03-16-2010, 19:00 | #1 |
Erdoğan'dan Ermenistan'a "one minute"
Başbakan Erdoğan BBC'ye Ermeni soykırım iddiaları ile ilgili açıklama yaptı.
Erdoğan: "Ermenistan Diasporanın etkisinden kurtulmalı. Sonuç alınmazsa Türkiye'deki Ermenistan kökenli kaçak işçiler geri gönderilebilir. Ermeni Diasporası uluslararası arenada şov yapıyor" dedi. ayrıntılar gelecek...
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
03-16-2010, 22:24 | #2 |
İngiltere'de Başbakan Gordon Brown ile görüşen Başbakan Erdoğan'ın Ermenistan ile ilişkilerde gelişme sağlanmaması halinde işte bu kararı uygulayabileceğini söyledi..
ngiltere'de Başbakan Gordon Brown ile görüşen Başbakan Erdoğan'ın Ermenistan ile ilişkilerde gelişme sağlanmaması halinde 100 bin kaçak Ermeni'yi sınırdışı etmek zorunda kalabileceklerini söyledi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Londra temaslarında İsveç Parlamentosu ve Amerikan Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nden geçen Ermeni tasarıları da vardı. Erdoğan, "Tarih parlamentolarda değil arşivlerde bilimadamlarınca yazılır, yargılanır" dedi. Tarihin siyasete alet edilmemesi gerektiğinin altını çizen Erdoğan, 'Diaspora yurtdışında aldırdığı kararlarla şov yapıyor, Türkiye'deki 100 bin kaçak Ermeni vatandaşının sınırdışı etmek zorunda kalabiliriz' dedi.. AA |
|
03-16-2010, 23:00 | #3 |
iyi bir adım inşallah hayırlı olur
|
|
03-16-2010, 23:01 | #4 |
|
|
03-17-2010, 00:30 | #5 |
Başbakanın bu konuşmasında ben bir tuhaflık gördüm.
Bir ülkenin başbakanı ülkemde şu kadar kaçak var diyor ve buna biz göz yumuyoruz, bak şöyle olursa göz yummayız diyor. Kaçak.... Yani ülkede kanunsuz duranlar. kanunsuz duranlara, kaçaklara ülkenin başbakanı resmen idare ediyoruz diyebilir mi? bunu bir tehdit unsuru gibi kullanıp şöyle yapmazsanız bu kaçakları göndeririz ha der mi? Bence hoş olmamış bu uslup. |
|
03-17-2010, 00:37 | #6 |
BBC Türkçe: Ermeni tasarısı nedeniyle Türk dış politikasının sıkıştığı eleştirisine katılıyor musunuz? Türkiye komşularıyla sıfır sorun politikası izliyor. Ama Ermeni tasarısını kabul eden ülkelerin sayısının önümüzdeki dönemde artması bekleniyor yakında İngiltere'de gündeme gelecek, Almanya'da benzer hazırlıkların olduğu söyleniyor. Türkiye komşularıyla sıfır sorun politikası izleyen ama dünyanın geri kalanıyla kavgalı bir ülke tablosuna mı geliyor? Erdoğan: Biz tabii sıfır sorun politikamızı kararlı bir şekilde sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Ama biz elimizi uzatırken karşımızdaki elini yumruk haline getiriyorsa bizim yapacak bir şeyimiz olmaz. Ama biz her zaman elimizi barış için uzatacağız, sevgi için uzatacağız, yeter ki karşımızdaki eller yumruk haline gelmesin. BBC Türkçe: Türk dış politikası sıkıştı mı sizce Ermeni tasarısı konusunda? Erdoğan: Şu anda böyle bir şey problem söz konusu değil. Ermenistan'la ilgili gelişmelerde de sıkıntı bizim değil, sorun bizim değil, aslında Ermenistan'ındır...Ve şu anda Ermenistan'ın çok önemli bir kararı vermesi lazım. O da diasporanın ipoteğinden Ermenistan'ın kurtulması lazım. Eğer Ermenistan'ı seven ülkeler varsa, başta Amerika, Fransa, Rusya olmak üzere, bir defa Ermenistan'ı bu diasporanın ipoteğinden kurtarmaları gerekir. BBC Türkçe: Peki Ermeni tasarısının başka ülkelerin parlamentosunda kabul edilmesi konusunda ne diyorsunuz? Erdoğan: Bunların hiçbirisi bizi ilgilendirmez. Bunların hiç birisinin Ermenistan-Türkiye arasında bir yeri yok. Bunlar kendi kendilerine rol çalıyorlar. Bu ülkelerin Ermenistan ile ne alakası var, bunlara kim bu görevi verdi? Nereden çıkarıyorlar bu görevi? Burada eğer taraf ülke varsa bu Türkiye Ermenistan'dır- eğer taraf ülke varsa... Bunlar almış oldukları bu kararla şov yapıyorlar... Ve Ermenistan halkına da zarar veriyorlar... Bir şey eğer olacaksa da çıkmaza giriyor... Bakın benim ülkemde, 170 bin Ermeni var; bunların 70 bini benim vatandaşımdır. Ama yüz binini biz ülkemizde şu anda idare ediyoruz. E ne yapacağım ben yarın, gerekirse bu yüz binine hadi siz de memleketinize diyeceğim; bunu yapacağım. Niye? Benim vatandaşım değil bunlar... Ülkemde de tutmak zorunda değilim. Yani şu anda bizim bu samimi yaklaşımlarımızı bunlar bu tavırlarıyla ne yazık ki olumsuz istikamette etkiliyorlar, bunların farkında değiller. |
|
03-17-2010, 00:39 | #7 | |
Alıntı:
Başbakanımız burada biz her zman sürece barışsal yaklaştık eğer ermenistanı seviyorsa diğer ülkeler ve ermenistan kendi halkını seviyorsa bizim dostça tutumumuza dostça yaklaşsınlar mesajı veriyor. Aba altından sopa gösteriliyor bence güzel bir gelişme |
||
03-17-2010, 13:47 | #8 | |
Alıntı:
Ben buna takılmadım, bir başbakanın "ülkemde şu kadar kaçak var, idare ediyoruz" anlamındaki sözlerine takıldım. KAÇAGI idare etmek değil kaçaklarla mücadele etmek gerekir diye düşünüyorum. Kaçaksa, kanunsuz olarak ülkeye girmişlerse bunlara ırkına bakılmaksızın gereken yapılmalıdır. |
||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|