AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 04-02-2009, 15:10   #1
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Standart ERDOĞAN'DAN CEMİL ÇİÇEK'E SER YANIT
Ne demek sınıra dayandı

2 Nisan 2009 Perşembe

Erdoğan, yardımcısı Çiçek’in ‘DTP sınıra dayandı, güvenlik meselesi’ sözlerine sert çıktı. Başbakan ‘Bu ülke hepimizin. Ayrımcılığa müsaade etmemiz mümkün değil. Bana göre doğru değil, hoş değil’ dedi.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, seçimde barış içinde yarışıldığını belirterek ‘Şu sınıra dayanmış, ne demek bu? AK Parti Kars’ı, Ardahan’ı aldı. Bunu nasıl yorumlayacaksınız’ dedi. Erdoğan, G-20 Liderler Zirvesi için İngiltere’ye gitmeden Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’e atfedilen ‘DTP Iğdır’ı aldı, yani Ermenistan sınırındalar, güvenliğe dikkat etmek gerekir’ sözlerini eleştirdi.

Erdoğan'dan Cemil Çiçek'in sözlerine tepki
http://www.stargazete.com/politika/b...pki-179267.htm
O BÖLGELERDE 1. PARTİYİZ

GüneydoĞu ve Doğu Anadolu bölgelerinde partisinin il genel meclisi oylarının yüzde 34 seviyesinde olduğuna işaret eden Erdoğan, DTP’nin bu bölgedeki oy oranının ise yüzde 24 olduğunu söyledi. İki parti arasında 10 puanlık fark olduğunu belirten Erdoğan, ‘Tabii ki bölgenin birinci partisi AK Parti’dir. Belediyeler noktasında doğrudur. Burada kazandıkları artı bir iki belediye vardır’ dedi.‘DTP sınıra dayandı’ yorumunu da ‘Bu ülke hepimizin. Burada ayrımcılığa müsaade etmemiz mümkün değil’ diye değerlendirdi ve şöyle konuştu:

BÖYLE ŞEY SADIR OLMAZ

‘Yani ‘şu sınıra dayanmış’, ne demek bu? Orada bir şehrin belediyesini almış olabilir. Böyle bir değerlendirmeyi yapmak, bana göre doğru değil. AK Parti Kars’ı, Ardahan’ı aldı. Bunu nasıl yorumlayacaksınız? Bunlar sınır iller değil mi? Bu yaklaşım tarzı hoş değil. AK Parti Gaziantep’i, Hatay’ı aldı. Bunlar da sınır illerimiz. ‘Sınıra dayandı’... Böyle bir şey olmaz.’

Başbakan Erdoğan, isim vermeden Çiçek’i kastederek, ‘Burada olsa olsa bireysel bir yorum farklılığı olabilir. Kendilerinden böyle bir şey sadır olmaz. Olayı sadece bir ilde görmek yanlış olur. Geneline bakmak ve bunun üzerinden değerlendirmek gerekir’ diye konuştu. HASAN ÖYMEZ

6 bakanı da dışarı koyarım

‘Bakanlardan istifa jesti’ başlıklı haberin sorulması üzerine Başbakan, medyanın da sorumluluk içinde olması gerektiğini vurguladı ve şöyle dedi: ‘Şimdi olmayan bir şeyi özel haber olarak gazetenin habercisi veriyor. Gazete de manşetten bunu veriyor. Bunu olumlu bir yaklaşım olarak görmem. Bunu ülkemin menfaatlerine ters olarak görürüm. Bir de sen hangi hakla kalkıp da Bakanlar Kurulu’ndan ‘şu bakan bana söyledi, bu bakan bana söyledi’... Sana hangi bakan bunu söylemişse gel bunu bana söyle bakalım. Bunu da sorduğun zaman ‘6 bakandan ben bunu teyit ettim’. Böyle habercilik olur mu? 6 bakan nasıl olur da gizli bir toplantıyı size deşifre eder. Bunu deşifre ettiği anda o bakan, bakan olmaktan çıkmıştır. Bana bunu söylesinler, ben 6 bakanın 6’sını da dışarı koyarım. Çok ayıptır, çirkindir. Olmayan şeyi varmış gibi göstermek medyaya yakışmıyor. Kim olursa olsun. Bunu özellikle açıklamak durumunda kaldım.’’

Ergün’den Çiçek’e DTP tepkisi

Kabine değişikliğiyle ilgili bir soruya karşılık Erdoğan, şunları söyledi: ‘Kabinede revizyon her zaman yapılabilir. Şu anda zaten bir değerlendirme döneminin içerisindeyim. Kabinede de parti MYK’sında da yapılabilir, hepsi yapılabilir.’

Başbakan Yardımcısı Çiçek’e parti içinden de tepki geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, Çiçek’i, vatandaşı rencide edici açıklamalar yapmakla eleştirerek, düzeltme yapmasını istedi. Ergün şunları söyledi: ‘Seçmen niye bunlara oy verdi diye düşünmemeliyiz. Niye biz seçmenden oy alamadık diye düşünmek gerekir. DTP’ye oy veren vatandaşlarımızın hiçbiri Cemil Bey’in söylediği saiklerle oy vermedi. Bakanın çıkışı kişiseldir. Kişisel çıkışını ben kişisel olarak kabul etmiyorum. Ayrıca bakanın görüşü partimizin politikalarını yansıtmıyor. Partimizin yaklaşımlarıyla bağdaşmıyor. Doğru bir beyan değil. Açıklık getirmesi gerekiyor. Demokrasi millete kabahat bulan, milletin hatasını araştıran bir rejim değildir.’

Asıl değerlendirme Londra dönüşünde

BAKANLAR Kurulu’nda seçim sonuçlarını masaya yatıran Başbakan Erdoğan, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında da kurmaylarının seçim analizlerini dinledi. AK Parti kurmayları, oylardaki 8 puanlık düşüşün sebeplerini tartıştı. Erdoğan, genel başkan yardımcılarına tek tek söz vererek yorumlarını dinledi. Ekonomik kriz ve işsizliğin yanı sıra medyanın AK Parti’ye yönelik muhalefeti oy düşüşündeki önemli sebeplerin başında yer alırken, birçok ilde bütün muhalefet partilerinin AK Parti’ye karşı ortak aday etrafında birleştiği yorumları yapıldı.

VEKİLLERLE GÖRÜŞECEK

KURMAYLARINI tek tek dinleyen Erdoğan, bir hafta içinde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nu (MKYK) toplamak istediğini söyledi. Erdoğan’ın programının uygun olması halinde Londra dönüşü yarın MKYK’yı toplayabileceği öğrenildi. Başbakan Erdoğan’ın ayrıca, tüm milletvekilleriyle gruplar halinde görüşme kararı aldığı öğrenildi.

TEK TEK ARAŞTIRILACAK

BAŞBAKAN Erdoğan, öte yandan 81’in tamamında seçmenin verdiği mesajın incelenmesi için çalışma başlattı. Kamuoyu araştırma şirketleri, vatandaşlarla ve teşkilatlarla görüşerek rapor hazırlayacak. İllerden gelecek raporlarla da 81 ilin fotoğrafını çekilecek. Hazırlanacak raporlar doğrultusunda AK Parti yeni döneme ilişkin parti politikalarını belirleyecek.(STAR)

Konu Yıldırım tarafından (04-02-2009 Saat 15:12 ) değiştirilmiştir..
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-02-2009, 15:30   #2
Kullanıcı Adı
aşk-ı ilahi
cemil çiçek gibi..saygın ve her zaman yaptıkları halk tarafından takdir edilen bi bakanımızdan bunları duymak beni inanılmaz şaşırttı..

başbakanın dediği gibi bu ayrımcılık bu ülkeyi çok gerilere götürür..eminim gereken önlemler alınacaktır..

bu söz iki ucu sivri bi söz..kullanmak isteyenler kullanır...buda ülkemiz için hiçde iyiy olmaz..

ben bi kürt vatandaş olarak çok rahatsız oldum şahsen!!!!
aşk-ı ilahi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-02-2009, 15:32   #3
Kullanıcı Adı
patriot
Hiç Şaşırmadım... Dünü belli olanların bugünü beni şaşırtmaz ...
patriot isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-02-2009, 15:32   #4
Kullanıcı Adı
ultrAstribun
Biraz önce Cemil Çiçek "kimlik siyaseti yapılmasına karşıyız" şeklinde bir açıklama yaptı.
ultrAstribun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-02-2009, 15:35   #5
Kullanıcı Adı
Tarantula_
Hoş bir durum değil ama Cemil Çiçek'den mutlaka bir açıklama yada özür gelecektir..
Alt 04-02-2009, 15:45   #6
Kullanıcı Adı
Supraliminal
Cemil çiçeği sonuna kadar destekliyorum ben çok doğru sölüyor dtp o bölgede ne kdar gelişirse tehlike arz eder.
hatırlatırım;
mehmetçiğin pkk operasyonlarını engellemek için dağa çıkıp kamp kuran dtp değilmiydi
pkkyı kabul etmeyen dtp değilmi.
Cemil çiçek sonuna kadar haklı dtp konusunda.
Supraliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-02-2009, 16:09   #7
Kullanıcı Adı
Morte
Alıntı:
[O]bjektif Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Cemil çiçeği sonuna kadar destekliyorum ben çok doğru sölüyor dtp o bölgede ne kdar gelişirse tehlike arz eder.
hatırlatırım;
mehmetçiğin pkk operasyonlarını engellemek için dağa çıkıp kamp kuran dtp değilmiydi

Zaten genel olarak Kürtlere değil, sadece DTP'ye tepki var ki ben bu tepkinin arkasındayım. DTP o bölgede bir tehlikedir...
Morte isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-02-2009, 16:11   #8
Kullanıcı Adı
Tarantula_
Alıntı:
[O]bjektif Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
hatırlatırım;

Onların daha soğuk kanlı olup hainlerin eline koz olabilecek sözler sarf etmek yerine somut adımlara öncülük etmeliler ki zaten o tutum içerisindeler. Cemil Çiçek gerekli açıklamayı yapmış yanlış anlaşıldığını dile getirmiştir zaten.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)