06-23-2009, 10:12 | #1 |
Ergenekon, Korgeneral Galip Mendi'yi de adım adım izlemiş
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan avukat Levent Göktaş'ta ele geçirilen 51 numaralı CD'deki kayıtlar, birbiri ardına internete düşen ses kayıtları hakkında önemli bir ipucu verdi. İnternete düşen kayıtlarda Ergenekon sanığı paşalar ile yakınları arasında geçen konuşmaları kimin dinlediği ve servis yaptığı konusunda farklı spekülasyonlar yapılıyordu. Taraf Gazetesi'nin haberine göre, Göktaş'ta ele geçen CD'de Korgeneral Galip Mendi'nin dinlendiği ve ses kayıtlarının servis edilmek üzere hazır hale getirildiği anlaşıldı. CD'nin çözüm tutanağında, 'Galip Mendi ses kayıtları, hapishane ziyaretini anlatıyor' ve 'Galip Mendi Ergenekon yorumları' dosyaları bulunduğu ortaya çıktı. CD'nin içeriği, Ergenekon sanıklarının Mendi'nin telefonlarını dinlemekle kalmayıp, özel yaşamı hakkında da fişleme yaptığını ele verdi. Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi, 3 Eylül 2008 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı adına Ergenekon sanıkları orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'u Kandıra Cezaevi'nde ziyaret etmişti. Mendi'nin aynı cezaevinde yatan sanıklardan Veli Küçük'ü ziyaret etmemesi dikkat çekmişti. Bugüne kadar eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, Ergenekon tutuklusu emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün de aralarında bulunduğu pek çok ismin ses kayıtları internete düşmüştü. Karadayı, 29 Ocak 2009'da ortaya çıkan ses kaydında Köşk seçimlerini kilitleyen '367 tezi'yle ilgili önemli açıklamalar yapıyordu. Buna göre, Karadayı, Anavatan ve DP'ye Meclis'e girmemeleri konusunda baskı yapmıştı. SES KAYITLARI GÜNDEMİ SARSIYOR 10 Şubat 2009'da ise emekli Orgeneral Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur'un ses kayıtları gündeme düştü. Mukaddes Hanım, "12. ve 14. Ağır Ceza mahkemeleri bizden." diyordu. Yine İsmail Hakkı Karadayı, 27 Şubat'taki ses kaydında 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat dönemlerinde aktif görev aldığını anlatıyor, Erbakan'ın görevden nasıl alındığını da açıklıyordu. Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'a ait olduğu iddia edilen ses kaydı da gündemi sarstı. Kayıttaki ses, askerleri savcıya teslim ettiği için Genelkurmay'ı eleştiriyordu. Tolon, Genelkurmay'ı 'mıy mıy' olmakla suçluyordu. İsmail Hakkı Karadayı, 23 Mart'ta internete düşen ses kaydında Türk milletinin 'cahil' olduğunu söylüyor, cumhurbaşkanını seçemeyeceğini savunuyordu. BEN IŞIĞI GÖREMEZSEM ONLAR HİÇ GÖREMEZ İnternete düşen generallere ait ses kayıtlarına 14 Nisan'da bir yenisi daha eklendi. Bu kez sesin sahibi Ergenekon soruşturması kapsamında 15 Ocak'ta Ankara'da yakalanan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'dü. Tehdit dolu sözler söylüyordu: "Bana doğruları söyletmesinler. Ben ışığı göremezsem onlar hiç göremez." Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur'a ait olduğu iddia edilen bir başka ses kaydında, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un 'isterse' Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü indirebileceğini anlatıyordu. Son olarak Levent Ersöz'ün eşi Muzaffer Ersöz'ün ses kaydı internete düştü. Muzaffer Hanım, "Biz normal hasta değiliz, Ergenekon hastasıyız. Bizim zamana ihtiyacımız var." ifadelerini kullanıyordu. ZAMAN
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|