AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK Parti'nin Kurucu Genel Başkanı ve T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bölümü,resimler bilgiler ve paylaşımlar.

Stil
Seçenekler

Alt 05-14-2014, 20:24   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Erdoğan'dan Soma Maden Faciası Açıklaması: Kamuoyunu Tatmin Edecek Adımlar Atılacak
Erdoğan: Kamuoyunun tatmin olacağı adımlar atılacak

Başbakan Erdoğan, Soma'da meydana gelen maden faciasıyla ilgili kamuoyunun tatmin olacağı adımların atılacağını ve sorumluların cezalandırılacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın açıklamasından satırbaşları şöyle:

Soma'daki maden faciası İlk belirlemelere göre 238 işçimizi Hak'ka uğurladık. 80 yaralımız var.

Son derece meşakatli bir süreçten geçiyoruz. Emekçi kardeşlerimizin hayatını kaybetmesinin acısını yaşıyoruz.

Vefat eden kardeşlerimizin ailelerinin hem de milletimizin başı sağolsun. Yaralı kardeşlerimize Allah'tan acil şifalar diliyorum.

Kaza haberini duyar duymaz en yakından en uzağa kadar kademe kademe tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bunun dışında tüm programlarımızı iptal ettik.

Olayı duyar duymaz Enerji Bakanımız ve milletvekillerimizi bölgeye doğru yola çıkarttık.

Mümkün olan en hızlı şekilde tüm teknolojik donanımlarla madendeki kardeşlerimize müdahale ettik. Devletin tüm imkanlarını devreye aldık.

Sadece arama kurtarma faaliyetleri değil, vefat eden kardeşlerimizin kimliklerinin tespit edilmesi noktasında burada fotoğraflarla ailelere gösterilmek suretiyle teşhis yapılıyor. Yoksa vücutlarında en ufak bir darbe, yara söz konusu değil. Ama kimlik olmadığı için kim kimdir bilinmiyor.

Bu aşamadan sonra gereken herşeyi yapacağız. Madden ve manen Türkiye Cumhuriyeti olarak buradayız.

Adli ve idari olarak yapılması gereken çalışmalar da şu anda başlamıştır.

Türkiye genelinde 3 günlük bir milli yas ilan ettik.

Herkesin emin olmasını istiyorum, bu kaza en ince ayrıntılarına, en küçük detaylarına kadar araştırılacak ve araştırılıyor. Hiçbir ihmalin göz ardı edilmesine izin vermeyiz, vermeyeceğiz. Olayı aydınlatacak ve hem yakınların hem kamuoyunun tatmin olacağı adımlar da atılacaktır. Herkes bu konuda müsterih olsun.

Vefat eden kardeşlerimizin çocuklarının yanında olacağız. Bakanlıkların yaptığı etkinlikler iptal edilecek.

Bu tür havaları fırsat bilip, bunları istismar etmek isteyen bazı aşırı uçlar var, gruplar var. Bunlara da değer verilmemesinin ülkemizin huzuru için, ülkemizin birliği, beraberliği için çok çok önemli olduğunu hatırlatmak istiyorum.

Rabbim inşallah milletimize bir daha böyle acı yaşatmasın.

İçeride tahmi olarak 120 işçinin bulunduğu belirtiliyor.

Meclis'e sunulan Soma önergesi sadece o günkü gündemi engellemeye yöneliktir. Bir tek Soma kelimesi bulamazsınız. Bu şimdi suistimal için kullanılmaya çalışılıyor biz buna asla izin vermeyiz. Tutanak şaşırtıcıdır çünkü konuyla alakalı tek bir şey yok içinde.

Kaynak

Haber 7 14.05.2014

Konu Cihannur tarafından (05-19-2014 Saat 06:56 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-15-2014, 23:18   #2
Kullanıcı Adı
BlueMoon
1850 lerden örnek vermek başbakanımıza yakıştı mı ?

halk bu örnek karşısında ne düşündü ?

bu mesleğin fıtratında var ne demek ?

biraz öz eleştri yapmamız gerekmiyormu ?
BlueMoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-15-2014, 23:27   #3
Kullanıcı Adı
zülcenaheyn
Alıntı:
BlueMoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Uzak Doğu'da daha bir hafta önce feribot kazasında 200 küsur insan öldüğü için bir başbakan istifa etti.

Eğer istifa etmese ne yapabilirdi? O zaman kendisini savunmak durumunda kalırdı. İşte biz bunu yaşıyoruz bu ülkede maalesef.
zülcenaheyn isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-16-2014, 01:59   #4
Kullanıcı Adı
Isikveren
Ne istifasi yahu iyice saçmaliyorsunuz

Basbakanin vermis oldugu örneklere gelince, orada seni hakli buluyorum, bence gereksiz bir konusma idi
vede konusmayi çok uzatti
Sadece bu fikrine katiliyorum

Allah basbakanimizin yar ve yardimcisi olsun (amin)
Isikveren isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-16-2014, 06:08   #5
Kullanıcı Adı
cms
Alıntı:
BlueMoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Teknik açıdan verilen tarihler bir bakıma talihsizlik
Yahu birisi Başbakan a hangi tarihte olduğumuzu hatırlatsın.

Gelelim Fıtrata.
Spiegel in yazmış olduğu gibi bu olaylar olur veya bu vakaalar olur dememiştir,Başbakan.

Spiegel Formular 1 de kaza olup ölen olunca
Diyorki bu sporda zaten bunlar programlanmıştır.Bu işin Rizikosu vardır.Bu denli ikiyüzlü bir yayın organi

Başbakanın
Bununla demek istediği kaza olasılığı çok yüksek bir konum ile birlikte kurtulma imkanıda zor olan bir işten bahsetmeye çalıştı.

Belki biraz konu dışı olacak

Ben AKP li değilim.Siyasetten oldukça uzak durmaya çalışan ve Türkiye dışında ikamet eden birisiyim.

Benim buradaki AKP ye gönül vermiş olan insanlar a diyeceğim.
Bu Adam a sahip çıkın.Ve bu adamın yetiştirdiklerinede sahip çıkın.

Zaten bu konuda kendimi yazmamak için zor tutuyorum.

Yazdığım gibi haberleri internetten takip etmeye çalışıyorum.
Şuan bu adama yapmadıkları kalmadı, ve halen de despotca yalanlar a devam ediyorlar.

Sonuçta biz Tepki verdik diyen basın onlar ise Tekmeledirler demeye getirdi.

Markette vurmuş vatandaş davacı olmiycakmış diyerek sivilcesini gösteriyor.
Konuşmalarını bilhassa dış basın çarpıtıp sunuyor.

Bunun yanında fırsatcı dedi Başbakan,
Ne fırsatcısı despot ve Hain adeta.

AKP nin yapmış olduğu hatalar olmuyor değil oluyor.

Bir Başbakan bir kaç koruması ile market e yöneliyor,Halkımdır diyor.Benim insanımdır diyor.Adamlar adeta saldırıyor ya.

Bakanlar olay yerinde daha ilk günden bu yanaki Taner Yıldız.
İnsanlar içinde halen bunun değerini ve kıymetini bilen yok.

Yani burada şimdi AKP Formu diye yazmıyorum.
Yani bu yapılan gerçekten alçaklık.

Sanki Başbakan oraya gitmeden önce orada Berlin Duvarından dahada yüksek Duvar ördürmesini bilmiyormuydu.

Bunu yapmadı ve yaptırtmadı.

Sonrada dedenin birisi çıkıyor 15 yaşında diyor.
Medya yazıyor gösteriyor sonradan 19 olduğu ortaya çıkıyor.

Çıkan haberler bu yönde.

Sonuçta Sandıkda gömemedikleri AKP yi Somada gömmeye gayret içerisinde olan insan müsvetteleri var.

Tekrar ediyorum AKP nin yanlışları yok değil var.
Ama iftira ile Başbakan a ve yanındakilerine saldırmak ile daha sonr ikide birde sokaklara dökülüp eşkiyalık yapmak ile bu sorunlar çözülmez.

Bu olay başka bir devlette olsunda bakalım kaç gün içinde bir Bakan bir Başbakan geliyor.

Bu adam bunları hak etmiyor.

Elimizi vicdanımıza koyup bir bakmalıyız.Şuana kadar gelmiş ve geçmiş en iyi ve çalışkan bir hükümet herkesi kucaklamaya çalışan bir düzen kurmak ve Başbakan insanların harbiden dünya refahını düşünen bir insan.

Ama konu öyle oldu ki uçan sineğin kanadı kopsa AKP den soruluyor.

Adamlar ellerinden geldiği kadar yapıyorlar.

Ben geçmiş hükümetleride biliyorum.
Adamlar Türkiyeyi Basından yönetiyorlardı ya.

Türkiyenin gündemini Avrupa belirliyordu.

Incirlikten uçak kalkıyorda karaoğlan benimde haberim yeni oldu dediği günleri biliyorum.

Ben bazen Başbakan ve etrafındakilerinin sabrına hayret kalıyorum.

Bu satılmış insanların bu azınlıkta olan insanların gerçekten biran önce Akıllarını başlarına alması dileği ile..

Yani buraya üye olup AKP nin reklamını yapmak için gelmedim.
Gördüklerimi ve bir takım kabataslak olarak değerlendirmemi yazdım.

AKP Forumunda herhalde AKP yi eleştirecek halin yoktu diye düşünen olabilir.
Hayır AKP ninde yanlışları var.Ama şuan en büyük yanlış AKP ve bilhassa Başbakan a olmaktadır.

İnsanların öfkesi kini ve nefreti onları despotluğa,iftiralar a ve Adaletsizliğe itmemeli.

Tamam can bu kolay değil.İnsanlar vefaat etti.Gerçekten zor bir durum.
Bunu anlamak için Aileden birisinin vefaat etmesi gerekiyor.

Lakin bu insanların ölüm emrini AKP vemedi.
1999 da Deprem oldu o kadar insan vefaat etti.

Elbette görmemezlikten gelmiyorum.Umursamamazlık yapmıyorum.
Yetkili insanlar a ve sorumlu insanlar a bunun hesabı sorulacaktır.

Ama ilk etapta bu şirketin başında olanlar ile başlanması gereklidir.

Geçen Teknoloji Harikası olan Uçak kayboldu.Yok oldu.
Yani ölüme Teknoloji engel değil.

Elbette bunun yanında yapılması gereken imkanlar ve tedbirler alınır ve alınması gereklidir.

Vefaat edenler Allah c.c rahmet diler geride kalanlar a sabırlar temenni ederim.
cms isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-16-2014, 07:44   #6
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
cms Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

AK Parti Forum, demokratik ve özgürlükçü bir platformdur. Forumumuzun kurallarına uymak koşuluyla AK Parti'yi eleştirmenizde herhangi bir beis yoktur.

Konu Cihannur tarafından (05-19-2014 Saat 03:29 ) değiştirilmiştir..
Alt 05-16-2014, 10:51   #7
Kullanıcı Adı
sevgikelebegi
önceki yönetimlerin basiretsizliği bizimkini bağlamamalı bence. 29 nisanda yapılan somayla ilgili önergeyi diğer partilere rağmen reddettilerse bizimkilerin de biraz özeleştiri yapmaları lazım. azcık sorumluluk almaları lazım, açıklamaları lazım en azından hesaplayamadık filan desinler, soma daha dayanır diye düşündük desinler. yoksa bunun sonu holdingle anlaştık bize sus payı verdiler biz de yedik, olabilecek kazayı umursamadıka gelecek konu. her insan hata yapar ama zararın neresinden dönülse kardır.
başbakanımız çok kararlı ve karizmatik bir duruşa sahip olabilir ama son olaylarda o bile kontrolünü kaybetmiş görünüyor, bu gün marketteki dayak görüntülerini izledim, bunu bile bile yapmaz bir insan. hiç kimseye faydası yok.Allah sonumuzu hayır etsin.
ölenlere rahmet, yakınlarına sabır diliyorum

Alıntı:

Ben bazen Başbakan ve etrafındakilerinin sabrına hayret kalıyorum.

Bu satılmış insanların bu azınlıkta olan insanların gerçekten biran önce Akıllarını başlarına alması dileği ile..

Yani buraya üye olup AKP nin reklamını yapmak için gelmedim.
Gördüklerimi ve bir takım kabataslak olarak değerlendirmemi yazdım.

Hayır AKP ninde yanlışları var.Ama şuan en büyük yanlış AKP ve bilhassa Başbakan a olmaktadır.

İnsanların öfkesi kini ve nefreti onları despotluğa,iftiralar a ve Adaletsizliğe itmemeli.

Tamam can bu kolay değil.İnsanlar vefaat etti.Gerçekten zor bir durum.
Bunu anlamak için Aileden birisinin vefaat etmesi gerekiyor.

Lakin bu insanların ölüm emrini AKP vemedi.
1999 da Deprem oldu o kadar insan vefaat etti.

Elbette görmemezlikten gelmiyorum.Umursamamazlık yapmıyorum.
Yetkili insanlar a ve sorumlu insanlar a bunun hesabı sorulacaktır.

Ama ilk etapta bu şirketin başında olanlar ile başlanması gereklidir.

Geçen Teknoloji Harikası olan Uçak kayboldu.Yok oldu.
Yani ölüme Teknoloji engel değil.

Elbette bunun yanında yapılması gereken imkanlar ve tedbirler alınır ve alınması gereklidir.

Vefaat edenler Allah c.c rahmet diler geride kalanlar a sabırlar temenni ederim.
sevgikelebegi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-16-2014, 15:04   #8
Kullanıcı Adı
xfce
http://www.youtube.com/watch?v=__4eMuT8UN4
xfce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-16-2014, 16:13   #9
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:

Ben AKP li değilim.Siyasetten oldukça uzak durmaya çalışan ve Türkiye dışında ikamet eden birisiyim.

Sonuçta Sandıkda gömemedikleri AKP yi Somada gömmeye gayret içerisinde olan insan müsvetteleri var.

Elimizi vicdanımıza koyup bir bakmalıyız.Şuana kadar gelmiş ve geçmiş en iyi ve çalışkan bir hükümet herkesi kucaklamaya çalışan bir düzen kurmak ve Başbakan insanların harbiden dünya refahını düşünen bir insan.

Ama konu öyle oldu ki uçan sineğin kanadı kopsa AKP den soruluyor.

Meseleleri AK Parti'yle değil, meseleleri Müslüman Türk Milleti'yle ve onun değerleriyle.

Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AK Parti) saldırmadan önce AK Parti'ye saldırdıkları gibi Refah Partisi'ne saldırmışlardı. Refah Partisi'nden önce Anavatan Partisi'ne saldırmışlardı. Anavatan Partisi'nden önce Adalet Partisi'ne saldırmışlardı. Adalet Partisi'nden önce Demokrat Parti'ye saldırmışlardı. Demokrasi öncesinde saldırmış oldukları siyasi partileri saymıyorum bile.

Self Hating Türkümsülerin (Kendilerinden Nefret Eden Türkümsüler = Laikçiler + Bir Kısım Laikler) nefretleri ve düşmanlıkları; İslam'a, Türk Kültürü'ne, Anadolu Kültürü'ne, İslam Medeniyeti'ne, Türk-İslam Medeniyeti'ne, Türk Tarihi'ne, İslam ülkesi Türkiye'ye ve Müslüman millet Türk Milleti'ne'dir.

Konu Cihannur tarafından (05-19-2014 Saat 03:30 ) değiştirilmiştir..
Alt 05-17-2014, 19:36   #10
Kullanıcı Adı
Cihannur
Arkadaşlar, önce genel bir değerlendirme yapmak sonra da spesifik kazayla ilgili değerlendirmede bulunmak istiyorum.

Türkiye'nin son 10-20 yılında dönüm noktası olan kritik tarihler vardır. İlk dönüm noktası, Susurluk Kazası'nın vuku bulduğu 3 Kasım 1996 tarihidir. Susurluk Kazası'ndan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmamıştır. Susurluk'ta vatan haini derin devleti ortaya çıkartmış olan millet ve hukuk devleti, 12 Haziran 2007 tarihinde başlayan soruşturmanın sonucunda Ergenekon Terör Örgütü Davası'yla gayrimeşru derin devleti mahkum etmiştir.

Türkiye'nin dönüm noktası olan diğer bir kritik tarih, Marmara Depremi'nin vuku bulduğu 17 Ağustos 1999 tarihidir. Marmara Depremi'nin yaşandığı 17 Ağustos 1999 tarihinden sonra da hiçbir şey eskisi gibi olmamış, binaların depreme dayanıklı olarak inşa edilmelerini sağlamak için gerekli düzenlemeler yapılmış, kentsel dönüşüm başlatılmıştır.

Türkiyemizin dönüm noktası olan diğer bir kritik tarih de AK Parti'nin ilk kez iktidara geldiği 3 Kasım 2002 Genel Seçimi'nin yapıldığı gün olan 3 Kasım 2002 tarihidir. 3 Kasım 2002 tarihinden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmamış, AK Parti iktidarıyla birlikte Türkiye'nin Büyük Türkiye yürüyüşü başlamıştır.

28 Nisan 2007 E-Muhtıranın çöpe atılması, 21 Ekim 2007 halk oylamasıyla cumhurbaşkanını halkın seçmesinin halkımız tarafından kabul edilmesiyle sistemin Türk Milleti'nin eline geçmesi, 12 Eylül 2010 halk oylamasının halkımız tarafından kabul edilmesiyle yargı vesayetinin bitirilmesi, 5 Ağustos 2013 Ergenekon Terör Örgütü'nün mahkumiyeti 2. Vaka-i Hayriye ile askeri vesayetin bitirilmesi, 17 Aralık 2013 Dostmodern Darbesi'yle cemaat vesayetinin görünür olması ve 30 Mart 2014 Yerel Seçiminde AK Parti'nin kazandığı seçim zaferiyle cemaat vesayetinin bitirilmesi, Türkiye'de artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı dönüm noktası olan kritik tarihlerdendir.

İşte 13 Mayıs 2014 Soma Maden Faciası'nın vuku bulduğu 13 Mayıs 2014 tarihi de Türkiye'de artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı dönüm noktası olan kritik tarihlerden biri olmuştur. 13 Mayıs 2014'te bir paradigma daha değişmiş, kamudaki ve özel sektördeki iş faaliyetlerinin en öncelikli ve en önemli meselesinin işçi güvenliği olduğu paradigmasına geçilmiştir.

Konu Cihannur tarafından (05-19-2014 Saat 03:30 ) değiştirilmiştir..

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)