkaha attırdı. Erdoğan, "Başımıza iş aldık. İnşallah ikincisini düşünmüyoruz" diye konuştu.

Sakaryalı bir öğrencinin, 'Yüreğime bir ateş gibi düştüğünüz ilk andan itibaren kalbimin en derinliklerinde hissettiğim bu sevdayı anlatmakta zorluk çekiyorum.' diye başlayan sözleriyle Erdoğan'a sevgisini anlattıktan sonra "İnşallah gelecekte Sakarya Belediye Başkanı olacağım" sözleri yine salonda kahkahalara neden oldu. Başbakan ise öğrenciye gülümsemekle yetindi.

Programda birçok siyasi ve ekonomik konuyla ilgili soruları yanıtlayan Erdoğan, el kaldıran öğrencilere söz vermek isterken kürsüdeki öğrenci "Başbakanımıza teşekkür ediyoruz. Soru faslımız burada bitiyor" dedi. Öğrencinin soruları kesmesi üzerine kısa bir şaşkınlık yaşayan Erdoğan, daha sonra 'Emir demiri keser' diyerek güldü. Başbakan Erdoğan, programdan sonra öğrencilerle toplu bir hatıra fotoğrafı çektirdi.

04.Temmuz.2008 18:52:05

http://www.samanyoluhaber.com/haber-107732.html

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-04-2008, 22:58   #2
Kullanıcı Adı
Berika
Standart Eşimi sevmem tartışılmaz
Eşimi sevmem tartışılmaz 4 Temmuz 2008

DHA

Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneğinin TOBB Üniversitesindeki Liderlik Eğitim Programı'na katılan gençler Erdoğan'a ilginç sorular yöneltti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneğinin TOBB Üniversitesindeki Liderlik Eğitim Programı'na katıldı.

Konuşmasının ardından salonda bulunan gençlerin sorularını yanıtladı. Bir kız öğrencinin, "Eşiniz sürekli yanınızda. Eşinizi çok mu seviyorsunuz?" sorusuna gülerek yanıt veren Erdoğan, "Tabi ki eşimi sevmem tartışılmaz. Ben eşimi sevmezsem...Her şeyden önce liderlik ailede başlıyor.Eşinizle beraber eş liderlik oluşturmanız lazım.Toplumumuzun yüzde 52'si bayan.Eğer ben eşimle beraber Türkiye'yi taramamış olsam o zaman böyle bir neticeyi almam mümkün değil. Öyle yerler oluyor ki; ben ulaşamıyorum ama eşim ulaşıyor. Beraber çıktık bu mücadeleye. Beraber yürüdük biz bu yollarda derken şarkıyı ilk önce hanımla beraber söyledik" diye konuştu.

Önce Erdoğan’ı öven bir şiir okuyan bir öğrenci daha sonra ”Yeni bir şiir kasetiniz ne zaman çıkacak” sorusunu yöneltti. Salonda kahkahalar yükselirken Erdoğan da gülerek “Başımıza iş aldık ikincisini şu anda düşünmüyoruz” yanıtını verdi.

Alt 07-04-2008, 23:01   #3
Kullanıcı Adı
tayyipleyiz
Bayanlara bakış açısının güzel yansıması olmuş. Teşekkürler Zeynep (+)
tayyipleyiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-04-2008, 23:05   #4
Kullanıcı Adı
Kafes
:D Masallah Allah Recep Tayyip Erdogan' i basimizdan eksik etmesin, onun gibi ve daha iyilerinin yetismesini saglasin insAllah
Kafes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-04-2008, 23:07   #5
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
(+)
Alt 07-04-2008, 23:17   #6
Kullanıcı Adı
Berika
Alt 07-04-2008, 23:34   #7
Kullanıcı Adı
Meftun
hayranım ya keşke teşkilattaki herkes onun gibi olsa
bayanlara katlanamayan,onları istemeyenlere örnek teşkil etsin ;)
Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-05-2008, 12:19   #8
Kullanıcı Adı
kardelen007
Konuşmasını dinlemek daha da güzeldi...Ne güzel de ifade etti soruya karşı cevabını..Gerçekten beraber yürüdüler başarıya ;)...Rabbim başbakanımızı başımızdan eksik etmesin...
kardelen007 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-05-2008, 12:25   #9
Kullanıcı Adı
Demokrat
Basbakanimiz o yüzünüz her daim gülsün.. bu insanin kiymetini bilmeyenler var, ona yaniyorum!
Alt 07-05-2008, 12:32   #10
Kullanıcı Adı
politikaci
ay keşke bende orda olsaydım neler neler sorardım
politikaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)